Eurovision´ı Kazandık!

0
SHiBuMi
Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.
TRT'nin egemen olduğu dönemlerdeki en önemli olay olan Eurovision'da müzikten daha çok toplumlar arası ilişkiler sonucu belirlerdi. Bu gece de aynı şey oldu. Türkiye - Yunanistan - Kıbrıs arasındaki iletişim güzeldi. Bir diğer olay da Avrupa'ya yayılmış Türklerin bu olaya gösterdikleri ilgiydi. Hiçbir halk belki Eurovision'ı bizim kadar önemsemiyordu belki ama ciddi ciddi her ülkedeki Türkler ayrı ayrı bir takımın oyuncuları gibi oylamaya katılmaya üşenmedi ve bizi birinci sıraya taşıdılar. Bu işi bu kadar azimle takip edip sonuçlandıracak ve organize olacak başka bir toplum var mıdır bilmiyorum.

Görüşler

0
murat09
Bu şarkının Türkiye ile ne alakası var hala anlamış değilim. Ismarlama, Arap ezgileri dolu, uyduruk (everyway ne yahu!) İngilizce ile bir şarkı. Ha tamam, melodi, yorum kötü mü.. Yoo. Güzel. Ama TÜRKİYE nin resmi dili TÜRKÇEdir. Ve biz de "manda rejimi" ile yönetilmiyoruz.
Bu kafa ve hızla gidersek eminim gelecek senede Nez ile Grammy'i alırız.. Tabii, İngiltereden gelmesine rağmen Türkçe söyleyen Nezihe Kalkan'ı ikna edebilirse TRT...
Saygılar...
0
malkocoglu
O yarismayi hala seyreden var mi?

Ayrica, onceki arkadasa katiliyorum, milletin onune cikip fank-fink-fonk bir sarki ile milleti dunyaya rezil ettiler. Yarismada birinciligin Turkiye'ye verilmesi, altbilincimizel bir mesajdir "ANCAK NE OLDUGUNU UNUTUP, TAKLITCIMIZ OLURSAN, SENI TANIRIZ".

Not olarak Sertap Erener'i sanatci olarak takdir ettigimi belirteyim.

Turkce sarkilarini tabii.

0
malkocoglu
Google News sagolsun. Konu hakkinda ilginc bir yazi

http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030525-014100-2633r

Rusya'nin sarkisi ve bizimki ulkelerin ruh halini yansitiyor sanki:

Rus sarkisi: Don't Believe, Don't fear, Don't Ask (Komunist tarihlerini hatirlayarak dusunmek lazim)

Bizimki: Everyway That I Can (Size dahil olmak icin herseyi yapmaya hazirim = irgatlik sendromu)




0
FZ
`Everyway I Can´in bana çağrıştırdığı ilk şey: `Her Yol Mübah!´

Sanırım bu birinciliğin hikayesi ve etrafından dönen tartışmalar düşünüldüğünde çağrışım yerli yerine oturuyor ;-)
0
ananotherworldispossible
Beni ne Eurovision'da birinci olmamız,ne şarkının ingilizce olması ne de abartıp abartmadığımız ilgilendiriyor.Neyin ilgilendirdiğini görmeniz için sadece sırası ile şu iki linke tıklamanızı istiyorum.
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=22227
ve ardından şu linke:
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=25554
Gördüğünüz gibi toplumu etkilemekte en büyük güç olan medyanın,gerektiğinde toplumu kışkırtmakta gerektiğinde de uyutmakta nasıl kullanıldığı açık görülüyor.
0
conan
guzel yakalamissin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

Blizzard kişilik haklarının bir adım ötesine mi geçti? (Diablo2)

conan

Diablo2’nin yapımcısı Blizzard Entertainment yeni değiştirdiği kullanım sözleşmesi ve de piyasaya çıkarttığı yeni oyun yaması (patch 1.06) sayesinde oyunun yüklü olduğu herhangi bir bilgisayar hakkındaki bazı bilgileri kendisine ulaştırmayı düşünüyor. Bir Alman kaynağa göre yeni yama bütün hard diski ve de registry’i tarama kabiliyetine sahip.

RTÜK çıktı çıkacak...

anonim

Günlerdir konuşulan rtük yasası üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan köşke geri gönderildi.
Ayrıntılar için... internethaber.com