Bir programcı ve vicdanı: Jani 'sniper' Taskinen ZEND'den istifa etti

0
FZ

Görüşler

0
Tarık
Cesaretini kutlarım. Demekki dünyada bu olaylara karşı bir tavır havası esmeye başladı.
0
anonim
bu olayı ilk olarak 2-3 gün önce aşağıdaki IRC log'u ile öğrendim. Bana oldukça ilginç gelmişti aynen aktarıyorum....
"_sniper_" is Jani Taskinen.
_sniper_: hehehehe..
_sniper_: all other members of the UN security council wanted to condemn Israel for attacking the UN post but USA (freedom and democracy) vetoed it....Israel says the resolution was fair.
_sniper_: hell yeah..
_sniper_: NUKE ISRAEL!
_sniper_: I'm so full of that fucking country..
Shai-Tan: indeed
_sniper_: Eye for an eye..I'll kill one Israel officer for one of ours, is that fair?
_sniper_: I bet I'll be hanged for that.
_sniper_: They kill one of my brother-in-arms-for-peace..I think I'm entitled to kill one of their nazis.
_sniper_: Hezbollah, where can I enlist?
_sniper_: FYI: I don't care at all what anybody thinks about me. I'm going to be openly anti-Israel from now on. This was the last straw for me. Fuck you jews.
_sniper_: I will also quit this project. As long as it's backed by some Israel company, I don't want to have anything to do with it.
_sniper_: Good bye.
-- _sniper_ (~jani@a88-112-115-63.elisa-laajakaista.fi) has left #php.pecl
0
ttk
İnsanlık cesarete ve gerektiğinde haklı tepkisini gösterebilenlere ne kadar da muhtaç.
BM binasının bombalanması ve arkasından gelişenler (öncesi ve sonrasında olan onca katliamı saymıyorum) en hafifinden "zulüm ile abad olunmaz" dedirtecek cinstendi.
BM binasının göz göre göre vurulması ve arkasından sergilenen arsızlık ise işe tüy dikti.

Bir millet vatansızlıktan şikayet ediyor, eline bir toprak parçası geçiriyor ve şimdiye kadar neden vatansız olduğunu bütün dünyaya ilgili ilgisiz herkese isbata girişiyor.
Sonunda dünya, "sen buna layıkmışsın" deyip eski hallerine geri dönmeleri için gerekeni yapacak bu gidişle, adalet insanın mayasında vardır, korku ancak bir zamana kadar gerekenin yapılmasına mani olabilir.
0
robertosmix
Havelsan Israil'den yazılım işi alabilmek için ne kadar da hevesli oysa. Ders olsun kimilerine.
0
SHiBuMiGo
Bu da yazılım dünyasındaki ırkçılık olsa gerek.
0
FZ
Daha iyi bilen biri beni düzeltir hatam varsa, sanırım Jean Genet idi "yahu sen Filistinlileri destekliyorsun da yani onların inancı iktidar olsa seni yaşatmazlar burada" tepkisine cevaben "olabilir lakin şu anda ezilen onlar ve ben vicdanen ezilenin yanında yer almak durumundayım, gün gelir de onlar iktidar sahibi olur ve şimdi İsrail'in yaptığı gibi terör ve baskı uygularlarsa o zaman da onların karşısında cephe alırım" diyen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE

Merhaba yeni bilişim DEV´i...

elrond

Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...

Bilişim Tatili 2010

FZ

Bilişim öğrencileri ve öğretim görevlileri İle sektörü buluşturmayı amaçlayan "Bilişim Tatili 2010"da; söyleşi, konferans, sergi alanı oluşturulacak ve 3 gün boyunca sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 1000 kişinin katılımı hedeflenen etkinlikte, bilişim alanlarında öğrenci ve öğretim görevlisi olan ve bilişime ilgi duyan gençlerin sektörün temsilci ve yöneticileri ile tanışmak, kariyer veya staj fırsatı yakalamak, sektördeki gelişmeleri ve yeni nesil teknolojileri detaylı olarak anlayabilmeleri için lansmanlar ve söyleşiler düzenlenecektir.

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.