Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

0
parsifal
Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.
Zaten konumuzda bu değil. Microsoft, Yahoo, Apple ve diğer bir kaç şirket bir oluşum içine girerek digital yayın abonelerinin izleme alışkanlıklarını takibe başlamışlar.

Eh ne de olsa dijital yayın, yani etkileşimli bir ortam. Oyun oynuyorsunuz, alışveriş yapıyorsunuz, film satın alıp izliyorsunuz. Abone ücreti ödemenin dışında yapmakla mükellef olduğunuz başka şeylerinde olması gerek.

Tabi bütün bunlar sizden habersiz yapılıyor. Eski TV sistemlerinde bu sistem denekler sayesinde yapılıyor. Denek olarak seçilirseniz evinize bir sistem kuruluyor. Bu sistem hangi kanalları, hangi sıklıkla ve ne zamanlar seyrettiğinizi kaydediyor. Tabi bunun için size bir denek olarak belli bir ücret ödüyorlar.

Ama artık teknoloji değişti. Hem ne gerek var denek bulmaya, evlerine alet monte etmeye ve üstüne üstük para ödemeye. Nasıl olsa dijital tv şirketlerinin binlerce, milyonlarca denekleri, pardon aboneleri, var. Hem bu sefer parayı ödeyen aboneler...

Ne dersiniz bizim dijital kanallar da yapsa iyi olmaz mı?

Görüşler

0
conan
Sadece bilginize. Amerika'da Clinton zamaninda cikarilan bir kanun'a gore 2005-2007 yillarina kadar butun yayinlarin dijital olmasi mecburi. Big brother MUST watch you! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turing Günleri 2004: Kuantum Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri 2004 etkinliğinin bu seneki konusu kuantum bilgi işlem. Yerli ve yabancı pek çok uzman ve araştırmacının katılacağı bu beyin fırtınası için yerinizi şimdiden ayırtın.

FM sitesinde daha önce kuantum bilgi işlemle ilgili önemli haberler yayınlanmıştı:

- QCL Programlama Dili (Bunu geliştiren sıkı Özgür Yazılım taraftarı Dr. Oemer de etkinlik davetlileri arasında ;-)
- Kuantum noktaları ve programlanabilir madde
- Pratik kuantum şifreleme
- Shor Algoritması NMR yöntemi ile gerçekleştirildi

Etkinlik programı ise şöyle:

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

Bir kahraman

ganzo66

Hyoichi Kohno Dünya vatandaşı. Gezgin. Bisikletle dünyayı dolaştı, Yukon Nehri'nde rafting yaptı, McKinley Dağı'na tırmandı, Los Angeles'tan New York'a yürüdü. Amacı Kuzey Kutbu'ndan ülkesi Japonya'ya ulaşmaktı. 'Küresel Isınma'nın etkisiyle incelen buzlar geri dönmesine izin vermedi. 43 yaşında, yolculuğunun 670. kilometresinde buzun kırılması sonucunda düştüğü kutup sularında öldü. "Macera, kişinin hayatını savurup atması değil, olduğu yerden bir adım ileriye gidebilme cesaretini göstermesidir." www.reachinghome.org

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.