Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

0
anonim
www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.
Günümüz Türkiye'sinde hala büyük bir çoğunluğun evinde bilgisarı olmasına rağmen interneti yok. İnternet cafelerde uzun süre bulunmanın da maliyeti yüksek.

Internette bir çok içeriğe arama motorları sayesinde ulaşabiliyoruz ancak Bilişim Teknolojileri ve Yaşam ile ilgili birçok konuyu bir araya getiren dergi kalitesi ve ücretsiz olmasıyla fark yaratıyor.

Internete sürekli erişenler ise farklı konuları tek bir belgede okumaktan dolayı bantwidth ve zaman kazanacak.

Derginin ilk sayısını www.pdfdergi.com adresinden indirebilirsiniz. İlk sayı 60 sayfa civarında ancak tam a4 sayfa boyutlarında ve büyük ve gereksiz resimlerle dolu değil.

Ayrıca forumu Türkiye'nin Yazılım forumu olmaya aday. Kadrosunda yer almak isterseniz site yöneticileri ile irtibata geçin lütfen.

Görüşler

0
anonim
İlgili sitede Downloads kısmında yer alan MSN Messanger ile ilgili 3 adet zip dosyası içerisinde bulunan MSN için extra göz kırpmalar adlı dosyaları alıp yüklemeye çalıştığımda sistemimde ilgili install dosyası tarafından port scan yapıldığını gördüm. Bu normal mi bilmiyorum ama sanmıyorum. Şu anda Msn inimi tamamen kaldırıp temizleyip sistemimi baştan aşağıya kontrol edip tekrar kuruyorum. Bilgi vermek istedim. Eğer değiştirilirse diye de dosyalar ben de isteyenlere gönderebilirim. iyi çalışmalar...
0
mavi
populer haberlerine baktıktan sonra derginin bayağı bir populer olacağını şimdiden kestiriyorum :) msn ve sırlar dünyası :)
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Track 03 Multimedya Sergisi / 4-25 Temmuz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirilmiş oldukları çalışmalardan derlenmiş dudak uçuklatıcı bir sergiye hazır olun!

Bu yıl üçüncüsü yapılan Track 03 isimli bu sıradışı sergiye gittiğinizde çok farklı bir deneyimin parçası olacaksınız. Sergi salonundaki bilgisayarlar tamamen ziyaretçilerle etkileşime açık ve bunlara ek olarak duvarlara yansıtılan video görüntüleri, salonu dolduran müzik, vs. fantastik bir atmosferin aklıma gelen birkaç öğesi.

4 - 25 Temmuz tarihleri arasında açık olan sergiyi günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz (7/24 açık). Sergi mekanı: Taksim, Sıraselviler caddesine girince yaklaşık 100 m. ileride solda Bilgi Üniversitesi, Hazırlık Binası.

500$'a Linux Laptop!

malkocoglu_2

ABD'nin en büyük mağaza zincirlerinden Walmart'ın sitesi Walmart.com, $500'lık bir dizüstü bilgisayar modelini kataloguna ekledi. Bilgisayar Linspire'ın Linux sistemi ile yüklenmiş olarak geliyor ve iddialara göre şu anda piyasadaki en ucuz dizüstü bilgisayar. Bilgisayar 1.0 GHz, 128 MB RAM ve 30 GB hard disk içeriyor.

http://www.desktoplinux.com/news/NS7710891606.html