Blizzard kişilik haklarının bir adım ötesine mi geçti? (Diablo2)

0
conan
Diablo2’nin yapımcısı Blizzard Entertainment yeni değiştirdiği kullanım sözleşmesi ve de piyasaya çıkarttığı yeni oyun yaması (patch 1.06) sayesinde oyunun yüklü olduğu herhangi bir bilgisayar hakkındaki bazı bilgileri kendisine ulaştırmayı düşünüyor. Bir Alman kaynağa göre yeni yama bütün hard diski ve de registry’i tarama kabiliyetine sahip.
Blizzard ise bu konuya “amaçlarının korsan kopyanın önüne geçmek ve illegal kopyaları battle.net’ten yasaklamak olduğu” şeklinde bir açıklama getiriyor.

Bu durum özellikle Almanya’da büyük bir tepki ve karşı hareket başlatmış durumda. Kullanılan yamanın kişilik haklarına karşı bir uygulama olduğu ve de Avrupa yasalarına uygun olmadığını düşünenlerin yakın gelecekte mahkemede haklarını arama yoluna gidecekleri de gelen bilgiler arasında. Blizzard’in Avrupa ortağı Vivendi de durumdan hoşnutsuzluğunu “Blizzard istediğini söyleyebilir, ama şu anki kullanım sözleşmelerini değistirmezlerse Avrupa’da onları bir mahkeme bekliyor” sözleri ile dile getirdi.

Bu gelişmelerle, Blizzard'in ve battle.net'in bugün hacklenmesi arasında bir ilişki mi var acaba ;)

İlgili Yazılar

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

adonis

» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.