Yapay Zeka, Matematik ve İnsan Aklı - 2. Raund

0
malkocoglu
Sir Roger Penrose adlı uygulamalı matematikçi kendini en çok Stephen Hawking ile olan kozmoloji araştırmaları ile bahsettirmiştir. Bir de Güçlü Yapay Zekâ (Strong AI) denen, insan zihninin birebir kopyalanmasını düşleyen bilim dalına yaptığı eleştiriler ile...
Penrose bu eleştirilerinde ne kadar haklıydı? YZ dünyasındaki son gelişmeler onu doğruluyor mu, yoksa tünelin sonunda ışık gözüküyor mu? Penrose'un matematik görüşü doğru ya da tek görüş müdür? Tanrı matematikçi midir, yoksa bilgisayarcı mı? Matematikçiler, olanı "keşif mi" ediyorlar, yoksa bulduklarını kendileri "icat mı" ediyorlar.

Penrose'un eleştilerini cevap veren bir yazı, Artificial Intelligence adlı hakemli bir bilim dergisinde yayınlanmıştı. Aşağıdaki bağlantıdan bu yazıyı paylaşıyoruz.

Zevkli okumalar.

The Emperor's Real Mind

Görüşler

0
FZ
Yapay Zekâ, Felsefe, Zihin Felsefesi, Bilişsel Bilim, vs. bağlamındaki en önemli tartışmalardan birine dair verdiğin bu belge adresi için ne kadar teşekkür etsem azdır! :)
0
malkocoglu
Yararli buldugunuza zevindim...
0
malkocoglu
Yaziyi yararli buldugunuza sevindim...
0
bm
Ilgili arkadaslar Searle'in yazilarina da baksinlar. (Bence Searle o odayi yapsin once, icinin akli olup olmadigini sonra konusuruz). Malesef o yazinin nette metni yok, ama asgidaki link fena degil: http://www.utm.edu/research/iep/c/chineser.htm

0
malkocoglu
Penrose'un gene ayni konuda verdigi bir konferansin kayidi Real Player formatinda ektedir. Yaklasik 28 MB.

www.bilgidata.com/pdfs/Penrose_lecture.rm.gz

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

Linux Şenligi 2

redial

1-4 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Linux Şenliği 2'ye herkes davetlidir. Şenlikte çok ciddi bir oyun turnuvasının düzenleneceğini de belirtmekte fayda var ;-)

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.