Çek Cumhuriyeti Posta Servisi Linux'a Geçti

0
redline99
Çek Cumhuriyeti'nin ikinci en büyük şirketi olan Czech Post'un ülke çapında 3400 posta ofisi ve 40.000 çalışanı bulunmakta. Yılda ortalama 1 milyar posta hacmine sahip işletme, APOST isimli bir yazılım kullanyor.
APOST yazılımı ülke çapında değişik işletim sistemlerinde çalışıyor, bunlara DOS, Windows NT de dahil. Son zamanlarda firmanın çok yüksek maliyet, düşük güvenlik ve düşük performans sorunları yaşaması üzerine yeni bir çözüm aramaya basliyorlar. Çözüm ne mi? Tabii ki GNU/Linux :).

Novell firmasının da yardımıyla 10 ayda bütün sunucular ve istemciler SUSE Linux işletim sistemine geçiyor. Sonuç olarak yöneticiler çok büyük maliyet farkıyla sadece işletim sistemini değiştirerek daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz bir sisteme sahip oluyorlar.

Haberin kaynağı: www.novell.com

Görüşler

0
sametc
Dunya ulkeleri artık tasarruf amacıyla GNU/Linux'a gecsinler hatta windows sisteminin amerikan ajanı olduğundan suphe ederek kullanmamaya calışsınlar biz ise 500 milyon dolarımızı microsoft'a kaptıralım yazık degilmi :(

ama yinede teknoloji devrimi yaşanır en azından bu iyi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

7d6 Demoparty

Tarık

7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.