Kablo internet; sonunda

0
mos
Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.
Bu durumda yeni tarifeler şöyle ;


128k > 72YTL 'den 36YTL 'ye düşmüş. İndirim oranu %50

256k > 119YTL 'den 49YTL 'ye düşmüş. Oran %60

512k > 209YTL 'den 99YTL 'ye düşmüş, indirim oranı %52


turk.internet

Görüşler

0
e2e
3 aydır KabloNet faturası gelmiyordu. Bu haber üzerine arayıp onu da sorayım dedim.

Son 3 aylık "hizmet bedeli" faturasını (75 milyon) yeni tarifeyle (45 milyon) yollayacaklarmış. :)

Fakat 256K için söylenen rakam 72 milyondu. Sanırım buna "hizmet bedeli" (ki yeni tarifeyle 15 milyon) de dahil. Ama yine de fazla oluyor. Çünkü aynı hızda bağlantı için ADSL 49 milyon.
0
mos
evet malesef oyle de garip bir durum var,

misal siz 15 servis saglayiciya, 49 telekoma vereceksiniz, eh bir de 7 YTL kablotv ucreti var, 71 YTL yapar. bu durumda ben olsam ADSL i ciddi bir secenek olarak dusunurdum.

ama -eski- aktif kablo bolgesinde olanlar icin durum oyle degil sanirim; aktif kablonun baktigi bolgeler sirketin fona devredilmesinden itibaren hizmet bedeli almamaya basladi, yani sadece 49YTL + 7 YTL (kablo tv icin) odeyerek 256K kablo internet alabiliyor aktif kablo uyeleri. bu da hic fena degil su sartlar altinda..

0
mos
1-2 saat once bolgemin telekom mudurlugune gittim,

bir dilekce yazmaniz gerekiyor ve bir de kablotv uye numaraniz isteniyor ( bu numara faturalarinizda, uyelik sozlesmenizde yazar )

eh tabi bir de kimlik gerekli.


0
tongucyumruk
Dün akşam interaktif telekom'dan bir e-posta geldi. Yeni tarifelerini açıkladılar. Buna göre 128k bağlantıyı 52 milyona lütfediyorlar, 256 içinse 65 milyon ödemeniz gerekiyor. Ama durun en komik kısmına henüz gelmedik. Bilin bakalım 512k için ne ödemek gerekiyor? 235 YTL! Sebebini tahmin etmek isteyen var mı? Söyleyeyim: Çünkü 512 ve üzeri abonelikler sadece hosting paketi eşliğinde satılıyor! Yani ben kendi web sitemi kendi evimdeki bilgisayarımdan yayınlamak ve bu arada kardeşimin oyunlarını aksatmamak vs... için biraz hızlı bir bağlantı istersem hiç ihtiyacım olmayan 10 tane e-posta adresine, web alanına ve kendime ait bir alan adı'nı da almak zorundayım.

Doğrusu kablo internet fiyatları ADSL ile aynı seviyeye çekilecek dediklerinde anında ADSL planlarımı çöpe atmıştım. Zira teknik anlamda kablo bağlantısı daha hoşuma giden bir bağlantı türüdür. Fakat anlaşılan ADSL planlarını çöpten çıkarmam gerekecek...
0
mos
hm servis saglayici olan bolgelerde hala adsl'le kiyaslanamayacak kadar tuzlu gercekten..

ama eski aktifkablo bolgesi su an oldukca makul.

aksam uzeri 3-4 gibi dilekce vermistim, simdi 256k olmus bile :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

pinguary

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.