Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Not: Ben Vernor Vinge'i çıkartamadım ilk görüşte.
0
darkhunter
Ben Raymond Kurzweil'i The Age of Spiritual Machines ve The Age of Intelligent Machines'den tanıyorum. Sağlam yayınlardır...
0
FZ
Kurzweil'ı tanıyan en az iki FM okuru çıkmış olması sevindirici :)

Diğerlerine gelince:

Rudy Rucker, AutoCAD'in ilk geliştiricilerinden.

Terry Winograd, SHRDLU çalışması ile doğal dil işleme konusunda öncülük etmiş bilgisayar bilimcilerinden (bir de MICROPLANNER sistemi vardı sanırım geliştirdiği meşhur).

Peter Norvig, şu anda Google'da. Daha önce Stanford'da hocaydı ve Sun Microsystems'te de çalışmıştı. Yazdığı Lisp ve YZ kitapları ile tanıyoruz kendisini.
0
conan
>Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Hicbirini tanimiyorum :)
0
FZ
Bu güzel insanları tanıttığımıza göre sen de bize 5 isim ver tanımaya değer, böylece ödeşmiş olalım ;-)
0
ttk
Ben bir tane biliyorum : Kemal Sunal :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya program kullanmak haram mı?

coskung

Soru: Orijinal bilgisayar programları çok pahalı. Bunların kopyalarını kullanmak günah mı? Yoksa, "Hepsi Amerikan malı. Onlara ekonomik destek sağlayacağıma kaçağını kullanırım daha iyi" mi demeliyiz?

Türkiye bilgi teknolojisinde sınıfta kaldı

anonim

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yayımladığı Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2008-2009'a göre Türkiye bilgi teknolojileri (BT) alanında diğer ülkelerle rekabet edebilirlikte geriledi. Bir önceki yıl yayımlanan raporda 127 ülke içinde 55'inci sırada yer alan Türkiye, bu yıl 134 ülke içinde 61'inci sıraya düştü. Türkiye, bu sıralamayı etkileyen faktörlerin birçoğunda ortalamayı yakalarken "hükümetin hazır olma durumu" başlığında ise düşük puan aldı. Böylece genel sıralaması da düştü. Raporda Türkiye'nin BT'ye erişim, eğitim kalitesi, hükümet vizyonu konularında gelişime ihtiyacı olduğu vurgulandı. WEF'nin dünyanın önde gelen işletme okulu ve araştırma merkezlerinden biri olan INSEAD ile birlikte hazırladığı raporda, Türkiye'nin BT alanına bakışı gözler önüne serildi. Raporda, BT sektörünü ilgilendiren birçok etken üzerinden puanlama yapıldı. Bu çerçevede hükümetin BT'ye bakışı da puanlandırıldı ve Türkiye 87'nci sırada yer aldı. Raporda, bu sıralama düşük olarak nitelendirildi.

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.