Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

0
sefalet
Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.
2000 yılında Kasparov'u yenerek Klasik Dünya Satranç şampiyonu olan Rus Kramnik ile bir FİDE Dünya şampiyonu olan Bulgar Topalov nihayet Elista'da düzenlenen 12 oyunluk maçta kozlarını paylaştılar. 6-6 berabere biten oyunların ardından yirmibeşer dakikalık uzatma maçlarında 2.5-1.5 farkla kazanan yeni tek dünya şampiyonu V.Kramnik oldu.

Oldukça gerilimli geçen maçlarda tuvalet krizi ve Topalov ekibinin Kramnik'in bilgisayar desteği aldığını iddia etmesi gibi hadiseler yaşansa da maç sağ salim sona erdi.Gerilimin hat safhaya çıktığı maçın 5. oyununda Kramnik yaşananları protesto için oyuna zamanında gelmemiş ve yenik kabul edilmiştir.

Oyunlara buradan ulaşabilirsiniz.

Maçın ayrıntıları için: http://www.chessclub.com/.

Görüşler

0
sefalet
Maça dair not:

İkinci oyunun 32. hamlesinde Topalov 3 hamlede matı görmedi ve oyunun devamında kaybetti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

HP, İTܒde Yazılım İnovasyon Merkezi Açtı

FZ

HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika bölgelerinde Türkiye’yi öncü konuma getirecek olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’ni açtı. Merkez, tüm bu bölgeler için daha hızlı ve daha güçlü yazılımların geliştirilmesinin yanı sıra iş dünyasına yönelik teknolojik çözümler de üretecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimlerine devam eden öğrenciler, İTÜ öğretim üyeleriyle birlikte geliştirdikleri yazılım çözümlerini MEMA bölgesindeki ülkelere ihraç edebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve HP Yazılım Grubu ülke müdürü Tayfun Topkoç’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, yazılım inovasyon merkezinde gerçekleştirilecek projelere örnek niteliğinde olan HP’nin Proje ve Portföy Yönetimi ile bir CIO’nun kriz ortamında hangi kaynakları, hangi projelerde, ne kadar süre kullanması gerektiğini ortaya koyan çözümün demo’su gösterildi.

Kaynak: turk.internet.com

Rus Hacker Serbest!

tupac

Dimitry Syklarov nihayet 50.000 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Las Vegas`taki DefCon toplantısında yaptığı konuşmadan sonra FBI tarafından gözaltına alınmıştı. Başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde, aralarında Richard Stallman, Eric Raymond gibi ünlü programcıların da bulunduğu gösteriler düzenlenmişti. Ayrıntılar için http://www.ntvmsnbc.com
Bu "demokratik" ülke ne kadar demokratik?
Bu "özgürlükler" ülkesi ne kadar özgür?
Konuyla ilgili http://www.stallman.org'a bakmanızı öneririm.