Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

0
FZ
Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)
Boğaziçi Üniversitesi'nde 2007'nin sıcak mı sıcak yaz ayları boyunca harıl harıl çalışan ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uzman araştırmacıların sonuçları http://www.cmpe.boun.edu.tr/enterface07/results.php adresinde duyurulmuştur.

Konu başlıklarına göz atmak gerekirse:

- Multi-Approach DT-MRI Data Analysis & Visualization Platform
- Advanced Multimodal Interfaces for Flexible Communications
- A Multimodal Framework for the Communication of Disabled
- Multimodal Speaker Identity Conversion
- Audio-Driven Human Body Motion Analysis and Synthesis
- Event Recognition for Meaningful Human-Computer Interaction in a Smart Environment
- 3D Face Recognition Performance under Adversorial Conditions
- Audiovisual Content Generation Controlled by Physiological Signals for Clinical and Artistic Applications
- USIMAG Tool: A Software for Real-time Elastography and Tensorial Elastography
Realtime and Accurate Musical Control of Expression in Singing Synthesis (RAMCESS)
- Mobile-phone Based Gesture Recognition Benchmark for Multimodal Biometric Authentication

Tüm bu fantastik projelerin raporlarına [PDF], demolarına, videolarına ve de kaynak kodlarına erişebileceğinizi de söylememize gerek yoktur herhalde ;-)

İlgili Yazılar

Türk Şirketleri Açık Koda Destek Veriyor: AresWall Açık Kaynak Kodlu Oldu

FZ

FZ, memleketin-yazılım-dünyasındaki-son-gelişmeler departmanından bildiriyor:

ProG firmasından güncel bir duyur, hemen paylaşalım (vurgular bana ait).

"Bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir açılma projesini yeni yıl ile birlikte duyurmaya karar verdik. 2003 yılında geliştirmeye başladığımız ve yıllar içerisinde oldukça etkin bir firewall ürünü haline gelen Ares-Wall‘u bu yılın ilk çeyreğinde özgür yazılım camiasına bağışlayacağız.

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

FZ

Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi

mehmeterten

BBC'de yayınlanan habere göre OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi kapsamında tasarlanan dizüstü bilgisayarlar 2008'in başlarında herkes tarafından alınabilecek. 2 al 1'i sana gelsin şeklinde satışa sunulacak.