Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

0
FZ
Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.
Mart ayına kadar piyasaya sunulacak olan yakıt pilinin yanı sıra şirket, 'dünya çapında ses getirecek bora dayalı' projeler hazırladığını da açıkladı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Türkiye'nin bor ve hidrojen kaynaklarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde yakıt pili ürettiklerini söyledi. Vestel'in projesinde; enerji kaynağı hidrojen, borla ayrıştırılarak elektrik enerjisi üretilecek. Aynı sistemle üretilecek pil, cihazlarda uzun ömürlü ve şarj edilebilir olarak kullanılacak. Bu sistemde evler de ısıtılabilecek.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/

Görüşler

0
sleytr

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, gazetecilerin 'Enerji projeleriniz Erke Dönergeci gibi mi?' yönündeki sorusuna ise, "Erke Dönergecini boş görmeyin. Gelişmeleri izleyin" yanıtını verdi.

İlk kez sözlerine gülüp geçemeyeceğim kadar ilgili/bilgili birinin Erke'yi ciddiye aldığını gördüm. Bakalım ne çıkacak...

0
Satanique
Vestel ekranlar 105 dolarken Hyndai 14 inch'ler 130 dolardı. (Sene 1997) Vestel monitorler ile o sıralar piyasada satılan OEM monitor tamamen aynıydı. Marka farkı vardı sadece. Madem bu adamlar o kadar iyiydi de işinde ne diye kalkıp OEM monitoru 105 dolardan satıyorlardı da, elin çekik gözlüsünün Hyundai'si gibi makine üretemiyorlardı?
0
sleytr
8 yıl öncesine ilişkin verdiğiniz bu örneğin neyi ispatladığını gerçekten anlayamadım. Kendi adıma 98 yılında aldığım Vestel marka 14" bir monitörü 7 yıl kullandıktan sonra henüz çalışır durumdayken bir eskiciye hibe ettiğimi söyleyebilirim. Zaten CRTler ve LCD paneller hep yurtdışından geliyor. Dünyada LCD panel üretebilen sayılı fabrika var. Bu durumda Vestel ürettiği monitörü 130 dolara satsaydı kalitelimi olacaktı?

Vestel yeterli yatırım gücüne sahip olmadığı ya da yeterince karlı bulmadığı için LCD panel üretmiyor olabilir, ama bu kimseye diğer alanlarda yaptıkları arge çalışmalarını hakir görme hakkını vermemeli diye düşünüyorum.

not: Vestel ile hiçbir bağım vs. yok. Sadece ciddi manada arge yatırımı yapan her yerli şirkete sempati duyuyorum o kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

Lightweight Languages 2004 (LL4)

FZ

LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

Bilgi Üniversitesi – Novell İşbirliği

sametc

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Novell'in Türkiye'deki tek Yetkili Test ve Eğitim Merkezi oluyor. Bu işbirliğiyle Novell'in tüm sertifika sınavları ve eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek.