1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

0
vampire
Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.
Konferans çok yakında kullanıma açılacak olan ve IEEE ODTÜ, LKD, TBD, INETD desteğiyle Türkiye'de serbest yazılımın ana noktası olmayı hedefleyen serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunu desteğini alan etkinlik, kullanıcıların yanında, serbest yazılımın gücünü yakından deneyerek görme imkanı olan kurum ve firmaları da hedef alıyor.

Mart ayında yapılan Serbest Yazılım Programlama Yarışması'nın ardından serbestyazilim.org.tr nin ikinci büyük etkinliği olan bu konferans hakkındaki tüm bilgilere http://www.serbestyazilim.org.tr/konferans adresinden ulaşabilirsiniz. Konferansa her türlü desteğinizi ve katılımınızı bekliyoruz.

Unutmayın ki o serbest yazılım, kimsenin değil! Herkesin! Son kullanıcılar, üreticiler, kamu kurumları, firmalar: 7-8 Aralık'ı lütfen ajandalarınıza not ediniz.

İlgili Yazılar

Verimerkezi ile havuz ısıtmak

Betelgeuse

Bir verimerkezindeki sunucuların ürettiği ısı ile neler yapılabilir dersiniz?

Plazma 5. Sayısı Çıktı!

_nightlord

"Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, 5. sayısı ile söz verdiği zamanda, söz verdiği gibi kaliteli ve geniş kapsamlı içeriği ile, www.plazma-dergi.org adresinde karşınızda. Büyüyen yazar kadromuzla, sizlere birkez daha, birçok farklı bilgisayar platformunda yazılım, donanım ve sanatsal alanlarda eğitici yazı dizileri, amatör projelerden ve etkinliklerden güncel haberler, ve amatör bilgisayar dünyasının bütün yönlerini irdeleyen fikir yazıları ile, "dolu dolu" bir dergi hazırladık. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

FZ

Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.

Wimbledon Tenis Turnuvası Linux'a Emanet

e2e

Bu yılki Wimbledon tenis turnuvasının bütün bilgisayar altyapısının GNU/Linux üzerinden yapılacağı belirtildi. İngiltere'de düzenlenen ve 2 hafta boyunca devam edecek şampiyonanın tüm web sitesi altyapısı ve intranet ağı, IBM tarafından oluşturulan GNU/Linux yapısı üzerinden yürütülecek.

Turnuva boyunca, resmi internet sitesi, bazıları neredeyse 80 parametreye sahip 90'a yakın istatistiki verinin depolanması ve katılımcılara, basına bilgi verilmesini sağlayan intranetin sunumu bu yapı üzerinden olacak.