Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

0
FZ
Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.
Mart ayına kadar piyasaya sunulacak olan yakıt pilinin yanı sıra şirket, 'dünya çapında ses getirecek bora dayalı' projeler hazırladığını da açıkladı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Türkiye'nin bor ve hidrojen kaynaklarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde yakıt pili ürettiklerini söyledi. Vestel'in projesinde; enerji kaynağı hidrojen, borla ayrıştırılarak elektrik enerjisi üretilecek. Aynı sistemle üretilecek pil, cihazlarda uzun ömürlü ve şarj edilebilir olarak kullanılacak. Bu sistemde evler de ısıtılabilecek.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/

Görüşler

0
sleytr

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, gazetecilerin 'Enerji projeleriniz Erke Dönergeci gibi mi?' yönündeki sorusuna ise, "Erke Dönergecini boş görmeyin. Gelişmeleri izleyin" yanıtını verdi.

İlk kez sözlerine gülüp geçemeyeceğim kadar ilgili/bilgili birinin Erke'yi ciddiye aldığını gördüm. Bakalım ne çıkacak...

0
Satanique
Vestel ekranlar 105 dolarken Hyndai 14 inch'ler 130 dolardı. (Sene 1997) Vestel monitorler ile o sıralar piyasada satılan OEM monitor tamamen aynıydı. Marka farkı vardı sadece. Madem bu adamlar o kadar iyiydi de işinde ne diye kalkıp OEM monitoru 105 dolardan satıyorlardı da, elin çekik gözlüsünün Hyundai'si gibi makine üretemiyorlardı?
0
sleytr
8 yıl öncesine ilişkin verdiğiniz bu örneğin neyi ispatladığını gerçekten anlayamadım. Kendi adıma 98 yılında aldığım Vestel marka 14" bir monitörü 7 yıl kullandıktan sonra henüz çalışır durumdayken bir eskiciye hibe ettiğimi söyleyebilirim. Zaten CRTler ve LCD paneller hep yurtdışından geliyor. Dünyada LCD panel üretebilen sayılı fabrika var. Bu durumda Vestel ürettiği monitörü 130 dolara satsaydı kalitelimi olacaktı?

Vestel yeterli yatırım gücüne sahip olmadığı ya da yeterince karlı bulmadığı için LCD panel üretmiyor olabilir, ama bu kimseye diğer alanlarda yaptıkları arge çalışmalarını hakir görme hakkını vermemeli diye düşünüyorum.

not: Vestel ile hiçbir bağım vs. yok. Sadece ciddi manada arge yatırımı yapan her yerli şirkete sempati duyuyorum o kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

vst

Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.