cember.net de satıldı

0
FZ
Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.
cember.net'i geliştiren Euda şirketinin sahibi ve yöneticisi Çağlar Erol bu haberi ilgili cember.net forumundan kısa süre önce duyurdu.

%100'ü satılan hisselerin piyasa değeri ve satışa ilişkin mali detaylar açıklanmadı.

XING AG acquires cember.net, Turkey’s leading online business network
Xing Acquires Turkish Networking Site Cember.net

Görüşler

0
ozkansari
4,5 milyon euro'ya satıldığı söyleniyor.

( patronun yalancısıyım:) )
0
FZ
Bilgi için teşekkürler. O rakam ya da o rakama yakın bir şeyler söz konusu ise Türk Internet girişimcilerinin bu cember.net örneğini yakından incelemesinde büyük fayda olacaktır kanaatindeyim.
0
bio
Haberde Cember.net'in 280,000 uyesi oldugu yaziyor. Kullanici basina 16 Euro cok yuksek gibi geldi bana. Xing 280,000 kullaniciyi bundan daha az bir pazarlama maliyetiyle uye yapabilirdi sanki. Kaldi ki zaten bu sayinin bir kismi halihazirda Xing (eski OpenBC) uyesidir.

Cember.net'in uye sayisi disinda benim bilmedigim baska bir degeri olabilir tabii.
0
siyah83
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz , Xing cember'i satın almakla pazarını direk büyütmüş oluyor , piyasayı dikkatle incelersen , her büyük internet firması kendiyle ilgili diğer siteleri hem global olanları hem yerel olanları satın alıyor , hem piyasayı tekelleştiriyor , hem pazarını genişletiyor , hem bir rakipden kurtuluyor , hem de satın aldığı sitenin hitap ettiği kitleye ulaşmak için yeni iş geliştirmelerinden kurtuluyor.

Google Android ile mobil dünyaya açılacağı için , Mobil Sosyal ağ sitelerine yöneldi bildiğim kadarıyla 2 tanesini satın aldı , Facebook Çindeki sosyal ağ sitelerinin en büyüğünü satın aldı , neden uğraşsınlarki , en iyisi satın almak işte , adam başı parayla ölçülmez bunun değeri :) , biraz geniş düşünmek lazım.
0
bio
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz

Bir metrik olmasi lazim ortada, mesela araba alirken markasina, model yilina, kilometresine, hasarli olup olmadigina bakiyoruz.

Bir "social network" sitesinin degeri nasil olculuyor, biliyorsaniz siz soyleyin.

0
FZ
Enteresan bir milliyetçilik dalgası da gözlemleniyor cember.net'teki yorumlar arasında. İnsanlar "keşke bunu bir Türk holdingi satın alsa idi, bu sosyal ortamımız yabancı şirkete gitmeseydi, tüh!" gibisinden şeyler yazıyorlar.
0
aycanirican
Bizi atmışlardı o siteden. Fotoğrafımızı beğenmemişlerdi:

http://www.cember.net/pr/aycanirican
http://www.cember.net/pr/evrimulu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JSFOne - Washington

cagataycivici

Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak. Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım. Apache MyFaces PlanetJSF and Security Konuşmacı Listesi
http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html

Konferans ana sayfası: http://www.jsfone.com

İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

FZ

İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Nasıl bir dünyaya gidiyoruz ?

sundance

Çok sevdiğim bir sitedir kuro5hin.org `Technology & Culture from trenches` (Barikatlardan Teknoloji ve Kültür) sloganı ile ahir zamanları anlamaya çalışan Fazlamesai.net ile paralellikler göstermektedirler. Bugünkü haberleri ise çok teknoloji ile alakalı değil;

`Virginia`da eşinden ayrılması sebebiyle bunalıma giren bir kadın eyaletler arası bir yolda arabasını kenara çekip intihar etmeye kalkıyor. Bir polis memuru kadını ikna etmeye çalışırken, trafik sıkışıklığından gözü dönmüş sürücülerden bir kısmı kadına atlaması için tezahürat yapıyorlar. Kadın da `özür dilerim bütün bu karmaşa için` diyerek, Polis tam elini yakalamak üzereyken kendini boşluğa bırakıyor`. Nedir bu ? Linç mi ? Tahrik sonucu ölüme sebep vermek mi ?

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.