Eurovision´ı Kazandık!

0
SHiBuMi
Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.
TRT'nin egemen olduğu dönemlerdeki en önemli olay olan Eurovision'da müzikten daha çok toplumlar arası ilişkiler sonucu belirlerdi. Bu gece de aynı şey oldu. Türkiye - Yunanistan - Kıbrıs arasındaki iletişim güzeldi. Bir diğer olay da Avrupa'ya yayılmış Türklerin bu olaya gösterdikleri ilgiydi. Hiçbir halk belki Eurovision'ı bizim kadar önemsemiyordu belki ama ciddi ciddi her ülkedeki Türkler ayrı ayrı bir takımın oyuncuları gibi oylamaya katılmaya üşenmedi ve bizi birinci sıraya taşıdılar. Bu işi bu kadar azimle takip edip sonuçlandıracak ve organize olacak başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Görüşler

0
murat09
Bu şarkının Türkiye ile ne alakası var hala anlamış değilim. Ismarlama, Arap ezgileri dolu, uyduruk (everyway ne yahu!) İngilizce ile bir şarkı. Ha tamam, melodi, yorum kötü mü.. Yoo. Güzel. Ama TÜRKİYE nin resmi dili TÜRKÇEdir. Ve biz de "manda rejimi" ile yönetilmiyoruz.
Bu kafa ve hızla gidersek eminim gelecek senede Nez ile Grammy'i alırız.. Tabii, İngiltereden gelmesine rağmen Türkçe söyleyen Nezihe Kalkan'ı ikna edebilirse TRT...
Saygılar...
0
malkocoglu
O yarismayi hala seyreden var mi?

Ayrica, onceki arkadasa katiliyorum, milletin onune cikip fank-fink-fonk bir sarki ile milleti dunyaya rezil ettiler. Yarismada birinciligin Turkiye'ye verilmesi, altbilincimizel bir mesajdir "ANCAK NE OLDUGUNU UNUTUP, TAKLITCIMIZ OLURSAN, SENI TANIRIZ".

Not olarak Sertap Erener'i sanatci olarak takdir ettigimi belirteyim.

Turkce sarkilarini tabii.

0
malkocoglu
Google News sagolsun. Konu hakkinda ilginc bir yazi

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030525-014100-2633r

Rusya'nin sarkisi ve bizimki ulkelerin ruh halini yansitiyor sanki:

Rus sarkisi: Don't Believe, Don't fear, Don't Ask (Komunist tarihlerini hatirlayarak dusunmek lazim)

Bizimki: Everyway That I Can (Size dahil olmak icin herseyi yapmaya hazirim = irgatlik sendromu)




0
FZ
`Everyway I Can´in bana çağrıştırdığı ilk şey: `Her Yol Mübah!´

Sanırım bu birinciliğin hikayesi ve etrafından dönen tartışmalar düşünüldüğünde çağrışım yerli yerine oturuyor ;-)
Beni ne Eurovision'da birinci olmamız,ne şarkının ingilizce olması ne de abartıp abartmadığımız ilgilendiriyor.Neyin ilgilendirdiğini görmeniz için sadece sırası ile şu iki linke tıklamanızı istiyorum.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=22227
ve ardından şu linke:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=25554
Gördüğünüz gibi toplumu etkilemekte en büyük güç olan medyanın,gerektiğinde toplumu kışkırtmakta gerektiğinde de uyutmakta nasıl kullanıldığı açık görülüyor.
0
conan
guzel yakalamissin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Karanlık köşelerin sesi - Fidel Castro Ruiz

SHiBuMi

"Zor zamanlar yaşıyoruz. Son aylarda, bir çok kez, ürkütücü açıklamalar duyduk."

Fidel Castro Ruiz / The Guardian NTV-MSNBC
Bu yazının orjinaline, ntvmsnbc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Scribus artık Türkçe!

batasoy

Pahalı masaüstü yayıncılık programlarının kabusu Scribus, artık Türkçe! Pozitif ekibi olarak %90'a yakın kısmını Türkçeleştirdiğimiz program için bazı Türkçe kelime önerilerinizi de bekliyoruz.

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi

Linux Kullanıcıları Derneği sohbetlerinin 24.sü

conan

Linux Kullanıcıları Derneği`nin geleneksel sohbetlerinin 24.sü Temmuz`un 25`inde akşam saat 18:30`da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi D blokta, kırmızı salonda yapılacak.