Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

0
zorkun
Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.
Toshiba, birbirinden ayrı apartman ya da şehir bloklarının elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için mikro ölçekli bir santral türü geliştirdi. Boyutları 6 metreye 1,8 metre olan bu reaktör, enerji şirketlerinden ihtiyacını karşılıyan ve enerji gereksinimlerini kontrol etmek isteyen uzak yerleşim birimleri, küçük iş grupları ya da birbirine bağlı komşular için çok şeyi değiştirecek.

200 kilowattlık bu reaktör tam otomatik, aşırı ısınma koruması ve tehlikeli durumlarda koruma modu gibi özelliklerle tasarlanmış. Normal satrallerden farklı olarak yeni reaktör reaksiyonu başlatmak için kontrol çubuğu kullanmıyor. Bu reaktör, nötronları absorbe etmede etkili olan lityum-6 izotopunu kullanıyor. Lityum-6 hazneleri, reaktör çekirdeğine giren dikey bir çubuğa bağlı. Reaktördeki tüm işlem kendini 40 yıla kadar devam ettirebilmekte. Eletrik üretimi ise, kilowatt saati 5 sent yani şebeke elektrik tutarınının yaklaşık yarısı.

Toshiba, bu santrali 2008 de Japonya'da 2009 da ise Avrupa'da satışa sürmeyi planlıyor.

zamazing.org
engadget.com
nextenergynews.com

Görüşler

0
sosgezbir
Yakıtı nasıl elde edeceğiz peki? Jeneratörden daha ucuza gelir mİ?
0
anonim
reaktor kucuk de, yerin uzerindeki eklentisi buyuk...

22 x 16 x 11 m
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_4S
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

del.icio.us artık Yahoo!'nun

Skeleton

Favorilerinizi saklayabileceğiniz, etiketliyebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz bir ortam sağlayan del.icio.us Yahoo! tarafından satın alındı.

Çok yakında benzer bir hizmeti, Yahoo! My Web 2.0 BETA, duyuran Yahoo! bu dalda en popüler sitelerden biri olan del.icio.us'u da alarak bu tarz hizmetlere verdiği önemi göstermiş oldu.

Sitenin resmi blogundaki yazı için tıklayın