Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Not: Ben Vernor Vinge'i çıkartamadım ilk görüşte.
0
darkhunter
Ben Raymond Kurzweil'i The Age of Spiritual Machines ve The Age of Intelligent Machines'den tanıyorum. Sağlam yayınlardır...
0
FZ
Kurzweil'ı tanıyan en az iki FM okuru çıkmış olması sevindirici :)

Diğerlerine gelince:

Rudy Rucker, AutoCAD'in ilk geliştiricilerinden.

Terry Winograd, SHRDLU çalışması ile doğal dil işleme konusunda öncülük etmiş bilgisayar bilimcilerinden (bir de MICROPLANNER sistemi vardı sanırım geliştirdiği meşhur).

Peter Norvig, şu anda Google'da. Daha önce Stanford'da hocaydı ve Sun Microsystems'te de çalışmıştı. Yazdığı Lisp ve YZ kitapları ile tanıyoruz kendisini.
0
conan
>Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Hicbirini tanimiyorum :)
0
FZ
Bu güzel insanları tanıttığımıza göre sen de bize 5 isim ver tanımaya değer, böylece ödeşmiş olalım ;-)
0
ttk
Ben bir tane biliyorum : Kemal Sunal :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.

Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.

ahmetozdemir

Çin cumhurbaşkanı Hu Jintao Amerika ziyareti esnasında Bill Gates ilede görüşmüş. Görüşme sırasında ''Siz Çin'in dostusunuz. Ben de Microsoft'un dostuyum.'' demiş. Ayrıca yazılım korsanlarına karşı mücadele ettiklerini de savunmuş. Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Digg ve Wikipedia Özgürlük Kısıtlaması

anonim

Internet kullanıcıların hayatına son zamanlarda en fazla giren sitelerden biri olan digg.com'un yeni ürünü digg spy göz atılmaya değer. Artık zamanımızın uzun bir kısmını alan digg, reddit, damn interesting, 180n gibi siteler (şahsen ben bu siteleri incelerken inanılmaz keyif alıyorum) böyle güzel yenilikler yaparak zamanımızın daha çoğunu çalmaya niyetliler galiba.

Bir haber'de wikipedia camiasından; wikipedia adminleri bugünden itibaren semi-protection diye bir koruma yöntemini devreye soktular, George W. Bush, Hitler, and Jesus Christ semi-protection kapsamına ilk giren wikipedia sayfaları. Semi-protection detaylı açıklaması için buraya bakabilirsiniz.

Tabii burdan çıkan soru şu, bu kısıtlama wikipedia gibi özgür bir platformun sonuna geldiğine mi işaret ediyor?

Ödüllü Bilgi Yarışması

sceylani

Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.

Gelecek Açık!

innaw

O'Reilly European Open Source Convention 2005 17 Ekim'de başlıyor. Açık kaynak ve özgür yazılım dünyasının ağır ağabeyleri ile kongreye bir kez daha sponsor olan microsoft da orada olacak.

Bu yıl "Gelecek açık" temasıyla düzenlenen etkinliğin tüm ayrıntıları burada.