SCiB, Li-Ion'a Karşı!

0
parsifal
Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Görüşler

0
anonim
50 amper akima kadar guvenle sars edilebiliyormus. Yani kisaca bukadar cabuk dolmasinin sebebi 50 ampere (yanlis bilmiyorsam standart sehir akiminin 25 misli) dayanabilmesi denebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Malezya`nın Başı Kel mi?

yalcink01

Günlük The Star gazetesindeki bir habere göre; Malezya Hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde, kırk adet aktif Open Source yazılım firması yaratabilmek için 36 milyon USD lık fon ayırmış. Otoriteler, bu sayede IT sektöründe uzmanlık yaratmayı ve bunun sayesinde ülkenin ekonomisine katkı yaratmayı hedefledikelrini belirtmişler. Ulan ne boş işlerle uğraşıyor bu çekik gözlü arkadaşlar. Gövdeyi dinlendirin biraz kardeşler.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...