Amerika yanıyor, Internet ayakta!

0
larweda
Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.
Olayın bir de teknolojik spekülasyon boyutu var, benim televizyondan vs. alabildiğim haberlerde kaçırılan ve düşürülen uçakların hiçbirinden kaçırılma alarmı gelmediğini öğrendim, ki bu da ya tüm pilotların olayın içinde olduğunu, ya da tüm uçakların uzaktaki bir yerden yönetildiği ihtimallerini ortaya çıkarıyor. Benim burada merak ettiğim, gerçekten bu kadar uçak uzakta bir yerden yönetilebilir mi? Bildiğim kadarıyla, uçaklardaki otomatik pilotlar bu kadar hassas derecelerle hareket edebilecek ve hedefe varabilecek sistemler değiller. Ama sistemin nasıl işlediğini, nasıl güvenlik önlemleri olduğunu vs bilemiyorum.

Son olarak 350 yıl önceden bir kehanet:

"Earthshaking fire from the centre of the earth will cause tremors around the New City. Two great rocks will war for a long time, then Arethusa will redden a new river."

Nostradamus Quatrain 1,87

Görüşler

0
anonim
Dunyanin dort bir yaninda kan iciyorlardi.
Simdi kanda boguluyorlar.
0
elrond
Vay be!!! Bu kadar kolay değilmi.


Sevgili Anonim!arkadaşım bu ortadoğu ve arap yarım adasının geçmişine bir bakalım istersen:
1. Mezopotamya. Dünyanın medeniyet beşiği.
2. Mısır. Iskenderiye kütüpnasesi. Piramitler.
3. Babilin asma bahçeleri.
en basitleri.
Burdaki bu insanlar Mö 200 den itibaren zıvanadan çıktı ve o günden bu güne yukarada saydıklarımın üstüne tek bir taş, tek bir satır koymadılar.Olanlarıda yakıp yıktılar. Şu anada Afganista` da, kalanlarıda yıkmaya çalışıyorlar. Tüm dünyanın kabusu oldular. Tek tanrılı dinler gelmişti artık çünkü! Kan orda içilmiyordu veya içirilmiyordu.(Amerika diye bir şeyde yoktu) Ortadoğu ve arap yarımadası kanın kendisi idi zaten. Dünya' yı 2000 yıl geri götürdüler ve şimdi insan hakları diyorlar eziliyoruz diyorlar. 2000 yıl boyunca kan dökmekten başka birşey yapmadılar kan artık onların kaderi ve şimdiye kadar gördüklerinin toplamından fazlasına hazır olsunlar. 600 lü yılları çok istiyorlardı bu dünyanın kam emicisi vampirler; istediklerinden daha fazlasını bulabilecek 1 hafta beklemeleri yeter. Doya doya içerler!






Spekülasyon:
Welcome to Fight Club.
Project Mayhem have been started.
(olabilirmi acaba? Son iki dakikasını bulup bir seyredin tekrar)
0
anonim
tümüyle katılıyorum...
0
sleytr
Arapların geçmişten günümüze ne yaptıkları ve ne yapmadıklarıyla Amerikalıların o kıtaya çıktıklarından beri yaptıklarının ne ilgisi var. Amerika devleti bu dünyanın patoronu olmak istiyor. Sanki her devletin dünyaya hakim olma planları yapma ve dönem dönem bunu uygulamaya çalışmaya hakkı varmışda diğer devletlerin geçmişte kullandıkları bu hakklarını şimdide amerika kullanıyormuş gibi geliyor bana :)
Sanırım devletlerinin yaptıklarına karşı en duyarsız birkaç milletten biri amerika halkı.(biride biziz herhalde :) Kendi refahları yeterli seviyede olduğu sürece devletlerinin neler yaptığı umurlarında değil.
Sonuç olarak günümüz dünyasında kimse amerika ile savaşamaz ve bence ona biraz olsun dur demenin tek yolu terördür.

2yıl önce fight club'ı seyrettiğimde bayaa bir gaza gelmiş ve keşke birileri bunu yapsa demiştim.(zaten hep birilerinin yapmasını bekleriz)
haberleri duyuncada hemen aklıma bu gelmişti. ama malesef bu sefer binalar boş değildi...
0
elrond
bizim demek savunduğumuz ordaki medeniyeti yakıp yıkacakları yerde korumayı geliştirmeyi tercih etselerdi bu gün amerika, Ingiliz ve Ispanyolların değil onların kıtası olurdu fikri.
Oranın savaşçı ruhunu dünyaya yayma çalıştıkları andan itibaren bu gün oraya karşı yapılan hertürlü istila/sömürüyü hakettikleri fikrindeyim. Unutma bir zamanlar en zengin onlardı... (Aslında hala öyle sayılırlar ama oldukça fazla haraç veriyorlar! Birbirlerine karşı dışarıdakilerden yardım almak için)
0
FZ
Bugün Filistinlilerin yanındayım çünkü onlar eziliyor ama onlar iktidarı ele geçirdiklerinde onların karşısında olacağım, en ufak bir zulüm eyleminde gene aynı beni bu sefer düşmanları olarak karşılarında bulacaklar! Jean Genet

Jean Genet kim midir? Kısaca adam gibi bir adamdır. Daha detaylı bilgi için teknolojiyi kullanabilirsiniz.

Bugünkü dünyayı ve medyayı anlamak istiyorsanız bay Noam Chomsky''nin son 10 yılda yazdığı çok önemli ve referans niteliğindeki kitaplarını tavsiye ederim.

Bununla ilgili olarak da teknolojiyi kullanabilirsiniz :-)

Bunları bir hatmedin, ondan tartışabiliriz... Belki!
0
elrond
Bu günleri anlamak filan öyle çok önemli değil.
Bu günleri anlamak sizi en fazla çağınızın entellektüeli yapar. (Kökleri tartışmak ise bilim adamı...)
Tabi entellektüel olmanın ve birşeyleri sorgulamanın çeşitli sonuçları olabilir.
Kimbilir Bakunin'' i okuyup Ispanya daki anarşizmin kısa yazının romantizmine kapılırsın. Siyah bayrakları açıp Seattle koşarsın filan. Bütün bunlar seni 60 yaşında torunlarını karşısında bir Serdar Turgut filan da yapabilir.


MÖ 200- MS 600 arasını Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika`yı önce bir anlamak lazım.
O zamanlar ne medya ne Amerika ne filistin ne kapitalizm ne sosyalizm vardı. Ama ikdidar kavramı o zamanlarda da vardı. Tarih'' i bilmek ve temel felsefe eğitimine sahip olmak, insanı her konuda yeterince aydın yapabilir. Çünkü insan düşünebilen bir organizmadır. Bu andan itibaren diğer tüm referanslar o kişi için anlamsızdır. O referansları kendin yaratabilir kendi komplo teorilerini üretebilir kendi iktidar seneryolarını yazabilirsin. Hatim etmek en fazla bireyin bakış açısını daraltır ve düşünme tembelliği yaratır başka da bir işe yaramaz.


Bir cevap olarak algılanmaması dileği ile...
0
FZ
Doğrularla yanlışları birbirine karıştırmışsın.

Ancak burası tartışmak için uygun site değil.

Neresi uygun diye soracak olursan belki de yüz yüze belki de bir dergi derim. Hangi dergi dersen bilemem derim. Belki de en iyisi gene yüz yüze.

Sadece şunu söylemek istiyorum şu anda 21. yy.'ın en büyük terör eylemi ile ilgili tek bir saniye TV seyretmemiş ve Internet'te de konu ile ilgili haberlere bakmamış ve gazete okumamış birisi ile yazışıyorsun :-) (İyi mi kötü mü, sen karar ver >:-)

Araplara gelince çok katkıları da oldu, çok zararları da.
0
elrond
;-)
Aynen katılıyorum.
Malesef sağ ayak bileğimin bağları koptuğu için
yattığım yerden günde 12 saat nete bağlanmak ve CNN seyretmekten başka elimden bir şey gelmiyor.
(Ama olsun insan sıkılınca fikren daha üretken oluyor ;-P )
0
FZ
Geçmiş olsun. Dilerim bir an önce yataktan kurtulabilirsin.

Bir an önce iyileşmen dileğiyle. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...

Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

sefalet

Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.

My-SQL VS Oracle

ganzo66

My-SQL, anlatmaya ne gerek, Oracle, bunuda anlatmaya gerek yok herhalde. Linux ve open source herdem güzel ortamlar. Biliyor muydunuz ki Oracle'ın şu sıralar en çok çekindiği veritabanı My-SQL... Oracle 8i'den başlayarak Linux ortamına kendini yerleştirmeye çalışıyor. Ama daha dün dünyaya gelmiş olan My-SQL Oracle'ın dizlerini titretiyor.
Bir yandan Caldera ile anlaşma yaparak, bir yandan da 9i ile ortamın sıcaklığını arttırarak ve son olarak development açısından Oracle bedava dağıtarak My-SQL'i sıkıştırmaya çalışıyor. Bence nafile; My-SQL'in hitap ettiği ortam, PHP ile bütünleşmesi, kullanım kolaylıkları ve tabiiki daha az bug'ı ile herhangi bir şey olması mümkün değil.
Aslında burada amaç, "open source ruhunu" open source ruhuna yakın görünerek yıkmaya çalışmaktır. Yapılmaya çalışan işin tek bir adı vardır, "Rabbena hep bana"...

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim

Haber Maratonu!

conan

Sadece haber başlıkları... (Dedim ya maraton bu!)

- External ses kartı da olur mu demeyin. Creative sağolsun artık var! (USB) [ Tamamı ]
- Lin@x: Yeni Linux tabanlı PDA'nız! [ Tamamı ]
- Yeni ICQ protokolü ile çalışmayan client'ınız sinirinizi mi bozuyor? O zaman kendi icq'nuzu kendiniz yazın! (Ickle library'si ile) [ Tamamı ]