VMware Server artık bedava

0
ykarslioglu
Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

Görüşler

0
anonim
Community Virtual Machines
Vmware kullanıcıları tarafından oluşuturlmuş sanal makineler..

http://www.vmware.com/vmtn/vm/community.html
0
darkhunter
M$ partisyonundan kurtulmak için bir neden daha...
0
sleytr
Evet, Flash/Fireworks vb. birkaç program yüzünden inatla iki ayda bir xp kurararak yaşayan bazı arkadaşlarıma Linux cdsi ve 512mb bellek hediye edebilirim artık.
0
ttk
Merhaba Sahiden tam olarak ücretsiz değil mi bu program ? Beta'sı bitince ücretli olur falan denilmiyor değil mi ? Vmware Workstation 5.5 kullanıyoruz işyerinde, onunla kullandığımız windows server yüklü sanal makinalarımız vardı, şimdi o sanal makinanın içerisinden Vmware server üzerinden sanal makinadan yazıyorum bu mesajı, görünüşe göre oldukça iyi bir ürün bu da. Biraz ekran performansında fark var. Workstatin'da doğrudan sanal makina üzerinden çalışırken bunda konsoldan erişerek sanal makinada çalışıldığından olsa gerek ekran performansı çok da iyi değil ama gerisi iyi görünüyor. Acaba Vmware Qemu veya başka emülatörlerden ürkmeye başlayıp ta mı böyle bir ürünü serbest olarak kullanıma verdi acaba ?
0
ykarslioglu
VMware'in sitesinde, bu ürünün bundan böyle "hep" ücretsiz olacağına dair açıklamayı okudum. Şu anda adres veremiyorum ama muhtemelen ürünle ilgili sıkça sorulan sorulara verilen cevaplar arasındaydı.
0
ttk
Teşekkür ederim cevap için, biraz geç gördüm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu kadar mı cahiliz?

bm

Türkiye'nin en büyük basın gurubunun hazırladığı, nette beş sayfa yer tutan, içinde en azından isimlerini bildiğimiz kişilerle mülakatlara da yer verilen bir Uludağ/Pardus yazısı gördüm. Görmez olaydım. Yazık Parduscuların emeklerine tanıtımı bu basın yapacaksa. Buyurun bakın: http://bilisim.milliyet.com.tr

Niye mi deli oldum?

Sofware Quest 2007 Yazılım Yarışması

fatih163

Software Quest Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından Türkiye genelindeki lise ve üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlenen bir yazılım yarışmasıdır. Geleneksel Software Quest yarışmaları 1994 yılından bu yana, bilişim dünyasına meraklı öğrencileri, akademik, idari personel ve iş dünyasından davetliler ile bir araya getiriyor. Bu sene de "Sentim Software Quest 2007" adıyla düzenlenen yarışma "Software Quest" adını yazılım dünyasının vazgeçilmez yarışmalarından biri haline getirerek bu geleneği devam ettireceğe benziyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.softwarequest.org

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.