cember.net de satıldı

0
FZ
Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.
cember.net'i geliştiren Euda şirketinin sahibi ve yöneticisi Çağlar Erol bu haberi ilgili cember.net forumundan kısa süre önce duyurdu.

%100'ü satılan hisselerin piyasa değeri ve satışa ilişkin mali detaylar açıklanmadı.

XING AG acquires cember.net, Turkey’s leading online business network
Xing Acquires Turkish Networking Site Cember.net

Görüşler

0
ozkansari
4,5 milyon euro'ya satıldığı söyleniyor.

( patronun yalancısıyım:) )
0
FZ
Bilgi için teşekkürler. O rakam ya da o rakama yakın bir şeyler söz konusu ise Türk Internet girişimcilerinin bu cember.net örneğini yakından incelemesinde büyük fayda olacaktır kanaatindeyim.
0
bio
Haberde Cember.net'in 280,000 uyesi oldugu yaziyor. Kullanici basina 16 Euro cok yuksek gibi geldi bana. Xing 280,000 kullaniciyi bundan daha az bir pazarlama maliyetiyle uye yapabilirdi sanki. Kaldi ki zaten bu sayinin bir kismi halihazirda Xing (eski OpenBC) uyesidir.

Cember.net'in uye sayisi disinda benim bilmedigim baska bir degeri olabilir tabii.
0
siyah83
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz , Xing cember'i satın almakla pazarını direk büyütmüş oluyor , piyasayı dikkatle incelersen , her büyük internet firması kendiyle ilgili diğer siteleri hem global olanları hem yerel olanları satın alıyor , hem piyasayı tekelleştiriyor , hem pazarını genişletiyor , hem bir rakipden kurtuluyor , hem de satın aldığı sitenin hitap ettiği kitleye ulaşmak için yeni iş geliştirmelerinden kurtuluyor.

Google Android ile mobil dünyaya açılacağı için , Mobil Sosyal ağ sitelerine yöneldi bildiğim kadarıyla 2 tanesini satın aldı , Facebook Çindeki sosyal ağ sitelerinin en büyüğünü satın aldı , neden uğraşsınlarki , en iyisi satın almak işte , adam başı parayla ölçülmez bunun değeri :) , biraz geniş düşünmek lazım.
0
bio
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz

Bir metrik olmasi lazim ortada, mesela araba alirken markasina, model yilina, kilometresine, hasarli olup olmadigina bakiyoruz.

Bir "social network" sitesinin degeri nasil olculuyor, biliyorsaniz siz soyleyin.

0
FZ
Enteresan bir milliyetçilik dalgası da gözlemleniyor cember.net'teki yorumlar arasında. İnsanlar "keşke bunu bir Türk holdingi satın alsa idi, bu sosyal ortamımız yabancı şirkete gitmeseydi, tüh!" gibisinden şeyler yazıyorlar.
0
aycanirican
Bizi atmışlardı o siteden. Fotoğrafımızı beğenmemişlerdi:

http://www.cember.net/pr/aycanirican
http://www.cember.net/pr/evrimulu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.

Malezya`nın Başı Kel mi?

yalcink01

Günlük The Star gazetesindeki bir habere göre; Malezya Hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde, kırk adet aktif Open Source yazılım firması yaratabilmek için 36 milyon USD lık fon ayırmış. Otoriteler, bu sayede IT sektöründe uzmanlık yaratmayı ve bunun sayesinde ülkenin ekonomisine katkı yaratmayı hedefledikelrini belirtmişler. Ulan ne boş işlerle uğraşıyor bu çekik gözlü arkadaşlar. Gövdeyi dinlendirin biraz kardeşler.

Araştırmalar Açık Kodlu Yazılımların Daha Hatasız Olduğunu Gösteriyor

FZ

Açık kodlu yazılımlar ve kapalı kodlu yazılımların kalitesine dair sabaha dek tartışmak ve bir yere varamamak mümkündür. Şimdiye dek bu konuda net bir ölçüm yapılmamıştı. Ancak kısa bir süre önce yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre açık kaynak kodlu yazılımların kalitesi kesin olarak kapalı kodlu muadillerine göre daha yüksek.

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için