Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

0
FZ
Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.
Ayrıca Peter Wintonik ve Mark Achbar’ın 1993 yılında çektikleri Chomsky belgeseli “Manufacturing Cosent”, 10 Şubat Pazar günü saat 16.30’da Üniversitenin Dolapdere Kampusu’nda gösterilecek. 166 dakikalık film, Chomsky’nin kişiliğinin oluşumunda etkili olan çocukluk deneyimleri, öğrencilik yılları, akademik çalışmaları, politik ve eylemci kişiliği üzerine biyografik bir dökümanter niteliği taşıyor.

Chomsky, “Amerikan Müdahaleciliği” isimli kitabındaki bir makalesinde, Türkiye’nin Kürt politikasına yönelik eleştirisinde suç unsuru bulunarak, kitabı yayınlayan Aram Yayınları aleyhinde DGM’de açılan davaya katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Basın Halkla İlişkiler: Şule Ateş, Arzu Aslan 292 33 03/108-107

Kaynaklar:

- Okyanus

- Medya'da Bilgi

İlgili Yazılar

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

Samba Geliştiricisi MS-Novell Patent Anlaşmasını Protesto İçin İstifa Etti!

FZ

Açık ve özgür yazılım kod dünyasının efsanevi isimlerinden, Samba geliştiricisi Jeremy Allison, MS ile Novell arasındaki patent anlaşmasını protesto amacı ile Novell'den istifa etti.

JSFOne - Washington

cagataycivici

Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak. Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım. Apache MyFaces PlanetJSF and Security Konuşmacı Listesi
http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html

Konferans ana sayfası: http://www.jsfone.com

Jim Starkey MySql Firmasına Geçti

inoxes

Interbase/ Firebird Sql Server'larının tasarimcisi ve SQL dünyasında guru olarak kabul edilen Jim Starkey'in sahibi olduğu Netfrastructure firması Mysql tarafından satın alındı.

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler: