Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

0
FZ
Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.
Mart ayına kadar piyasaya sunulacak olan yakıt pilinin yanı sıra şirket, 'dünya çapında ses getirecek bora dayalı' projeler hazırladığını da açıkladı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Türkiye'nin bor ve hidrojen kaynaklarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde yakıt pili ürettiklerini söyledi. Vestel'in projesinde; enerji kaynağı hidrojen, borla ayrıştırılarak elektrik enerjisi üretilecek. Aynı sistemle üretilecek pil, cihazlarda uzun ömürlü ve şarj edilebilir olarak kullanılacak. Bu sistemde evler de ısıtılabilecek.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/

Görüşler

0
sleytr

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, gazetecilerin 'Enerji projeleriniz Erke Dönergeci gibi mi?' yönündeki sorusuna ise, "Erke Dönergecini boş görmeyin. Gelişmeleri izleyin" yanıtını verdi.

İlk kez sözlerine gülüp geçemeyeceğim kadar ilgili/bilgili birinin Erke'yi ciddiye aldığını gördüm. Bakalım ne çıkacak...

0
Satanique
Vestel ekranlar 105 dolarken Hyndai 14 inch'ler 130 dolardı. (Sene 1997) Vestel monitorler ile o sıralar piyasada satılan OEM monitor tamamen aynıydı. Marka farkı vardı sadece. Madem bu adamlar o kadar iyiydi de işinde ne diye kalkıp OEM monitoru 105 dolardan satıyorlardı da, elin çekik gözlüsünün Hyundai'si gibi makine üretemiyorlardı?
0
sleytr
8 yıl öncesine ilişkin verdiğiniz bu örneğin neyi ispatladığını gerçekten anlayamadım. Kendi adıma 98 yılında aldığım Vestel marka 14" bir monitörü 7 yıl kullandıktan sonra henüz çalışır durumdayken bir eskiciye hibe ettiğimi söyleyebilirim. Zaten CRTler ve LCD paneller hep yurtdışından geliyor. Dünyada LCD panel üretebilen sayılı fabrika var. Bu durumda Vestel ürettiği monitörü 130 dolara satsaydı kalitelimi olacaktı?

Vestel yeterli yatırım gücüne sahip olmadığı ya da yeterince karlı bulmadığı için LCD panel üretmiyor olabilir, ama bu kimseye diğer alanlarda yaptıkları arge çalışmalarını hakir görme hakkını vermemeli diye düşünüyorum.

not: Vestel ile hiçbir bağım vs. yok. Sadece ciddi manada arge yatırımı yapan her yerli şirkete sempati duyuyorum o kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En İyi Teknolojik İş Fikri Yarışması

FZ

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Girişimci Öğrencilere Destek Vermeye Devam Ediyor…

75.000TL'lik Teknoloji Ödülü, 50.000TL'lik Savunma Sanayii Özel Ödülü ve 25.000TL'lik OSTİM Özel Ödülü Sahiplerini Arıyor!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nın kayıtları başladı. Teknoloji tabanlı bir iş fikrine sahip girişimci öğrenciler, YFYİ 2009 kapsamında 75.000TL değerindeki 'Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü' için, 50.000TL değerinde 'Savunma Sanayii Müsteşarlığı Özel Ödülü' için ve 25.000TL değerinde 'OSTİM Özel Sanayi Ödülü' için yarışacaklar.

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

bio

Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/