cember.net de satıldı

0
FZ
Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.
cember.net'i geliştiren Euda şirketinin sahibi ve yöneticisi Çağlar Erol bu haberi ilgili cember.net forumundan kısa süre önce duyurdu.

%100'ü satılan hisselerin piyasa değeri ve satışa ilişkin mali detaylar açıklanmadı.

XING AG acquires cember.net, Turkey’s leading online business network
Xing Acquires Turkish Networking Site Cember.net

Görüşler

0
ozkansari
4,5 milyon euro'ya satıldığı söyleniyor.

( patronun yalancısıyım:) )
0
FZ
Bilgi için teşekkürler. O rakam ya da o rakama yakın bir şeyler söz konusu ise Türk Internet girişimcilerinin bu cember.net örneğini yakından incelemesinde büyük fayda olacaktır kanaatindeyim.
0
bio
Haberde Cember.net'in 280,000 uyesi oldugu yaziyor. Kullanici basina 16 Euro cok yuksek gibi geldi bana. Xing 280,000 kullaniciyi bundan daha az bir pazarlama maliyetiyle uye yapabilirdi sanki. Kaldi ki zaten bu sayinin bir kismi halihazirda Xing (eski OpenBC) uyesidir.

Cember.net'in uye sayisi disinda benim bilmedigim baska bir degeri olabilir tabii.
0
siyah83
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz , Xing cember'i satın almakla pazarını direk büyütmüş oluyor , piyasayı dikkatle incelersen , her büyük internet firması kendiyle ilgili diğer siteleri hem global olanları hem yerel olanları satın alıyor , hem piyasayı tekelleştiriyor , hem pazarını genişletiyor , hem bir rakipden kurtuluyor , hem de satın aldığı sitenin hitap ettiği kitleye ulaşmak için yeni iş geliştirmelerinden kurtuluyor.

Google Android ile mobil dünyaya açılacağı için , Mobil Sosyal ağ sitelerine yöneldi bildiğim kadarıyla 2 tanesini satın aldı , Facebook Çindeki sosyal ağ sitelerinin en büyüğünü satın aldı , neden uğraşsınlarki , en iyisi satın almak işte , adam başı parayla ölçülmez bunun değeri :) , biraz geniş düşünmek lazım.
0
bio
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz

Bir metrik olmasi lazim ortada, mesela araba alirken markasina, model yilina, kilometresine, hasarli olup olmadigina bakiyoruz.

Bir "social network" sitesinin degeri nasil olculuyor, biliyorsaniz siz soyleyin.

0
FZ
Enteresan bir milliyetçilik dalgası da gözlemleniyor cember.net'teki yorumlar arasında. İnsanlar "keşke bunu bir Türk holdingi satın alsa idi, bu sosyal ortamımız yabancı şirkete gitmeseydi, tüh!" gibisinden şeyler yazıyorlar.
0
aycanirican
Bizi atmışlardı o siteden. Fotoğrafımızı beğenmemişlerdi:

http://www.cember.net/pr/aycanirican
http://www.cember.net/pr/evrimulu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Terörist saldırıların Internet kullanımı üzerindeki etkileri

larweda

Cnet'te yer alan bir habere göre, arama motorlarının en çok aranan kelimeleri sex, britney spears, pamela anderson, backstreet boys olmaktan çıkıp, World Trade Center, BBC, Pentagon, Osama bin Laden, Taliban, American Flag, FBI, American Airlines ve American Red Cross arama motorlarının en popüler kelimeleri haline gelmişler. Ve ilginç bir şekilde "Nostradamus" ta bunların arasında.

Ek olarak, kullanıcıların basit ingilizce sorular sormalarına izin veren bir arama motoru olan Jeeves'e geçen hafta en yoğun gelen soru da şu şekilde: "Where is the World Trade Center?", yani "Dünya Ticaret Merkezi nerededir?".

Dünya artık Osama bin Laden'in Pamela Anderson'dan daha ünlü olduğu bir yer.

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Hayatın içindeki matematik

FZ

Gün geçmiyor ki "imkansız"ı mümkün kıldığını iddia eden bir haberle karşılaşmayalım sayın fazlamesai.net okuyucuları!

ZeoSync şirketi, tesadüfi bir veri setini (random data) yaklaşık 1:100 oranında sıkıştırabilen bir algoritma geliştirdiğini iddia ediyor.

Daha düz bir dille söylemek gerekirse adamlar diyorlar ki: Verin bize 100 MB büyüklüğünde herhangi bir dosya, bizim yazılım bunu evirip çevirip 1 MB boyuna indirsin, sonra silin 100 MB olan dosyanızı, canınız isteyince bizim algoritmaya sokun 1 MB, aynen 100 MB büyüklüğündeki orjinal dosyanızı size anında geri versin!

Kendi yorumlarıma geçmeden önce şirketin duyurusu ile ilgili kriptografi üstadı Bruce Schneier'in yorumlarına yer veren şu güzel makaleye bir göz atmanızı isterim.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

VMware Server artık bedava

ykarslioglu

Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/