Eurovision´ı Kazandık!

0
SHiBuMi
Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.
TRT'nin egemen olduğu dönemlerdeki en önemli olay olan Eurovision'da müzikten daha çok toplumlar arası ilişkiler sonucu belirlerdi. Bu gece de aynı şey oldu. Türkiye - Yunanistan - Kıbrıs arasındaki iletişim güzeldi. Bir diğer olay da Avrupa'ya yayılmış Türklerin bu olaya gösterdikleri ilgiydi. Hiçbir halk belki Eurovision'ı bizim kadar önemsemiyordu belki ama ciddi ciddi her ülkedeki Türkler ayrı ayrı bir takımın oyuncuları gibi oylamaya katılmaya üşenmedi ve bizi birinci sıraya taşıdılar. Bu işi bu kadar azimle takip edip sonuçlandıracak ve organize olacak başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Görüşler

0
murat09
Bu şarkının Türkiye ile ne alakası var hala anlamış değilim. Ismarlama, Arap ezgileri dolu, uyduruk (everyway ne yahu!) İngilizce ile bir şarkı. Ha tamam, melodi, yorum kötü mü.. Yoo. Güzel. Ama TÜRKİYE nin resmi dili TÜRKÇEdir. Ve biz de "manda rejimi" ile yönetilmiyoruz.
Bu kafa ve hızla gidersek eminim gelecek senede Nez ile Grammy'i alırız.. Tabii, İngiltereden gelmesine rağmen Türkçe söyleyen Nezihe Kalkan'ı ikna edebilirse TRT...
Saygılar...
0
malkocoglu
O yarismayi hala seyreden var mi?

Ayrica, onceki arkadasa katiliyorum, milletin onune cikip fank-fink-fonk bir sarki ile milleti dunyaya rezil ettiler. Yarismada birinciligin Turkiye'ye verilmesi, altbilincimizel bir mesajdir "ANCAK NE OLDUGUNU UNUTUP, TAKLITCIMIZ OLURSAN, SENI TANIRIZ".

Not olarak Sertap Erener'i sanatci olarak takdir ettigimi belirteyim.

Turkce sarkilarini tabii.

0
malkocoglu
Google News sagolsun. Konu hakkinda ilginc bir yazi

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030525-014100-2633r

Rusya'nin sarkisi ve bizimki ulkelerin ruh halini yansitiyor sanki:

Rus sarkisi: Don't Believe, Don't fear, Don't Ask (Komunist tarihlerini hatirlayarak dusunmek lazim)

Bizimki: Everyway That I Can (Size dahil olmak icin herseyi yapmaya hazirim = irgatlik sendromu)




0
FZ
`Everyway I Can´in bana çağrıştırdığı ilk şey: `Her Yol Mübah!´

Sanırım bu birinciliğin hikayesi ve etrafından dönen tartışmalar düşünüldüğünde çağrışım yerli yerine oturuyor ;-)
0
ananotherworldispossible
Beni ne Eurovision'da birinci olmamız,ne şarkının ingilizce olması ne de abartıp abartmadığımız ilgilendiriyor.Neyin ilgilendirdiğini görmeniz için sadece sırası ile şu iki linke tıklamanızı istiyorum.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=22227
ve ardından şu linke:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=25554
Gördüğünüz gibi toplumu etkilemekte en büyük güç olan medyanın,gerektiğinde toplumu kışkırtmakta gerektiğinde de uyutmakta nasıl kullanıldığı açık görülüyor.
0
conan
guzel yakalamissin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.

Türk Basını Marvin Minsky'yi Keşfediyor

FZ

Radikal gazetesi yazarlarından İsmet Berkan, Marvin Minsky'nin SOCIETY OF MIND isimli sıradışı ve önemli kitabından bahsetmeye başlamış ve bu hafta da devam ediyor.

Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.