HP, Türkiye'de PC üretecek

0
FZ
Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Orta Doğu'daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'de PC üretimine geçecek. Yaklaşık 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da faaliyete geçecek bölgesel üretim tesisinde 2 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Tesisleri, Foxconn işletecek.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile ortak açıklama yapan şirketlerden HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planladığını kaydetti.
HP'nin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubu'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eric Cador, "En son çıkan PC teknolojisine olan talep çok hızlı bir şekilde artıyor. Bu ortamda, HP olarak Türkiye'deki bireysel ve kurumsal kullanıcıların giderek artan ilgisini gözlemlemekteydik. PC üretiminin Türkiye'den yapılacak olması HP'nin dünyanın hızla büyümekte olan bölgelerindeki artan tüketici talebine karşılık verme stratejisinin önemli bir parçasıdır." dedi.

HP, Türkiye pazarına ilk kez 20 yıl önce İstanbul'da ilk ofisini açarak girmişti. Bugün, HP'nin ülke çapında 41 hizmet noktası bulunuyor. Eric Cador, "Bu yatırımın HP'ye; Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesileri'ne yapılacak ihracatlarında destek olacağından ve daha da güçlendireceğinden eminiz." şeklinde konuştu.

Foxconn Başkan Yardımcısı Jim Chang de, "Türkiye'de Çorlu'da kurulacak fabrika, Foxconn tarafından yönetilen ve bilgisayarların üretileceği yeni bir üretim tesisi olacak. Türkiye, zengin ve yetkin iş gücü, stratejik konumu ve hükümetin desteği ile talep edilen ürünleri en hızlı ve en rekabetçi yollarla sunmamız için ideal bir ülkedir." İfadelerini kullandı.

Her iki şirkette Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na projeyi gerçekleştirme aşamalarındaki özel desteği dolayısıyla minnettar olduklarını dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a böylesine etkin bir kurum kurduğu için teşekkür eden iki şirketin yetkilisi, Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın özellikle yatırıma karar verme sürecindeki yardımlarının ne kadar önemli olduğunun da altını çizdi.

"8 AYDIR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDUK"

Türkiye'nin dünyanın en büyük 15. Ekonomisi durumunda olduğunu aktaran Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, AB'ye üye 27 ülkeyle karşılaştırıldığında da en büyük ekonomiler arasında 6. sırada ve yatırımcılar için çok büyük fırsatlar barındırdığına vurgu yaptı. Küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye'nin, potansiyel yatırımcılara ideal koşullar sunduğuna dikkat çeken Korkmaz şunları söyledi:

"Foxconn gibi çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi firmaların HP'yi desteklemek için bölgede bir yatırım yapma kararı almasından dolayı çok memnunuz. Küresel ekonomik karmaşaya rağmen Türkiye'de yatırım yapmayı bir fırsat olarak gören şirketler, mevcut krizden çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Yaptıkları yatırımlar özellikle istikrar yeniden sağlandığında meyvelerini verecek ve yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacaktır. Üretim şirketleri ayrıca yeni çıkan AR-GE yasasından da faydalanma şansına sahip olacaktır."

Ajans olarak dünyada var olan kriz gündemine rağmen, 8 aydır üzerinde çalıştıkları; katma değerli, yüksek teknoloji yatırımının gerçekleşmesinde rol oynadıkları için mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen Korkmaz; "Hewlet Packard gibi dünya markası teknolojik bir şirketin, böylesi bir dönemde, bu kadar önemli bir yatırımla, üretim merkezi için ülkemizi seçmiş olması ve üretim ortağının yaratacağı yaklaşık 2 bin istihdam, global arenada da yankı uyandıracak son derece önemli bir gelişmedir." şeklinde konuştu.

Kaynak: SABAH

Görüşler

0
Dite
Monte edecek... Tıpkı Aziz Nesin'nin "Düdüklü Tencere Fabrikası" gibi ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Tatili 2010

FZ

Bilişim öğrencileri ve öğretim görevlileri İle sektörü buluşturmayı amaçlayan "Bilişim Tatili 2010"da; söyleşi, konferans, sergi alanı oluşturulacak ve 3 gün boyunca sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 1000 kişinin katılımı hedeflenen etkinlikte, bilişim alanlarında öğrenci ve öğretim görevlisi olan ve bilişime ilgi duyan gençlerin sektörün temsilci ve yöneticileri ile tanışmak, kariyer veya staj fırsatı yakalamak, sektördeki gelişmeleri ve yeni nesil teknolojileri detaylı olarak anlayabilmeleri için lansmanlar ve söyleşiler düzenlenecektir.

Plazma #2 Çıktı

anonim

Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

1. Dünya Siber Oyun Olimpiyatları Başladı !

redogre

Tesadüfen girdiğim Worldcybergames.com sitesinin sloganı şu: Atina size ilk olimpiyatı hatırlatıyorsa Seul de size ilk siber olimpiyatı hatırlatsın!
Ön elemeleri geçen 30 ülkeden 400 yarışmacı 5 Aralık 2001 den itibaren toplam 300.000 $ lık bir ödül için yarışacak.
Maalesef yarışan ülkeler arasında Türkiye yok ama belki de Fazlamesai yol göstericiliğinde önümüzdeki yıl biz de yerimizi alırız...

PostgreSQL 7.3.6 Duyuruldu!

madness

7_3_STABLE üzerine yapılan çeşitli çalışmaları ve hata düzeltmelerini içeren PostgreSQL 7.3.6 sürümü duyuruldu.
Bu sürüm, diğer ara sürümler gibi, dump/reload işlemine gereksinim duymamaktadır. PostgreSQL 7.3.X kullanıyorsanız, direk olarak bu sürüme geçebilirsiniz.

indirmek için: http://www.postgresql.org/mirrors-ftp.html
bittorent: http://bt.postgresql.org
Türkiye web yansısı: http://www.PostgreSQL.web.tr

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu VIII. Geleneksel Programlama Yarışması

msf

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu 1997’den bu yana her yıl düzenlediği geleneksel üniversite öğrencileri arası programlama yarışması serisine bu sene VIII.sini ekliyor. Ön eleme soruları ve özel ödüllü soru 1 Mart 2005 - 15 Nisan 2005 tarihleri arasında yarışmanın anasayfası http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde çözülmeyi bekliyor. Yarışmanın finali ise 24 Nisan 2005 tarihinde ön eleme soruları sonucunda belirlenecek finalistler arasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde gerçekleşecek. Final sonucu belirlenecek birinci, ikinci ve üçüncü ile özel ödüllü soruyu optimal çözen yarışmacı; ödüllerini akşam ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan törende alacaktır. Dünyadaki benzerleri arasında (ACM, Tübitak, IOI, vs…) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite öğrencileri davetlidir.