500$'a Linux Laptop!

0
malkocoglu_2
ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html

Görüşler

0
mos
nokianin orta şeker cep telefonlarindan bile ucuza laptop :)

beylikdüzü walmart yok degil mi?


ah ah!
0
malkocoglu_2
:)
0
hayalci
Gerçekten neden Türkiye'de böyle kampanyalar yok?

Kendini bilir bir bilgisayar firması çıkıp hem ucuza bilgisayar satıp hem de linux'u yaygınaştırabilir pekala.

Belki de bu gibi örneklerden onları haberdar etsek işe yarayabilir.
0
hayalci
Linux kurulu gelen aletlerin genelde formatlanıp windoz kurulduğunu iddia ediyorlar ama; Linux'tan bihaber kişilerin de adını duyuyor olması bile iyi bir şey.
0
mos
yalan efendim
bir kisim medyanin uydurmasidir onlar :)
0
FZ
Adamlar 498$'a laptop satıyor ve bundan bir de kâr ediyorlar, gerisini varın siz düşünün artık! Bugün Türkiye'de 1100$ - 1200$'dan cümle kurmaya başlıyorsunuz içinde laptop, notebook lafı geçiyorsa!

Nedir yani, illa ABD'ye giden bir tandığımız olacak ve ona rica minnet mi makul fiyata bilgisayar getirteceğiz, hani nerede kaldı serbest piyasa, rekabet, kapitalizm! Buyrun buradan yakın...
0
bm
Onu "Devlet tabii ki sinirlara dikilecek, her seye bakacak elleyecek" diyenlere soyleyin lutfen. Ayni sey ikinci el icin de gecerli. Ne zaman uc okumusumuz bir araya gelince baskalarinin ne yapacagina karar vermeye ve yasak koymaya heves etmezler, bu dedikleriniz de olur. (Ama amaa, memleket pis yabancilarin kotu mallariyla mi dolsun? BIZIM dovizimiz bosa mi gitsin. Bu ne basi bozukluk. Efendim duzen nerede herkes istedigini yapiyor, olur mu oyle sey. PLAN lazim PLAN. Ne zaman aha bu dediklerimi deyince "ne guzel dedi" yerine "hastir git sen kopegine hukmet" denmeye baslanir, o zaman bu mallara imrenmeye vakit kalmadan bu malin yerli spami posta kutularina gelir. )

Hala gidilecek yol var. Ama kotumser olmayin cok cok daha berbatti bu isler. Kacakciya Allah razi olsun senden diyorduk (simdi de diyoruz yazmayin, curumu ovmenin hapis cezasi var). Yolun %90ini gittik son kismi biraz daha zor olacak.
0
malkocoglu_2
Hakikaten. Tabii Wal-mart cok buyuk bir ucuz parakendeci (discount retailer). Muthis miktarda ve bu sayede ucuzdan almakta ve boylece ucuza satmakta cok iyiler. IT sayesinde elde ettikleri kazanimlar da danismanlik dunyasinda hep ornek olarak gosterilir. Tam bir fenomen bu zatlar, isletme derslerinde okutulmasi gerekir (ki zannediyorum okutuyorlar). Wal-mart ABD'de her yerde, girdigi yerdeki ufak saticilari da dumduz eder.

Simdi bu laptop'un ABD'de ve Walmart'ta olmasi bu yuzden normal. ABD genis bir ekonomi oldugu icin bu tur seyler daha kolay oluyor. Ileride bunlar baska buyuk bir ekonomi olan Avrupa'da da olur, ozellikle Avrupa biraz daha hareketlenmeye baslarsa. Veeeee.... Avrupa sayesinde ortak pazar uyesi (ve ileride gercek uye olabilecek) TR tuketicilieri de boyle alimlar yapabilecektir...derim. 40 kere daha dersem olur mu acaba? :)

0
FZ
+1
0
conan
Sabah ise giderken yazmaya baslayip gec kaldigim icin devam edemedigim yorumu buraya kelimesi kelimesine yazmissin. :) tesekkur ediyorum :)
0
bm
Tabi, onlarca devletin keyfinin oldugu ve bizim de sirtimiza 80000 (miydi?) sayfa AB mevzuati yuku yuklendigimiz gunleri bekleyebiliriz, yahut yarin su malla dolu bir konteynerin TR'ye dogru yola cikmamasinin sebebi neyse onu bulup kendi icimizde de halledebiliriz. (Bu arada bu mal iyi mal, gelse alirim filan demiyorum, yanlis anlama olmasin).
0
sametc
500 $ super ama centrino degil :(( yani insan bunu aldıktan sonra isterki kablosuz adsl modem ile butun evde kablosuz keyfi yaşasın ;) ama bu 1 GHz :(

centriino lazım bize :( ucuz :P
0
feran
yaa, geçenlerde buralarda bir yerlerde laptop'ların "spermlere" zararı konusunda birşeyler okumuştum. Adamlar laptop'lar elde kalmasın diye ucuz-mucuz elden çıkarıyor olmasın!
0
FZ
Aman allahım! Wal-mart nüfus planlaması işine de mi girdi!

"Selective reproductive manipulation by use of bio-destructive common technology".

Valla çocuk doğur(t)ma işini dert etmeden 400$-500$'lik laptoplardan birkaç tanesini gözü kapalı alacak pek çok insan tanıyorum (bkz. biz mi teknolojiyi kullanıyoruz yoksa çok pis kölesi mi olduk modernitenin, kahrolsun... geyik alt başlığı).
0
sametc
ehe fıght club :)...

ona sahip olduktan sonra atamıyorsak demekki köle olmuşuz :P
0
mos
bkz. atin olumu arpadan olsun
bkz. almayani dovuyolar
bkz. gaz maskesiyle gul koklanmaz (pek alakali degil ama cesit olsun)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

Bir Mum da Siz Yakın

esse

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...