Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor:
Tüm programlar diğer programlara girdi olan verilerdir.

Bilgi Üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümü, Comp 314 Programlama Dillerinin Temelleri dersine bu paradigma değiştirici bakış açısı ile başlıyor.

Aynı dilde yazılmış programların o dildeki programlara veri olarak beslendiği programlar yazarak programlama dillerini çalışıyoruz. Bu sayede farklı programlama dillerindeki farkları çok daha iyi anlayabiliriz, basit bir araştırmanın yahut oyuncak bir dil ile birkaç hafta oynamanın çok daha ötesine geçebiliriz.

Bu dersi canlı Internet yayını ve karşılıklı etkileşim için pilot ders olarak seçtik çünkü inanıyoruz ki ders içeriği Türkiye'de ilk kez sunulacak ve bu sayede Türkiye'deki bilgi işlem camiasına bir katkımız olacak.

Not: Canlı yayını ilk kez deneniyor ama Bilgi'nin ilk kayıtlı video denemesi değil bu. Bilgisayar konusunda bilgiye aç olan zihinleri doyuracak başka video setleri de mevcut. Comp 232 - Data Structures and Algorithms II (dersi veren Chris Stephenson) ve Comp 404 Selected Advanced Topics in Computer Science II (dersi veren Cem Say) videoları da tüm dünyanın erişimine açık ('Login as guest' olarak girmek mümkün eğer kullanıcı adınız ve parolanız yok ise). Son olarak da belirtilmesi gereken şey derslerin dilinin İngilizce olduğu.

Görüşler

0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
halix
Principles of Programming Languages s01e02 yi merakla bekliyoruz. umarim serinin devami gelir. Chris Stephenson in dersine internet uzerinden de olsa izlemek oldukca zevkli. gonul isterki birebir katilalim. vakum tuplu bilgisayarlarda programlama yapmis birisinden ders almak kacirilmayacak bir firsat. kesinlikle muthis bir fikir. bir universitenin deneyimli hocalarin anlattiklarini ozgurce izleyebilmek harika bir fikir. kimin aklina geldiyse bu proje tebrik etmek lazim. umarim projenin arkasinda durulur ve serinin devami gelir. sadece bilgisayar bilimleri degil diger alanlarada uygulanabilir. nebilyim mesela ekonomiye merakli olan biri girip ekonomi derslerini izleyebilir. insanlar tum gun oturup tv karsisinda sacma sapan diziler izliyorlar. bu tur seyler izlense fena mi olur yani. mesela bir alan hakkinda bir merakin var. universitenin o alan hakkindaki giris dersini internetten izle. genel olarak fikir sahibi olunur. baktin hosuna gitti tum dersleri izle.


bilgisayara giris derslerini hep sevmisimdir. ilk basta beni hep heyecanlandirmistir. kesinlikle simdige kadar izledigim en guzel derslerden biriydi.

bilgi universitesine ve emegi gecen herkese tesekkurler.
0
purak
harika bir fikir, harika bir uygulama. üniversitelerde bu tip uygulamaların olması ne güzel olur. zaten üniversite duvarlar arkasında sadece bir avuç öğrencisine bilgiler sunan yer olmamalıdır. üniversite halkı aydınlandıran, bilgilendiren ve bilginin üretildiği yer olmalıdır.

tebrik ederim bilgi üniversitesini...
0
purak
harika bir fikir, harika bir uygulama. üniversitelerde bu tip uygulamaların olması ne güzel olur. zaten üniversite duvarlar arkasında sadece bir avuç öğrencisine bilgiler sunan yer olmamalıdır. üniversite halkı aydınlandıran, bilgilendiren ve bilginin üretildiği yer olmalıdır.

tebrik ederim bilgi üniversitesini...
0
deathline
Ne ilginçtir ki ülkemizde bir Üniversite bu şekilde normal derste takviyeli Bilg. Müh. eğitimi verince acayip eleştiriliyor.Demek ki diploma vermemek lazım.
0
loikot
Diğer okullardanda bekliyoruz ama yemiyor galiba, bilginin programı güzel ama sanki uzmanlaşma olanakları zayıf ve değişik alanlarda çalışan çok fazla kişi yok gibi.
0
ozgurv
işte bu çok güzel oldu bu dersi 2 yıl önce almıştım ve bilgilerimi hafızamda güncellemek istiyordum. Canlı anlatım çok işime yarayacak. Bu fikri getiren ve harekete geçiren herkese teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turkcell yine coştu

kuzen

Sağolsun turkcell tarifelerini yeniden değiştirmiş. Bakalım ne yapmış...
Turkcell'den Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı arama BizbizeCell tarifesinde 150 bin lira oldu. Turkcell'den yapılan açıklamada, Turkcell tarifelerinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapıldığı belirtildi. Açıklamada belirtilen tarifeler şöyle: "Aylık sabit ücret, StandartCell'de 2 milyon 565 bin 217 bin, BizbizeCell'de 958 bin lira. Turkcell'den, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 289 bin 790, BizbizeCell'de 150 bin lira. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan, Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tı aramak StandartCell'de 519 bin 860, BizbizeCell'de 207 bin 944 lira." Açıklamada, Turkcell'den diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedelinin StandarCell'de 371 bin 711, BizbizeCell'de 449 bin lira olarak belirlendiği kaydedildi. Hazır Kart ve Muhabbet Hat'tan diğer operatörleri ve sabit telefonları arama bedeli ise StandartCell tarifesinde 519 bin 860 lira, BizbizeCell tarifesinde ise 623 bin 832 bin lira olarak belirlenmiştir.
Tüm türkcell abonelerine yorumsuz olarak duyurulur,ama yorum yapmanız serbest......

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

Sertifikasyonun Önemi

FZ

Avrupa ve ABD'de 32.000 BT çalışanı ve 1830 işveren arasında yapılan bir araştırmaya göre bilgi teknolojileri konusunda sertifikasyonun önemi artmış durumda. Sertifikasyonun avantajının en çok hissedildiği alanlar ise proje yönetimi ve bilgi teknolojileri güvenliği.

''Açık Kaynak'' Lisansları Azalsın

butch

Geçtiğimiz yıl HP Linux yöneticisi Martin Fink'in Açık Kaynak Lisansları azalsın çağrısına ilk yanıt geldi. Intel kendi lisansını OSI onaylı lisanslardan çekeceğini açıkladı. Yazılım geliştiricileri ciddi bir sıkıntıya sokan lisans sayısı yakın bir zamanda azalacağa benziyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için buraya.