Ressam Tanıyan Yazılım

0
FZ
Yazılım sayesinde bir tablonun sahte olup olmadığı da anlaşılabilecek.

Yakından bakıp, hangi ressama ait olduğunu bir türlü anlaşılamayan tabloların Picasso'nun mu, yoksa Dali'nin mi fırçasından çıktığını anlamak daha kolay.

En azından bunun için, bilgisayarda yazılım bulan İsrailli bir bilimadamı böyle diyor. Yazılımı, İsrail'deki Haifa Üniversitesi'nde çalışan Prof. Daniel Karen geliştirdi.

Peki bilgisayar yazılımı nasıl çalışıyor?
Önce farklı ressamların tablolarındaki mikro yapıların her biri bilgisayarda oluşturulan veri tabanına ekleniyor.

Daha sonra yazılım tabloyu tarayıp, bu özelliklerin veri tabanındaki hangi ressamın üslubuyla örtüştüğünü belirliyor.

Fırça darbeleri gibi özellikleri tanıyan bu dijital formül ressamı tanımlıyor. Yazılımın geliştirilemesi halinde, bir tablonun sahte olup olmadığı da anlaşılabilecek.

Konu ile ilgili video buradan izlenebilir.

Görüşler

0
Zebani
"En azından bunun için, bilgisayarda yazılım bulan İsrailli bir bilimadamı böyle diyor."--->" yazılım bulan?"
0
bio
Yazdigi kaynak kodlari kaybetmis, sonra bulmus. Bundan ibaret.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

JSFOne - Washington

cagataycivici

Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak. Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım. Apache MyFaces PlanetJSF and Security Konuşmacı Listesi
http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html

Konferans ana sayfası: http://www.jsfone.com

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.

Yeni Digg ve Wikipedia Özgürlük Kısıtlaması

anonim

Internet kullanıcıların hayatına son zamanlarda en fazla giren sitelerden biri olan digg.com'un yeni ürünü digg spy göz atılmaya değer. Artık zamanımızın uzun bir kısmını alan digg, reddit, damn interesting, 180n gibi siteler (şahsen ben bu siteleri incelerken inanılmaz keyif alıyorum) böyle güzel yenilikler yaparak zamanımızın daha çoğunu çalmaya niyetliler galiba.

Bir haber'de wikipedia camiasından; wikipedia adminleri bugünden itibaren semi-protection diye bir koruma yöntemini devreye soktular, George W. Bush, Hitler, and Jesus Christ semi-protection kapsamına ilk giren wikipedia sayfaları. Semi-protection detaylı açıklaması için buraya bakabilirsiniz.

Tabii burdan çıkan soru şu, bu kısıtlama wikipedia gibi özgür bir platformun sonuna geldiğine mi işaret ediyor?

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.