Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

0
FZ
Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler:
  • Lisans eğitiminin son senesine girmiş olmak ya da yüksek lisans ya da doktora programına kayıtlı olmak.
  • Avrupa, Ortadoğu yahut Kuzey Afrika'daki bir üniversiteye kayıtlı olmak.
  • Bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği, enformatik ya da bunlara çok yakın bir alanda çalışıyor olmak
  • Önceki derslerinde yüksek notlar alarak geçmiş olmak.


Detaylı bilgi için http://www.google.com/anitaborg-emena adresine, bursu kazanmış araştırmacılarla ilgili bilgi almak için http://www.google.com/anitaborg-emena/profiles.html adresine bakılabilir.

İlgili Yazılar

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim