del.icio.us artık Yahoo!'nun

0
Skeleton
Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın

Görüşler

0
Skeleton
Artık resmi Firefox eklentisini de kurarak yer imlerinizi çok daha rahat saklayabilir ve onlara erişebilirsiniz.
0
FZ
6 yıldır web programlama yapan bir dostumun tepkisi: Salağız biz, nasıl akıl edemedik bunu! ... 13 milyon $ mı demiştin? Evet, evet salağız biz!

:)
0
Skeleton
Ya aslında benim aklımda hep bu tarz bir online favorite/bookmark yöneticisi yapmak geçiyordu. Çünkü bilgisayarımı her yeniden kuruşta bunların yedeğini almayı unutuyorum hep. Ancak benim aklıma gelen şey sadece browserda bulunan özelliğin bir kopyasını web ortamına geçirmekti. İşte tam bu noktada del.icio.us'un en önemli özelliği ortaya çıkıyor, Folksonomy, yani şu etiketleme (taglama) mevzusu. Bu olay gerçekten çok basit ama aynı oranda etkili bir şey. Neyse, iş işten geçti...
0
lifesdkver0_1
Aslında herkesin aklına gelmiştir, hatta bir çok farklı şekilde uygulamaya geçiren de olmuştur ama Derek Sivers'in dediği gibi: ideas are just a multiplier of execution
0
revolte
Eee ben zamanında benzer bişeye girişmiştim :) Hem alan adı kötüydü, hem tasarım, hem de php bilgim.. http://web.archive.org/web/20010510073609/http://www.web-www.net/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

vst

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2008 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2003 yılından beri ilkbahar aylarında gerçekleşmesine alıştığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri bu yıl sonbahar aylarında düzenlenecek. Etkinlik hakkında detaylar önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Hayır videodaki ben değilim aslında benim ama...

FZ

ABD'deki MIT üniversitesinde çalışan bilgisayar mühendisleri vakti zamanında Arnold Schwarzenneger'in başrolde oynadığı "Running Man" filmindekine benzer işler çevirmeye başlamışlar! \r Araştırmacılar kameraya kaydettikleri bir insan konuşma videosunu işleyip söz konusu insan sanki başka şeyler söylemiş gibi bir video hazırlayabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip bir ingilizce konuşan bir kadının videosunu işleyip o kadının Japonca şarkı söyleyen bir videosunu yapmış, dudak hareketleri falan nerede ise kusursuz gibi ve seyreden deneklerin çoğu da hiçbir gariplik sezmemişler (söz konusu kadın tek kelime japonca bilmiyor tabii!)

\r \r Bu tekniğin bilgisayar oyunlarında çok ilginç efektler yaratmak ya da Marilyn Monroe gibi ölü sinema yıldızlarına yeni sözler söyletmek için kullanılabileceğini söyleyen araştırmacılar işin sakat tarafına da dikkat çekerek söz konusu tekniğin propaganda amaçlı, kitleleri yanıltma ve manipüle etme amaçlı da kullanılabileceğini belirtmişler!