HP, Türkiye'de PC üretecek

0
FZ
Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Orta Doğu'daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'de PC üretimine geçecek. Yaklaşık 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da faaliyete geçecek bölgesel üretim tesisinde 2 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Tesisleri, Foxconn işletecek.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile ortak açıklama yapan şirketlerden HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planladığını kaydetti.
HP'nin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Cador, "En son çıkan PC teknolojisine olan talep çok hızlı bir şekilde artıyor. Bu ortamda, HP olarak Türkiye'deki bireysel ve kurumsal kullanıcıların giderek artan ilgisini gözlemlemekteydik. PC üretiminin Türkiye'den yapılacak olması HP'nin dünyanın hızla büyümekte olan bölgelerindeki artan tüketici talebine karşılık verme stratejisinin önemli bir parçasıdır." dedi.

HP, Türkiye pazarına ilk kez 20 yıl önce İstanbul'da ilk ofisini açarak girmişti. Bugün, HP'nin ülke çapında 41 hizmet noktası bulunuyor. Eric Cador, "Bu yatırımın HP'ye; Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesileri'ne yapılacak ihracatlarında destek olacağından ve daha da güçlendireceğinden eminiz." şeklinde konuştu.

Foxconn Başkan Yardımcısı Jim Chang de, "Türkiye'de Çorlu'da kurulacak fabrika, Foxconn tarafından yönetilen ve bilgisayarların üretileceği yeni bir üretim tesisi olacak. Türkiye, zengin ve yetkin iş gücü, stratejik konumu ve hükümetin desteği ile talep edilen ürünleri en hızlı ve en rekabetçi yollarla sunmamız için ideal bir ülkedir." İfadelerini kullandı.

Her iki şirkette Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na projeyi gerçekleştirme aşamalarındaki özel desteği dolayısıyla minnettar olduklarını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a böylesine etkin bir kurum kurduğu için teşekkür eden iki şirketin yetkilisi, Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın özellikle yatırıma karar verme sürecindeki yardımlarının ne kadar önemli olduğunun da altını çizdi.

"8 AYDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDUK"

Türkiye'nin dünyanın en büyük 15. Ekonomisi durumunda olduğunu aktaran Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, AB'ye üye 27 ülkeyle karşılaştırıldığında da en büyük ekonomiler arasında 6. sırada ve yatırımcılar için çok büyük fırsatlar barındırdığına vurgu yaptı. Küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye'nin, potansiyel yatırımcılara ideal koşullar sunduğuna dikkat çeken Korkmaz şunları söyledi:

"Foxconn gibi çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi firmaların HP'yi desteklemek için bölgede bir yatırım yapma kararı almasından dolayı çok memnunuz. Küresel ekonomik karmaşaya rağmen Türkiye'de yatırım yapmayı bir fırsat olarak gören şirketler, mevcut krizden çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Yaptıkları yatırımlar özellikle istikrar yeniden sağlandığında meyvelerini verecek ve yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacaktır. Üretim şirketleri ayrıca yeni çıkan AR-GE yasasından da faydalanma şansına sahip olacaktır."

Ajans olarak dünyada var olan kriz gündemine rağmen, 8 aydır üzerinde çalıştıkları; katma değerli, yüksek teknoloji yatırımının gerçekleşmesinde rol oynadıkları için mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen Korkmaz; "Hewlet Packard gibi dünya markası teknolojik bir şirketin, böylesi bir dönemde, bu kadar önemli bir yatırımla, üretim merkezi için ülkemizi seçmiş olması ve üretim ortağının yaratacağı yaklaşık 2 bin istihdam, global arenada da yankı uyandıracak son derece önemli bir gelişmedir." şeklinde konuştu.

Kaynak: SABAH

Görüşler

0
Dite
Monte edecek... Tıpkı Aziz Nesin'nin "Düdüklü Tencere Fabrikası" gibi ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Telnet üzerinden Star Wars!

larweda

Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.