MP3’e açık kodlu alternatif

0
polat
Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

İlgili Yazılar

Sistem Yöneticileri Minnet Gününüz Kutlu Olsun!

parsifal

Hepinizin sistem yöneticileri şükran gününüz kutlu olsun!

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...