Malezya`nın Başı Kel mi?

0
yalcink01
Günlük The Star gazetesindeki bir habere göre; Malezya Hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde, kırk adet aktif Open Source yazılım firması yaratabilmek için 36 milyon USD lık fon ayırmış. Otoriteler, bu sayede IT sektöründe uzmanlık yaratmayı ve bunun sayesinde ülkenin ekonomisine katkı yaratmayı hedefledikelrini belirtmişler. Ulan ne boş işlerle uğraşıyor bu çekik gözlü arkadaşlar. Gövdeyi dinlendirin biraz kardeşler.

Görüşler

0
malkocoglu
Eski Ingiliz somurgesi musluman ulke, rekabetcilikte de Turkiye'yi gecmis bulunuyor. Onemli degil tabii, kardes ulke sonucta.. Fakat Dr. Mahathir Muhammet'in emeklilikten onceki konusmalarina herkezin dikkatini cekerim, bomba gibiydi. Malezya, bu arada, IMF'nin kicina tekmeyi koyan tek Asya ulkesidir, ve ekonomisi duzelmistir.

Sonucta ,merkezi planlama olmayinca neler oldugunu gormek icin Malezya 'dan sonra Turkiye'ye bakmak yeterlidir herhalde. Abimiz olan birileri izin vermedigi icin, ne bilimde, ne de serbest yazilim gibi onemli bir konuda merkezi planlama yapilmamistir.

Insallah isler yakinda degisir!

Malezya hakkinda:

Malaysia Post [www.malaysiapost.com]

Malezya Finans Krizi, Nasil ve Neden Oldu [www.amazon.com]

0
Challenger
1999 yılından bu yana Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan ve şu anda yarış yapılan Formula1 pistlerinden en modernine sahip, senelerdir yarı iletken üretim tesisleri olan bir ülke bu. Bizim onların konumuna gelebilmemiz için, bizim politikacılarımızın Malezyalı meslektaşlarından çoooook gidip ders almaları lazım.
0
mentat
su medeniyet olcutu olarak formula 1 pistine sahip olma kriteri bana biraz enteresan geliyor..

Challenger dediklerine (f1 kriterini biraz gereksiz gorsem de) tamamen katiliyorum bu arada. sadece f1 pistine sahip olalim, muassir medeniyet seviyesine eriselim lafina heryerde muattap olmaya basladik da..
0
Challenger
Yok yanlış anlaşılmış ya da ben yanlış ifade etmişim. F1 pistine sahip olma hikayesi şöyledir Malezya' nın:
Başbakan 1998 yılında İspanya kralının davetlisi olarak İspanya' daki GP' yi izler. Ortamı görür. Bir Formula1 yarışının ülke ekonomisine olacak katkısını, turizm getirilerini farkeder. Ülkesine döndüğü zaman hemen çalışmaları başlatır. Pist bitirilir. F1 Yönetimi ve FIA' ya başvuru yapılır ve pist bu zamana kadar yapılmış en modern pist olarak 1999 sezonuna dahil edilir.

Yapılan Formula1 pisti, Malezya' ya her yıl 50 milyon dolar kadar para kazandırmanın yanı sıra, Malezya' nın büyük tanıtımını yapmakta. Formula1 takımları ve pilotları 1 hafta önceden oraya gidiyorlar, ülkeyi görüyorlar. Hatta kimileri tatillerini orada geçiriyor. Yarışı da milyonlarca kişi izliyor ve bir Malezya ismi ortaya çıkıyor. Müslüman ülkelere karşı batı dünyasındaki anti-pati belki de bu yüzden Malezya için pek oluşmuyor.

Asıl vurgulamak istediğim, bir başbakanın başka bir ülkede yapılan bir aktiviteyi sadece 1 kez izleyip, ülkeye getirilerini görüp, "benim ülkeme mutlaka çok şey kazandırır" diye düşünerek bu işi yapması ve bu düşünceyi hemen hayata geçirmesi sonucu, 4 yıldır da bu spor dalında Malezya isminden övgüyle bahsedilmesini sağlamasıydı. Şimdi de benzer düşünce Açık Kaynak Kodlu yazılımlar için devreye girmiş durumda ve kim bilir Malezya yine neler başaracak?

Sömürge olup, sonrasında bundan kurtulabilen, IMF' ye tekmeyi basabilecek güce ulaşabilen, Formula1 gibi modern bir gösteriye 4 yıldır başarıyla ev sahipliği yapabilen ve ülkesinde yarı iletken üretebilen bir ülke. Sadece Formula1 açısından bakmıyorum. Olaya bir bütün olarak bakıyorum. Formula1 de bu bütünün büyük bir parçası.
0
SHiBuMi
Malezyanın kıç tekmelerken arkasındaki güvencesinin petrol zenginliği ve amerikan müttefikliği olduğunu unutmamak lazım. Irak savaşının ana karargahlarından biri bu ülkeydi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber Maratonu!

conan

Sadece haber başlıkları... (Dedim ya maraton bu!)

- External ses kartı da olur mu demeyin. Creative sağolsun artık var! (USB) [ Tamamı ]
- Lin@x: Yeni Linux tabanlı PDA'nız! [ Tamamı ]
- Yeni ICQ protokolü ile çalışmayan client'ınız sinirinizi mi bozuyor? O zaman kendi icq'nuzu kendiniz yazın! (Ickle library'si ile) [ Tamamı ]

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

VMware Server artık bedava

ykarslioglu

Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.