Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

0
FZ
Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)
Boğaziçi Üniversitesi'nde 2007'nin sıcak mı sıcak yaz ayları boyunca harıl harıl çalışan ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uzman araştırmacıların sonuçları http://www.cmpe.boun.edu.tr/enterface07/results.php adresinde duyurulmuştur.

Konu başlıklarına göz atmak gerekirse:

- Multi-Approach DT-MRI Data Analysis & Visualization Platform
- Advanced Multimodal Interfaces for Flexible Communications
- A Multimodal Framework for the Communication of Disabled
- Multimodal Speaker Identity Conversion
- Audio-Driven Human Body Motion Analysis and Synthesis
- Event Recognition for Meaningful Human-Computer Interaction in a Smart Environment
- 3D Face Recognition Performance under Adversorial Conditions
- Audiovisual Content Generation Controlled by Physiological Signals for Clinical and Artistic Applications
- USIMAG Tool: A Software for Real-time Elastography and Tensorial Elastography
Realtime and Accurate Musical Control of Expression in Singing Synthesis (RAMCESS)
- Mobile-phone Based Gesture Recognition Benchmark for Multimodal Biometric Authentication

Tüm bu fantastik projelerin raporlarına [PDF], demolarına, videolarına ve de kaynak kodlarına erişebileceğinizi de söylememize gerek yoktur herhalde ;-)

İlgili Yazılar

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu VIII. Geleneksel Programlama Yarışması

msf

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu 1997’den bu yana her yıl düzenlediği geleneksel üniversite öğrencileri arası programlama yarışması serisine bu sene VIII.sini ekliyor. Ön eleme soruları ve özel ödüllü soru 1 Mart 2005 - 15 Nisan 2005 tarihleri arasında yarışmanın anasayfası http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinde çözülmeyi bekliyor. Yarışmanın finali ise 24 Nisan 2005 tarihinde ön eleme soruları sonucunda belirlenecek finalistler arasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde gerçekleşecek. Final sonucu belirlenecek birinci, ikinci ve üçüncü ile özel ödüllü soruyu optimal çözen yarışmacı; ödüllerini akşam ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan törende alacaktır. Dünyadaki benzerleri arasında (ACM, Tübitak, IOI, vs…) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite öğrencileri davetlidir.

Macromedia for GNU/Linux

demonic

Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.

En son Usenet Haberleri!

anonim

Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com