Malezya`nın Başı Kel mi?

0
yalcink01
Günlük The Star gazetesindeki bir habere göre; Malezya Hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde, kırk adet aktif Open Source yazılım firması yaratabilmek için 36 milyon USD lık fon ayırmış. Otoriteler, bu sayede IT sektöründe uzmanlık yaratmayı ve bunun sayesinde ülkenin ekonomisine katkı yaratmayı hedefledikelrini belirtmişler. Ulan ne boş işlerle uğraşıyor bu çekik gözlü arkadaşlar. Gövdeyi dinlendirin biraz kardeşler.

Görüşler

0
malkocoglu
Eski Ingiliz somurgesi musluman ulke, rekabetcilikte de Turkiye'yi gecmis bulunuyor. Onemli degil tabii, kardes ulke sonucta.. Fakat Dr. Mahathir Muhammet'in emeklilikten onceki konusmalarina herkezin dikkatini cekerim, bomba gibiydi. Malezya, bu arada, IMF'nin kicina tekmeyi koyan tek Asya ulkesidir, ve ekonomisi duzelmistir.

Sonucta ,merkezi planlama olmayinca neler oldugunu gormek icin Malezya 'dan sonra Turkiye'ye bakmak yeterlidir herhalde. Abimiz olan birileri izin vermedigi icin, ne bilimde, ne de serbest yazilim gibi onemli bir konuda merkezi planlama yapilmamistir.

Insallah isler yakinda degisir!

Malezya hakkinda:

Malaysia Post [www.malaysiapost.com]

Malezya Finans Krizi, Nasil ve Neden Oldu [www.amazon.com]

0
Challenger
1999 yılından bu yana Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan ve şu anda yarış yapılan Formula1 pistlerinden en modernine sahip, senelerdir yarı iletken üretim tesisleri olan bir ülke bu. Bizim onların konumuna gelebilmemiz için, bizim politikacılarımızın Malezyalı meslektaşlarından çoooook gidip ders almaları lazım.
0
mentat
su medeniyet olcutu olarak formula 1 pistine sahip olma kriteri bana biraz enteresan geliyor..

Challenger dediklerine (f1 kriterini biraz gereksiz gorsem de) tamamen katiliyorum bu arada. sadece f1 pistine sahip olalim, muassir medeniyet seviyesine eriselim lafina heryerde muattap olmaya basladik da..
0
Challenger
Yok yanlış anlaşılmış ya da ben yanlış ifade etmişim. F1 pistine sahip olma hikayesi şöyledir Malezya' nın:
Başbakan 1998 yılında İspanya kralının davetlisi olarak İspanya' daki GP' yi izler. Ortamı görür. Bir Formula1 yarışının ülke ekonomisine olacak katkısını, turizm getirilerini farkeder. Ülkesine döndüğü zaman hemen çalışmaları başlatır. Pist bitirilir. F1 Yönetimi ve FIA' ya başvuru yapılır ve pist bu zamana kadar yapılmış en modern pist olarak 1999 sezonuna dahil edilir.

Yapılan Formula1 pisti, Malezya' ya her yıl 50 milyon dolar kadar para kazandırmanın yanı sıra, Malezya' nın büyük tanıtımını yapmakta. Formula1 takımları ve pilotları 1 hafta önceden oraya gidiyorlar, ülkeyi görüyorlar. Hatta kimileri tatillerini orada geçiriyor. Yarışı da milyonlarca kişi izliyor ve bir Malezya ismi ortaya çıkıyor. Müslüman ülkelere karşı batı dünyasındaki anti-pati belki de bu yüzden Malezya için pek oluşmuyor.

Asıl vurgulamak istediğim, bir başbakanın başka bir ülkede yapılan bir aktiviteyi sadece 1 kez izleyip, ülkeye getirilerini görüp, "benim ülkeme mutlaka çok şey kazandırır" diye düşünerek bu işi yapması ve bu düşünceyi hemen hayata geçirmesi sonucu, 4 yıldır da bu spor dalında Malezya isminden övgüyle bahsedilmesini sağlamasıydı. Şimdi de benzer düşünce Açık Kaynak Kodlu yazılımlar için devreye girmiş durumda ve kim bilir Malezya yine neler başaracak?

Sömürge olup, sonrasında bundan kurtulabilen, IMF' ye tekmeyi basabilecek güce ulaşabilen, Formula1 gibi modern bir gösteriye 4 yıldır başarıyla ev sahipliği yapabilen ve ülkesinde yarı iletken üretebilen bir ülke. Sadece Formula1 açısından bakmıyorum. Olaya bir bütün olarak bakıyorum. Formula1 de bu bütünün büyük bir parçası.
0
SHiBuMi
Malezyanın kıç tekmelerken arkasındaki güvencesinin petrol zenginliği ve amerikan müttefikliği olduğunu unutmamak lazım. Irak savaşının ana karargahlarından biri bu ülkeydi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

HDRI ve Geek Uygulamalar

darkhunter

HDRI (High Dynamic Range Images), bilgisayar grafiklerinde (cg), sinematografide ve fotoğrafçılıkta sıkça başvurulan bir teknoloji. Kısaca açıklamak gerekirse: HDRI standart paletlerin (RGB, CYMK, v.s.) yanı sıra, resimin çekildiği ortamdaki ışık bilgisinin de kesin olarak kayıt edilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji, şu an gerçek dünyayı yansıtmaya en yakın kayıt ortamı olarak görülen bir takım teknikleri de bünyesinde barındırıyor...

Daha ayrıntılı bilgi için wikipedia maddesine göz atılabilir.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.