Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

0
FZ
Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.
Ayrıca Peter Wintonik ve Mark Achbar’ın 1993 yılında çektikleri Chomsky belgeseli “Manufacturing Cosent”, 10 Şubat Pazar günü saat 16.30’da Üniversitenin Dolapdere Kampusu’nda gösterilecek. 166 dakikalık film, Chomsky’nin kişiliğinin oluşumunda etkili olan çocukluk deneyimleri, öğrencilik yılları, akademik çalışmaları, politik ve eylemci kişiliği üzerine biyografik bir dökümanter niteliği taşıyor.

Chomsky, “Amerikan Müdahaleciliği” isimli kitabındaki bir makalesinde, Türkiye’nin Kürt politikasına yönelik eleştirisinde suç unsuru bulunarak, kitabı yayınlayan Aram Yayınları aleyhinde DGM’de açılan davaya katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Basın Halkla İlişkiler: Şule Ateş, Arzu Aslan 292 33 03/108-107

Kaynaklar:

- Okyanus

- Medya'da Bilgi

İlgili Yazılar

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

ahmetozdemir

Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

HP, İTܒde Yazılım İnovasyon Merkezi Açtı

FZ

HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika bölgelerinde Türkiye’yi öncü konuma getirecek olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’ni açtı. Merkez, tüm bu bölgeler için daha hızlı ve daha güçlü yazılımların geliştirilmesinin yanı sıra iş dünyasına yönelik teknolojik çözümler de üretecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimlerine devam eden öğrenciler, İTÜ öğretim üyeleriyle birlikte geliştirdikleri yazılım çözümlerini MEMA bölgesindeki ülkelere ihraç edebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve HP Yazılım Grubu ülke müdürü Tayfun Topkoç’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, yazılım inovasyon merkezinde gerçekleştirilecek projelere örnek niteliğinde olan HP’nin Proje ve Portföy Yönetimi ile bir CIO’nun kriz ortamında hangi kaynakları, hangi projelerde, ne kadar süre kullanması gerektiğini ortaya koyan çözümün demo’su gösterildi.

Kaynak: turk.internet.com