Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor:
Tüm programlar diğer programlara girdi olan verilerdir.

Bilgi Üniversitesi bilgisayar bilimleri bölümü, Comp 314 Programlama Dillerinin Temelleri dersine bu paradigma değiştirici bakış açısı ile başlıyor.

Aynı dilde yazılmış programların o dildeki programlara veri olarak beslendiği programlar yazarak programlama dillerini çalışıyoruz. Bu sayede farklı programlama dillerindeki farkları çok daha iyi anlayabiliriz, basit bir araştırmanın yahut oyuncak bir dil ile birkaç hafta oynamanın çok daha ötesine geçebiliriz.

Bu dersi canlı Internet yayını ve karşılıklı etkileşim için pilot ders olarak seçtik çünkü inanıyoruz ki ders içeriği Türkiye'de ilk kez sunulacak ve bu sayede Türkiye'deki bilgi işlem camiasına bir katkımız olacak.

Not: Canlı yayını ilk kez deneniyor ama Bilgi'nin ilk kayıtlı video denemesi değil bu. Bilgisayar konusunda bilgiye aç olan zihinleri doyuracak başka video setleri de mevcut. Comp 232 - Data Structures and Algorithms II (dersi veren Chris Stephenson) ve Comp 404 Selected Advanced Topics in Computer Science II (dersi veren Cem Say) videoları da tüm dünyanın erişimine açık ('Login as guest' olarak girmek mümkün eğer kullanıcı adınız ve parolanız yok ise). Son olarak da belirtilmesi gereken şey derslerin dilinin İngilizce olduğu.

Görüşler

0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
sadettinpolat2
cok yararli bir calisma olmus.
kameramanindan hocasina kadar herkese tesekkurler...
0
halix
Principles of Programming Languages s01e02 yi merakla bekliyoruz. umarim serinin devami gelir. Chris Stephenson in dersine internet uzerinden de olsa izlemek oldukca zevkli. gonul isterki birebir katilalim. vakum tuplu bilgisayarlarda programlama yapmis birisinden ders almak kacirilmayacak bir firsat. kesinlikle muthis bir fikir. bir universitenin deneyimli hocalarin anlattiklarini ozgurce izleyebilmek harika bir fikir. kimin aklina geldiyse bu proje tebrik etmek lazim. umarim projenin arkasinda durulur ve serinin devami gelir. sadece bilgisayar bilimleri degil diger alanlarada uygulanabilir. nebilyim mesela ekonomiye merakli olan biri girip ekonomi derslerini izleyebilir. insanlar tum gun oturup tv karsisinda sacma sapan diziler izliyorlar. bu tur seyler izlense fena mi olur yani. mesela bir alan hakkinda bir merakin var. universitenin o alan hakkindaki giris dersini internetten izle. genel olarak fikir sahibi olunur. baktin hosuna gitti tum dersleri izle.


bilgisayara giris derslerini hep sevmisimdir. ilk basta beni hep heyecanlandirmistir. kesinlikle simdige kadar izledigim en guzel derslerden biriydi.

bilgi universitesine ve emegi gecen herkese tesekkurler.
0
purak
harika bir fikir, harika bir uygulama. üniversitelerde bu tip uygulamaların olması ne güzel olur. zaten üniversite duvarlar arkasında sadece bir avuç öğrencisine bilgiler sunan yer olmamalıdır. üniversite halkı aydınlandıran, bilgilendiren ve bilginin üretildiği yer olmalıdır.

tebrik ederim bilgi üniversitesini...
0
purak
harika bir fikir, harika bir uygulama. üniversitelerde bu tip uygulamaların olması ne güzel olur. zaten üniversite duvarlar arkasında sadece bir avuç öğrencisine bilgiler sunan yer olmamalıdır. üniversite halkı aydınlandıran, bilgilendiren ve bilginin üretildiği yer olmalıdır.

tebrik ederim bilgi üniversitesini...
0
deathline
Ne ilginçtir ki ülkemizde bir Üniversite bu şekilde normal derste takviyeli Bilg. Müh. eğitimi verince acayip eleştiriliyor.Demek ki diploma vermemek lazım.
0
loikot
Diğer okullardanda bekliyoruz ama yemiyor galiba, bilginin programı güzel ama sanki uzmanlaşma olanakları zayıf ve değişik alanlarda çalışan çok fazla kişi yok gibi.
0
ozgurv
işte bu çok güzel oldu bu dersi 2 yıl önce almıştım ve bilgilerimi hafızamda güncellemek istiyordum. Canlı anlatım çok işime yarayacak. Bu fikri getiren ve harekete geçiren herkese teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Inkscape 0.44 Sürümü Çıktı

DemensMagnet

Açık kaynak vektörel grafik editörü Inkscape'in 0.44 sürümü çıktı. Halen 1.0 sürümüne ulaşmasa da barındırdığı özellikler ile oldukça beğenilen Inkscape'e ulaşmak için:

http://www.inkscape.org

Çağrı: Inkscape'in Türkçe çevirisinin ilerleme düzeyi bu haber yazılırken %42'deydi. Duyarlı arkadaşların bilgisine.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc