Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

0
anonim
www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.
Günümüz Türkiye'sinde hala büyük bir çoğunluğun evinde bilgisarı olmasına rağmen interneti yok. İnternet cafelerde uzun süre bulunmanın da maliyeti yüksek.

Internette bir çok içeriğe arama motorları sayesinde ulaşabiliyoruz ancak Bilişim Teknolojileri ve Yaşam ile ilgili birçok konuyu bir araya getiren dergi kalitesi ve ücretsiz olmasıyla fark yaratıyor.

Internete sürekli erişenler ise farklı konuları tek bir belgede okumaktan dolayı bantwidth ve zaman kazanacak.

Derginin ilk sayısını www.pdfdergi.com adresinden indirebilirsiniz. İlk sayı 60 sayfa civarında ancak tam a4 sayfa boyutlarında ve büyük ve gereksiz resimlerle dolu değil.

Ayrıca forumu Türkiye'nin Yazılım forumu olmaya aday. Kadrosunda yer almak isterseniz site yöneticileri ile irtibata geçin lütfen.

Görüşler

0
anonim
İlgili sitede Downloads kısmında yer alan MSN Messanger ile ilgili 3 adet zip dosyası içerisinde bulunan MSN için extra göz kırpmalar adlı dosyaları alıp yüklemeye çalıştığımda sistemimde ilgili install dosyası tarafından port scan yapıldığını gördüm. Bu normal mi bilmiyorum ama sanmıyorum. Şu anda Msn inimi tamamen kaldırıp temizleyip sistemimi baştan aşağıya kontrol edip tekrar kuruyorum. Bilgi vermek istedim. Eğer değiştirilirse diye de dosyalar ben de isteyenlere gönderebilirim. iyi çalışmalar...
0
mavi
populer haberlerine baktıktan sonra derginin bayağı bir populer olacağını şimdiden kestiriyorum :) msn ve sırlar dünyası :)
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C64 Türkiye´nin 3. Sayısı Çıktı!

anonim

Commodore 64 asla ölmez! İnternet üzerinden yayınlanan C64 dergisi "C64 Türkiye"nin 3. sayısı nihayet çıktı. Pdf formatında yayınlanan dergiyi aşağıdaki adreslerin birinden indirebilirsiniz (1.56MB):
http://www.geocities.com/hades6510/c64tr_3_pdf.zip
http://www.students.itu.edu.tr/~celikdeni/c64tr_3_pdf.zip

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

VolksWagen´in 1 litre benzinle 100 km giden arabası

conan

Her ne kadar haber oldukça eski olsa da ben yeni duydum. VW yeni bir prototip araç geliştirmiş ve bu araç 1 litre benzinle 100+ km mesafe alabiliyor. Hatta aracın basına tanıtıldığı gösteride iki üst düzey VW yöneticisini bir noktadan öbür noktaya taşırken yaktığı benzin miktari ise 0.89 litre! Araç Biodiesel denilen bir yakıt türü kullanıyor. Bu yakıt şu anda Avrupa'da satışa çıkmış. Aracın test verileri de oldukça ilginç. Araba 230 kmlik bir mesafeyi 75 km/h ortalama hızla yaklaşık 3 saatte almış.

Arabanın dikkatimi çeken bir başka özelliği ise klasik konsept araba dizaynından oldukça farklı olması. Örneğin arabanın uzunluğu 3,65 m genişliği 1,25 m, yüksekliği ise 1 m civarlarında. Yani, "aman en az benzin yaksın ama tipi de maymuna benzerse benzesin" şeklinde yaklaşılmamış olaya. Arabanın haberinin geçtiği sayfada 3 tane fotoğrafını görebilirsiniz. Belki de gelecekte şehir arabaları buna benzeyecek :)

Bilgisayar Dünyasının OSCAR´ı Türk Firmasına

korhan

Yazılım şirketi Cybersoft'un 'İnternet Vergi Dairesi' projesi, NASA'yı geride bırakarak birinci oldu.
Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft ,'internet vergi dairesi' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve "Bilgisayar Dünyasının Oscar'ı" kabul edilen Computerworld Honors'ın 21.yüzyıl başarı ödülünü kazandı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi" olarak adlandırılan Cybersoft firmasının geliştirdiği "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi" (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında ,

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.