Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Not: Ben Vernor Vinge'i çıkartamadım ilk görüşte.
0
darkhunter
Ben Raymond Kurzweil'i The Age of Spiritual Machines ve The Age of Intelligent Machines'den tanıyorum. Sağlam yayınlardır...
0
FZ
Kurzweil'ı tanıyan en az iki FM okuru çıkmış olması sevindirici :)

Diğerlerine gelince:

Rudy Rucker, AutoCAD'in ilk geliştiricilerinden.

Terry Winograd, SHRDLU çalışması ile doğal dil işleme konusunda öncülük etmiş bilgisayar bilimcilerinden (bir de MICROPLANNER sistemi vardı sanırım geliştirdiği meşhur).

Peter Norvig, şu anda Google'da. Daha önce Stanford'da hocaydı ve Sun Microsystems'te de çalışmıştı. Yazdığı Lisp ve YZ kitapları ile tanıyoruz kendisini.
0
conan
>Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Hicbirini tanimiyorum :)
0
FZ
Bu güzel insanları tanıttığımıza göre sen de bize 5 isim ver tanımaya değer, böylece ödeşmiş olalım ;-)
0
ttk
Ben bir tane biliyorum : Kemal Sunal :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

Şimdide elektronik bomba korkusu sardı..(EMP)

kuzen

DIŞ HABERLER SERVİSİNDEN... ABD'nin gelecek yıl deneyeceği "EBomb", yani eletromekanik bomba, aklın sınırlarını bile zorlayacak kadar büyük felaketlere yol açabilecek. Her şey bir göz kırpması kadar kısa bir zaman içinde olup bitecek. Evinin içinde kendi halinde oturan biri önce uzaktan keskin bir çatırtı duyacak. Muhtemelen bu sesi bir şimşek veya yıldırım sanacak. Ama o bunları düşünene kadar, uygar dünya en az 200 yıl önceye, elektriğin henüz keşfedilmediği yarı karanlık dönemlere geri dönecek.

LSB 3.1 geliyor!

larweda

FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Dünyanın ilk Açık Kodlu Birası!

zilog

BBC'de yayınlanan bir haberde dünyanın ilk açık kodlu birası tanıtıldı. Our Beer v.1 isimli bira, Kopenag'daki Information Technology University'de, fikir hakları üzerine yapılan bir workshop sırasında ortaya atılan bir fikirden doğmuş. Workshop'u yürüten Rasmus Nielsen, öğrencilerden, yazılım dışında bir açık kodlu yaklaşıma bir örnek bulmalarını isteyince, bu fikir ortaya atılmış. Creative Commons Licence altında sunulan biranın tarifine sitesinden ulaşmak mümkün.