18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

0
melitical
ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

İlgili Yazılar

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

karput

Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.

Dünyanın ilk Açık Kodlu Birası!

zilog

BBC'de yayınlanan bir haberde dünyanın ilk açık kodlu birası tanıtıldı. Our Beer v.1 isimli bira, Kopenag'daki Information Technology University'de, fikir hakları üzerine yapılan bir workshop sırasında ortaya atılan bir fikirden doğmuş. Workshop'u yürüten Rasmus Nielsen, öğrencilerden, yazılım dışında bir açık kodlu yaklaşıma bir örnek bulmalarını isteyince, bu fikir ortaya atılmış. Creative Commons Licence altında sunulan biranın tarifine sitesinden ulaşmak mümkün.

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com