Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Not: Ben Vernor Vinge'i çıkartamadım ilk görüşte.
0
darkhunter
Ben Raymond Kurzweil'i The Age of Spiritual Machines ve The Age of Intelligent Machines'den tanıyorum. Sağlam yayınlardır...
0
FZ
Kurzweil'ı tanıyan en az iki FM okuru çıkmış olması sevindirici :)

Diğerlerine gelince:

Rudy Rucker, AutoCAD'in ilk geliştiricilerinden.

Terry Winograd, SHRDLU çalışması ile doğal dil işleme konusunda öncülük etmiş bilgisayar bilimcilerinden (bir de MICROPLANNER sistemi vardı sanırım geliştirdiği meşhur).

Peter Norvig, şu anda Google'da. Daha önce Stanford'da hocaydı ve Sun Microsystems'te de çalışmıştı. Yazdığı Lisp ve YZ kitapları ile tanıyoruz kendisini.
0
conan
>Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Hicbirini tanimiyorum :)
0
FZ
Bu güzel insanları tanıttığımıza göre sen de bize 5 isim ver tanımaya değer, böylece ödeşmiş olalım ;-)
0
ttk
Ben bir tane biliyorum : Kemal Sunal :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Deutsche Telekom SAP .NET`e geçiyor

anonim

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon firması Deutsche Telekom ve dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP AG .NET teknolojisini kullanmak için hazırlıklara başladılar.

Microsoft`la ortaklaşa çalışan DT, T.NET ismini verdiği proje ile tüm Avrupa çapında kullanılabilecek XML Web Servisleri paketlerinden oluşan tümleşik çözümler geliştirmeyi planlıyor.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

ahmetozdemir

Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.