İnsan Gözü Ne Kadar Yanılabilir?

0
FZ
Başka bir deyişle durmakta olan şekilleri ciddi ciddi hareket ediyor, dönüyor gibi görebilir mi? Ya da düzgün kareleri dalgalanıyor gibi görebilir mi? Görsel algı ne menem bir şeydir? Olmayan bir şeyi zihnimiz nasıl yaratır?

Abartıyorsun diyenler Akiyoshi Kitaoka´nın son eserlerine bakıp dumura uğrayabilirler.

Görüşler

0
anonim
hocam bir kez daha agzimi acik biraktiniz, ortada ucusan sineklerden korkum.
yani son derece inanilmaz, tek kelimeyle muhtesem, su an yurdun odasindaki tum ark.lara gosterdim, hepimizin agzi acik... toplam 8 kisi... =)
0
sametc
hocam size hayranım desem yeridir :)

su ilginc en bastaki yani sayfanın acıldığı anda karsınıza cıkan gozler ilginc hakikaten donuyor gibi su anda bir arkadasıma gosterdim hayran kalıp diğerlerinide bulmus :)))

su cok ilginc geldi nasıl oluyor :

simdi rotating snake'miş bahsettiğim birine bakıyorsun diğerleri donuyor peki diğerlerine bakmadan donduğunu algıladığın anda onlar duruyor diğerleri donmeye baslıyor :))) cok ilginc :)

FZ hep boyle devam et :)
0
lifesdkver0_1
Ya gerçekten hareketli görüntülerse? Sanki her bir parçanın küçük bir kısmı, çok yavaş bir şekilde hareket ediyor gibi. Bir de çizmlerin uzantıları gif olunca insan iyice kuşkulanıyor. Finite Automata'ya test ettirip onaylatmak lazım...
0
yuxel
http://www.ritsumei.ac.jp/~akitaoka/rotsnake.gif
indir jpeg yap diyesim geldi ...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards" sonuçları açıklandı, kazananlar listesine http://sourceforge.net/awards/cca/ adresinden bakabilirsiniz.

xynth, ve f4l kendi kategorilerinde ilk üçe bile girememişler. :| olsun, finale kalmak da güzeldi diyerek önümüzdeki maçlara bakacağız ;) Destekleyen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

alper akçan "anhanguera"

Nokia Trolltech'i Satın Aldı

erika

Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.