Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

0
anonim
www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.
Günümüz Türkiye'sinde hala büyük bir çoğunluğun evinde bilgisarı olmasına rağmen interneti yok. İnternet cafelerde uzun süre bulunmanın da maliyeti yüksek.

Internette bir çok içeriğe arama motorları sayesinde ulaşabiliyoruz ancak Bilişim Teknolojileri ve Yaşam ile ilgili birçok konuyu bir araya getiren dergi kalitesi ve ücretsiz olmasıyla fark yaratıyor.

Internete sürekli erişenler ise farklı konuları tek bir belgede okumaktan dolayı bantwidth ve zaman kazanacak.

Derginin ilk sayısını www.pdfdergi.com adresinden indirebilirsiniz. İlk sayı 60 sayfa civarında ancak tam a4 sayfa boyutlarında ve büyük ve gereksiz resimlerle dolu değil.

Ayrıca forumu Türkiye'nin Yazılım forumu olmaya aday. Kadrosunda yer almak isterseniz site yöneticileri ile irtibata geçin lütfen.

Görüşler

0
anonim
İlgili sitede Downloads kısmında yer alan MSN Messanger ile ilgili 3 adet zip dosyası içerisinde bulunan MSN için extra göz kırpmalar adlı dosyaları alıp yüklemeye çalıştığımda sistemimde ilgili install dosyası tarafından port scan yapıldığını gördüm. Bu normal mi bilmiyorum ama sanmıyorum. Şu anda Msn inimi tamamen kaldırıp temizleyip sistemimi baştan aşağıya kontrol edip tekrar kuruyorum. Bilgi vermek istedim. Eğer değiştirilirse diye de dosyalar ben de isteyenlere gönderebilirim. iyi çalışmalar...
0
mavi
populer haberlerine baktıktan sonra derginin bayağı bir populer olacağını şimdiden kestiriyorum :) msn ve sırlar dünyası :)
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
0
powerful
Selamlar, İnsanlar msn konusunda meraklı yapacak bir şey yok. Sitede etkileşimli Windows Xp kurulum videosu var. Herkese tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.

Gödel Teoremi ve Matematik Dışındaki Etkileri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Matematik Topluluğunun düzenlediği bu ilginç ve heyecan verici seminer John Pym tarafından ``Thoughts Centered on Gödel´s Theorem´´ başlığı altında sunulacak.

Duyuru afişindeki iddiaya göre katılımcılardan herhangi bir matematik ya da sembolik mantık önbilgisi beklenmiyor. Söz konusu teoremin ispatı herkesin anlayacağı şekilde yapıldıktan sonra sıra bu teoremden yola çıkıp çok farklı alanlarda farklı argümanlar geliştiren kişilerin dediklerine gelecek ve söz gelimi Gödel´in teoreminden yola çıkıp ``düşünen makinalar yapmak imkansızdır´´ gibi fikirleri ispatlamaya çalışan bilimadamlarının düşüncelerine yer verilecek.

Yer: Boğaziçi Üniversitesi, Fen Edebiyat Fak. 3. kat, TB-310 no.lu derslik.
Tarih: 16 Aralık 2003 Salı, 17:00

Sanal Sergi: Ömer Uluç

FZ

"Ömer Uluç'un bu o kadar kendine özgü hareketi, tekrarlı, anlatımlı olmayan bir harekettir ama başka çağdaş resimlerde rastlandığı gibi basit bir damgalama değildir; kucaklayan bir harekettir. Espası özgürce ve cömertçe kucaklayan ve sadece figürleri yakalamak için daralan bir hareket. O kadar ki, figürler gerçekte espasın kasılmalarıdır." Catherine Millet, çağdaş ressamlarımızdan Ömer Uluç'u böyle yorumluyor.