Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

0
zorkun
Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.
Toshiba, birbirinden ayrı apartman ya da şehir bloklarının elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için mikro ölçekli bir santral türü geliştirdi. Boyutları 6 metreye 1,8 metre olan bu reaktör, enerji şirketlerinden ihtiyacını karşılıyan ve enerji gereksinimlerini kontrol etmek isteyen uzak yerleşim birimleri, küçük iş grupları ya da birbirine bağlı komşular için çok şeyi değiştirecek.

200 kilowattlık bu reaktör tam otomatik, aşırı ısınma koruması ve tehlikeli durumlarda koruma modu gibi özelliklerle tasarlanmış. Normal satrallerden farklı olarak yeni reaktör reaksiyonu başlatmak için kontrol çubuğu kullanmıyor. Bu reaktör, nötronları absorbe etmede etkili olan lityum-6 izotopunu kullanıyor. Lityum-6 hazneleri, reaktör çekirdeğine giren dikey bir çubuğa bağlı. Reaktördeki tüm işlem kendini 40 yıla kadar devam ettirebilmekte. Eletrik üretimi ise, kilowatt saati 5 sent yani şebeke elektrik tutarınının yaklaşık yarısı.

Toshiba, bu santrali 2008 de Japonya'da 2009 da ise Avrupa'da satışa sürmeyi planlıyor.

zamazing.org
engadget.com
nextenergynews.com

Görüşler

0
sosgezbir
Yakıtı nasıl elde edeceğiz peki? Jeneratörden daha ucuza gelir mİ?
0
anonim
reaktor kucuk de, yerin uzerindeki eklentisi buyuk...

22 x 16 x 11 m
http://en.wikipedia.org/wiki/Toshiba_4S
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.