21. Yüzyılın En Önemli Mühendislik Problemi: Kişiye Özel Öğrenme Sistemleri

0
FZ
ABD Ulusal Mühendislik Akademisi 21. yüzyılda en önemli kabul ettiği 14 mühendislik problemini "Grand Challenges" başlığı altında yayınladı. Bu listedeki maddelerden biri de "kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerini geliştirmek".
Akademi, "Advance personalized learning" başlığı ile koyduğu hedefte bu alandaki mevcut durumun çok kısa bir panoramasını çiziyor, mevcut problemleri belirtip mühendislik yöntemleri ile kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerinin nasıl ilerletilebileceğine dair ipuçları veriyor. Bahsi geçen yazıda farklı alanlarda kullanıldığını bildiğimiz genetik programlama, tavsiye sistemleri, veri madenciliği ve makina öğrenme bilgilerinin eğitim alanına nasıl uygulanabileceğine dair öneriler de getiriyor.

Özellikle yazının sonundaki kısa kaynakça bu konuda çalışan araştırmacıların dikkatle takip etmeleri gereken önemli makaleleri içeriyor.

Kaynak: http://uzaktanegitim.wordpress.com

İlgili Yazılar

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

Fazla Yaklaşma Gözün Bozulur...

musshani

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati Tolun, bilgisayarın gözleri bozmadığını belirterek, "Ancak kişilerde daha önceden var olan göz sorunları, yoğun bilgisayar kullanıldığında ortaya çıkar" dedi.

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

FZ

MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

ixir kapandı :)

anonim

ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc