Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

0
parsifal
Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

Görüşler

0
ersin2k
Hayret, eskiden aralarından su sızmazdı ??
0
yilmaz
daha once de symantec ceo su daha fazla insan MAC kullansın türünden laflar etmişti.
0
Zebani
Valla microsoftu fazla sevmesem de. Abartılmaya başlandı sanırım biraz. "http://www.ntvmsnbc.com/news/374247.asp" bu haberde de tekel davası açılmış microsofta. Sanki arabayı yap ama tekerlekleri sen yapma başkası yapsın der gibi ... veya isteyen daha çarpıcı bir örnek bulabilir.
0
ttk
Worm vesaireyi temizleyen ve sistemi korumaya alan yeni yazılımı M.Soft Windows Defender yüzünden cıngar çıkmış olmasın ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BSA Rezil Oldu

FZ

Kısa bir süre önce Almanya'daki Muenster Üniversitesi, BSA tarafından kanun dışı MS Office dağıtımı yapmaktan ötürü suçlandı. Üniversitenin FTP sunucusunda OpenOffice.org dosyaları vardı ve BSA'nın ortalığa saldığı "script" içinde "Office" sözcüğü geçen herhangi bir site gördü mü alarm veriyordu. Üniversite yöneticileri tarafından uyarılan BSA, yanlış anlama için özür diledi.

Editörün Notu: Yapay zekâ, doğal aptallıktan iyidir.

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

FZ

TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Savaş

roktas

Savaş başladı. CNN Türk ve diğerleri -iğrenç bir habercilik anlayışıyla- şanlı Amerikan ordusunun silâh envanterini gözünüzün içine sokarak her dakika temaşa ettiriyor. Oh my god (ve there is a book on the table)... Ne kadar akıllısın sen Amerikalı... Ve hatta taşan bu aklın o tomahawk`lara kruyz`lara nasıl dolmuş öyle. Hadi bu resimleri bir zamanlar arabalar için yapıldığı gibi cikletlere koyalım, nasiplensin çocuklar: `Ooolum, bak ben de peneytreytır var, mağaralara giriyo, hüttüm seni!` Sıkıldınız mı bu haberlerden? Ne gam, Beşiktaş maçının skoruyla dönüşümlü zaplamalar yaparak şehirlerin hangi saatlerde düştüğünü de öğrenebilirsiniz. Lafı uzatmayayım... Dezenformasyonun, Misenformasyonun ağababalarının hışmından kurtulabilmiş bazı fotoğraflara rastladım. Peter Turnley`den...

Bir Megamarketi Çıldırtmak

anonim

GNU/Linux, Microsoft, virüsler, kodlar, yeni donanımlar, C++.... Bütün bu karmaşanın arasında insan dinlenmek için de okumak istiyor. Mehmet Emin Arı´nın yeni öyküsü "Bir Megamarketi çıldırtmak..." Umberto Eco´nun Denemelerinden yapılan “Bütün büyük sistemler çıldırmaya çok yatkındır” alıntısıyla başlıyor.

Yaptığınız iş her neyse biraz ara verin ve bir göz atın dinlenmek için. Ayrıca hazır başlamışken sitedeki diğer bilimkurgu öyküleride ilginizi çekebilir. Ama dinlenme işini de fazla abartmayın :)