Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

0
roktas
csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Görüşler

0
tongucyumruk
Cevapların ingilizce'den Türkçe'ye çevirisi gerçekten çok kötü olmuş. Her ne kadar çoğu ufak tefek, zararsız sayılabilecek nitelikte olsalar da bazıları ciddi bilgilendirme hatalarına yol açabilir. Örneğin:

"In many ways the semantic web is a continuation of the original idea Sir Tim Berners-Lee had at CERN."

"Anlamsal(semantic) web teknoloji çalışmaları; orjinal fikir babası olan Sir Tim Berners-Lee tarafından CERN de halen daha devam etmektedir."

Doğrusu (yarım yamalak ingilizcemle çevirebildiğim kadarıyla) şöyle olmalı sanırım:

"Anlamsal web birçok yönden Sir Tim Berners-Lee'nin CERN'deki fikirlerinin devamı niteliğindedir."
0
ae
Anlam kayması olduğu ortada. Biraz daha özenli olabilirlermiş.

Gene de teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

Üniversite Adayları için `Bilgisayar Bilimleri Test Sürüşü 2010´

butch

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22, 29 Temmuz ve 5 Ağustos Perşembe günleri test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”

Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

mostra

Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.