Kablo internet; sonunda

0
mos
Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.
Bu durumda yeni tarifeler şöyle ;


128k > 72YTL 'den 36YTL 'ye düşmüş. İndirim oranu %50

256k > 119YTL 'den 49YTL 'ye düşmüş. Oran %60

512k > 209YTL 'den 99YTL 'ye düşmüş, indirim oranı %52


turk.internet

Görüşler

0
e2e
3 aydır KabloNet faturası gelmiyordu. Bu haber üzerine arayıp onu da sorayım dedim.

Son 3 aylık "hizmet bedeli" faturasını (75 milyon) yeni tarifeyle (45 milyon) yollayacaklarmış. :)

Fakat 256K için söylenen rakam 72 milyondu. Sanırım buna "hizmet bedeli" (ki yeni tarifeyle 15 milyon) de dahil. Ama yine de fazla oluyor. Çünkü aynı hızda bağlantı için ADSL 49 milyon.
0
mos
evet malesef oyle de garip bir durum var,

misal siz 15 servis saglayiciya, 49 telekoma vereceksiniz, eh bir de 7 YTL kablotv ucreti var, 71 YTL yapar. bu durumda ben olsam ADSL i ciddi bir secenek olarak dusunurdum.

ama -eski- aktif kablo bolgesinde olanlar icin durum oyle degil sanirim; aktif kablonun baktigi bolgeler sirketin fona devredilmesinden itibaren hizmet bedeli almamaya basladi, yani sadece 49YTL + 7 YTL (kablo tv icin) odeyerek 256K kablo internet alabiliyor aktif kablo uyeleri. bu da hic fena degil su sartlar altinda..

0
mos
1-2 saat once bolgemin telekom mudurlugune gittim,

bir dilekce yazmaniz gerekiyor ve bir de kablotv uye numaraniz isteniyor ( bu numara faturalarinizda, uyelik sozlesmenizde yazar )

eh tabi bir de kimlik gerekli.


0
tongucyumruk
Dün akşam interaktif telekom'dan bir e-posta geldi. Yeni tarifelerini açıkladılar. Buna göre 128k bağlantıyı 52 milyona lütfediyorlar, 256 içinse 65 milyon ödemeniz gerekiyor. Ama durun en komik kısmına henüz gelmedik. Bilin bakalım 512k için ne ödemek gerekiyor? 235 YTL! Sebebini tahmin etmek isteyen var mı? Söyleyeyim: Çünkü 512 ve üzeri abonelikler sadece hosting paketi eşliğinde satılıyor! Yani ben kendi web sitemi kendi evimdeki bilgisayarımdan yayınlamak ve bu arada kardeşimin oyunlarını aksatmamak vs... için biraz hızlı bir bağlantı istersem hiç ihtiyacım olmayan 10 tane e-posta adresine, web alanına ve kendime ait bir alan adı'nı da almak zorundayım.

Doğrusu kablo internet fiyatları ADSL ile aynı seviyeye çekilecek dediklerinde anında ADSL planlarımı çöpe atmıştım. Zira teknik anlamda kablo bağlantısı daha hoşuma giden bir bağlantı türüdür. Fakat anlaşılan ADSL planlarını çöpten çıkarmam gerekecek...
0
mos
hm servis saglayici olan bolgelerde hala adsl'le kiyaslanamayacak kadar tuzlu gercekten..

ama eski aktifkablo bolgesi su an oldukca makul.

aksam uzeri 3-4 gibi dilekce vermistim, simdi 256k olmus bile :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

.tr Web Sunucuları İşletim Sistemi Tesbit Çalışması

conan

Bu adresten İlker Temir'in hazırlamış olduğu Türkiye'nin İşletim Sistemi profili çıkarma çalışmasına ulaşabilirsiniz. Ocak/Şubat 2002 tarihli çalışmadan çıkan sonuçlar oldukça güzel. nmap ile incelenen 34.594 sunucudan 14.501'inin işletim sistemi tahmin edilebilmiş. Bu sonuçlara göre dağılım şöyle: %50,51 Windows, % 26,18 Linux, %13.72 Solaris, %3,77 SCO-Unix, %3,14 Dg-UNIX, %0.90 BSD, %0,33 MacOS, %0,54 AIX, %0,23 HP-UX, %0,47 IRIX ve %0,21 de diğerleri.

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

Mandrake krizde...

m1a2

11 Mart 2002 tarihli önemli bir duyuru. Mandrake Soft ciddi bir finansal kriz ile karşı karşıya. Açıklamada karamsar bir gelecek tablosu çizilerek, firmanın 2002 sonunu görmesinin zor olacağı belirtilmiş. Duyurunun bir forum alanında yapılmasının nedenine gelince: Evet, Mandrake sizden yardım bekliyor. 5$ tutarında bir aylık aidatla `Mandrake Linux Users Club`a üye olmanız halinde (ki bir sinema biletinden daha ucuz olduğu belirtilmiş) Mandrake`yi yaşatabilirsiniz. Sevenlerine ve Linux camiasına duyurulur ;)