Bir Mum da Siz Yakın

0
esse
ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...

İlgili Yazılar

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.

My-SQL VS Oracle

ganzo66

My-SQL, anlatmaya ne gerek, Oracle, bunuda anlatmaya gerek yok herhalde. Linux ve open source herdem güzel ortamlar. Biliyor muydunuz ki Oracle'ın şu sıralar en çok çekindiği veritabanı My-SQL... Oracle 8i'den başlayarak Linux ortamına kendini yerleştirmeye çalışıyor. Ama daha dün dünyaya gelmiş olan My-SQL Oracle'ın dizlerini titretiyor.
Bir yandan Caldera ile anlaşma yaparak, bir yandan da 9i ile ortamın sıcaklığını arttırarak ve son olarak development açısından Oracle bedava dağıtarak My-SQL'i sıkıştırmaya çalışıyor. Bence nafile; My-SQL'in hitap ettiği ortam, PHP ile bütünleşmesi, kullanım kolaylıkları ve tabiiki daha az bug'ı ile herhangi bir şey olması mümkün değil.
Aslında burada amaç, "open source ruhunu" open source ruhuna yakın görünerek yıkmaya çalışmaktır. Yapılmaya çalışan işin tek bir adı vardır, "Rabbena hep bana"...

Cinsiyet ve bilgi toplumu

e2e

Silicon.com'da yer alan Women turned off by technology's 'geeky' image başlıklı habere göre kadınlar, teknoloji-bilişimin erkekler için olduğunu, kendilerinin buralarda hoş karşılanmayacağını düşünüyorlar. Devlet destekli olarak, İngiltere, İtalya, İrlanda, İsviçre ve Norveç'te yapılan "Cinsiyet ve bilgi toplumu" başlıklı, bilgi teknolojilerinde cinsiyetler arası köprü olma hedefini taşıyan rapora dayandırılan haberde, kadınlarda, teknolojiyle uğraşanların zamanının çoğunu yatak odalarında kodlarla uğraşmak ya da online oyunlar oynamakla geçiren antisosyal erkeklerin işi olduğu gibi bir kanı olduğu belirtiliyor.

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.