Kablo internet; sonunda

0
mos
Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.
Bu durumda yeni tarifeler şöyle ;


128k > 72YTL 'den 36YTL 'ye düşmüş. İndirim oranu %50

256k > 119YTL 'den 49YTL 'ye düşmüş. Oran %60

512k > 209YTL 'den 99YTL 'ye düşmüş, indirim oranı %52


turk.internet

Görüşler

0
e2e
3 aydır KabloNet faturası gelmiyordu. Bu haber üzerine arayıp onu da sorayım dedim.

Son 3 aylık "hizmet bedeli" faturasını (75 milyon) yeni tarifeyle (45 milyon) yollayacaklarmış. :)

Fakat 256K için söylenen rakam 72 milyondu. Sanırım buna "hizmet bedeli" (ki yeni tarifeyle 15 milyon) de dahil. Ama yine de fazla oluyor. Çünkü aynı hızda bağlantı için ADSL 49 milyon.
0
mos
evet malesef oyle de garip bir durum var,

misal siz 15 servis saglayiciya, 49 telekoma vereceksiniz, eh bir de 7 YTL kablotv ucreti var, 71 YTL yapar. bu durumda ben olsam ADSL i ciddi bir secenek olarak dusunurdum.

ama -eski- aktif kablo bolgesinde olanlar icin durum oyle degil sanirim; aktif kablonun baktigi bolgeler sirketin fona devredilmesinden itibaren hizmet bedeli almamaya basladi, yani sadece 49YTL + 7 YTL (kablo tv icin) odeyerek 256K kablo internet alabiliyor aktif kablo uyeleri. bu da hic fena degil su sartlar altinda..

0
mos
1-2 saat once bolgemin telekom mudurlugune gittim,

bir dilekce yazmaniz gerekiyor ve bir de kablotv uye numaraniz isteniyor ( bu numara faturalarinizda, uyelik sozlesmenizde yazar )

eh tabi bir de kimlik gerekli.


0
tongucyumruk
Dün akşam interaktif telekom'dan bir e-posta geldi. Yeni tarifelerini açıkladılar. Buna göre 128k bağlantıyı 52 milyona lütfediyorlar, 256 içinse 65 milyon ödemeniz gerekiyor. Ama durun en komik kısmına henüz gelmedik. Bilin bakalım 512k için ne ödemek gerekiyor? 235 YTL! Sebebini tahmin etmek isteyen var mı? Söyleyeyim: Çünkü 512 ve üzeri abonelikler sadece hosting paketi eşliğinde satılıyor! Yani ben kendi web sitemi kendi evimdeki bilgisayarımdan yayınlamak ve bu arada kardeşimin oyunlarını aksatmamak vs... için biraz hızlı bir bağlantı istersem hiç ihtiyacım olmayan 10 tane e-posta adresine, web alanına ve kendime ait bir alan adı'nı da almak zorundayım.

Doğrusu kablo internet fiyatları ADSL ile aynı seviyeye çekilecek dediklerinde anında ADSL planlarımı çöpe atmıştım. Zira teknik anlamda kablo bağlantısı daha hoşuma giden bir bağlantı türüdür. Fakat anlaşılan ADSL planlarını çöpten çıkarmam gerekecek...
0
mos
hm servis saglayici olan bolgelerde hala adsl'le kiyaslanamayacak kadar tuzlu gercekten..

ama eski aktifkablo bolgesi su an oldukca makul.

aksam uzeri 3-4 gibi dilekce vermistim, simdi 256k olmus bile :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

VolksWagen´in 1 litre benzinle 100 km giden arabası

conan

Her ne kadar haber oldukça eski olsa da ben yeni duydum. VW yeni bir prototip araç geliştirmiş ve bu araç 1 litre benzinle 100+ km mesafe alabiliyor. Hatta aracın basına tanıtıldığı gösteride iki üst düzey VW yöneticisini bir noktadan öbür noktaya taşırken yaktığı benzin miktari ise 0.89 litre! Araç Biodiesel denilen bir yakıt türü kullanıyor. Bu yakıt şu anda Avrupa'da satışa çıkmış. Aracın test verileri de oldukça ilginç. Araba 230 kmlik bir mesafeyi 75 km/h ortalama hızla yaklaşık 3 saatte almış.

Arabanın dikkatimi çeken bir başka özelliği ise klasik konsept araba dizaynından oldukça farklı olması. Örneğin arabanın uzunluğu 3,65 m genişliği 1,25 m, yüksekliği ise 1 m civarlarında. Yani, "aman en az benzin yaksın ama tipi de maymuna benzerse benzesin" şeklinde yaklaşılmamış olaya. Arabanın haberinin geçtiği sayfada 3 tane fotoğrafını görebilirsiniz. Belki de gelecekte şehir arabaları buna benzeyecek :)

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

İTܒde Wireless Network sempozyumu

larweda

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrenci klüpleri tarafından düzenlenen İTÜ Wireless Network Sempozyumu’nda kablosuz ağ teknolojisi ile ilgili son gelişmeler tartışılacak.
Sempozyum, 7 Aralık Cuma günü [bugün :-( ] İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm gün sürecek sempozyumda sektörün önde gelen şirketleri farklı alanlardaki teknolojileri tanıtacak. Tartışılacak konular arasında GSM teknolojisinin gelişimi, kablosuz habercilik, Wireless LAN technologies ve 3. Nesil iletişim protokolleri gibi başlıklar yeralıyor. Detaylı bilgi için: www.ituwireless.cjb.net