cember.net de satıldı

0
FZ
Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.
cember.net'i geliştiren Euda şirketinin sahibi ve yöneticisi Çağlar Erol bu haberi ilgili cember.net forumundan kısa süre önce duyurdu.

%100'ü satılan hisselerin piyasa değeri ve satışa ilişkin mali detaylar açıklanmadı.

XING AG acquires cember.net, Turkey’s leading online business network
Xing Acquires Turkish Networking Site Cember.net

Görüşler

0
ozkansari
4,5 milyon euro'ya satıldığı söyleniyor.

( patronun yalancısıyım:) )
0
FZ
Bilgi için teşekkürler. O rakam ya da o rakama yakın bir şeyler söz konusu ise Türk Internet girişimcilerinin bu cember.net örneğini yakından incelemesinde büyük fayda olacaktır kanaatindeyim.
0
bio
Haberde Cember.net'in 280,000 uyesi oldugu yaziyor. Kullanici basina 16 Euro cok yuksek gibi geldi bana. Xing 280,000 kullaniciyi bundan daha az bir pazarlama maliyetiyle uye yapabilirdi sanki. Kaldi ki zaten bu sayinin bir kismi halihazirda Xing (eski OpenBC) uyesidir.

Cember.net'in uye sayisi disinda benim bilmedigim baska bir degeri olabilir tabii.
0
siyah83
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz , Xing cember'i satın almakla pazarını direk büyütmüş oluyor , piyasayı dikkatle incelersen , her büyük internet firması kendiyle ilgili diğer siteleri hem global olanları hem yerel olanları satın alıyor , hem piyasayı tekelleştiriyor , hem pazarını genişletiyor , hem bir rakipden kurtuluyor , hem de satın aldığı sitenin hitap ettiği kitleye ulaşmak için yeni iş geliştirmelerinden kurtuluyor.

Google Android ile mobil dünyaya açılacağı için , Mobil Sosyal ağ sitelerine yöneldi bildiğim kadarıyla 2 tanesini satın aldı , Facebook Çindeki sosyal ağ sitelerinin en büyüğünü satın aldı , neden uğraşsınlarki , en iyisi satın almak işte , adam başı parayla ölçülmez bunun değeri :) , biraz geniş düşünmek lazım.
0
bio
Arkadaşım bunun hesaplaması üye başı para ile yapılamaz

Bir metrik olmasi lazim ortada, mesela araba alirken markasina, model yilina, kilometresine, hasarli olup olmadigina bakiyoruz.

Bir "social network" sitesinin degeri nasil olculuyor, biliyorsaniz siz soyleyin.

0
FZ
Enteresan bir milliyetçilik dalgası da gözlemleniyor cember.net'teki yorumlar arasında. İnsanlar "keşke bunu bir Türk holdingi satın alsa idi, bu sosyal ortamımız yabancı şirkete gitmeseydi, tüh!" gibisinden şeyler yazıyorlar.
0
aycanirican
Bizi atmışlardı o siteden. Fotoğrafımızı beğenmemişlerdi:

http://www.cember.net/pr/aycanirican
http://www.cember.net/pr/evrimulu

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

zorkun

Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

Titus

Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Telnet üzerinden Star Wars!

larweda

Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.