1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

0
vampire
Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.
Konferans çok yakında kullanıma açılacak olan ve IEEE ODTÜ, LKD, TBD, INETD desteğiyle Türkiye'de serbest yazılımın ana noktası olmayı hedefleyen serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunu desteğini alan etkinlik, kullanıcıların yanında, serbest yazılımın gücünü yakından deneyerek görme imkanı olan kurum ve firmaları da hedef alıyor.

Mart ayında yapılan Serbest Yazılım Programlama Yarışması'nın ardından serbestyazilim.org.tr nin ikinci büyük etkinliği olan bu konferans hakkındaki tüm bilgilere http://www.serbestyazilim.org.tr/konferans adresinden ulaşabilirsiniz. Konferansa her türlü desteğinizi ve katılımınızı bekliyoruz.

Unutmayın ki o serbest yazılım, kimsenin değil! Herkesin! Son kullanıcılar, üreticiler, kamu kurumları, firmalar: 7-8 Aralık'ı lütfen ajandalarınıza not ediniz.

İlgili Yazılar

Biri bizi düdüklüyor

netguru

Tüm dünyada internetin kullanımı arttıkça beraberinde sorunlar da çoğalıyor. Bunların başında kişisel bilgilerin gizliliği geliyor. Biz çok fazla farkında olmasak da Türkiye gibi, yeni teknolojiler konusunda iyi bir bilinçlenme süreci yaşamayan ülkelerde sorun daha büyük boyutlarda. Aslında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda “özel yaşamın gizliliği ve korunması” hükümleriyle bizlere tanınmış haklar var. Ancak gizli kulaklar telefondan sonra sanal dünya üzerinde de kol geziyor.

IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

spiderman

Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.

Almanya e-işçi arıyor

FZ

Avrupa'nın endüstri lideri olmasına rağmen aynı zamanda dev nüfusuyla en yüksek işsizlik oranına sahip Almanya'da çeşitli sebeplerle yurtdışına göç edenlerin sayısı 2. Dünya Savaşı rakamlarına yaklaştı. Ülke bu durumun en çok etkilediği bilişim alanında acil önlem kararı aldı.

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...