Lightweight Languages 2004 (LL4)

0
FZ
LL4 etkinliği üniversitelerden ve endüstriden en iyi dil tasarımcılarını bir araya getiren bir günlük çok yoğun bir forum.

Bu etkinlik kullanılabilir ve faydalı programlama dilleri, araçları ve süreçlere odaklanmaktadır. Hafif diller yaygın dilleri kullanan programcılara yeni ve farklı teknikleri göstermek için etkili araçlardır.

Etkinlikte ele alınacak konular:

İlgili Yazılar

Ve İnsan Makinaya Yenildi

sefalet

Uzun yıllardır ilk defa tek bir Dünya Şampiyonu var artık ve Viladimir Kıramnik (Vladimir Kramnik) yeni ünvanı ile ilk kez bir karşılaşmaya çıktı. Rakibinin adı Deep Fritz 10.

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

Ucuz PC Uruguay'da Hayata Geçti

FZ

Fakir ülkelerin çocuklarının bilgisayarla eğitim almasını amaçlayan proje Uruguay'da hayata geçirildi.

ABD'nin teknoloji konusunda uzmanlaşmış üniversitelerinden MIT'nin Medya Laboratuvarı'nın başındaki Nicholas Negroponte tarafından geliştirilen ve ilk çalışan örneği 2005 yılında ortaya çıkan 100 dolarlık dizüstü bilgisayar fakir ülkelerdeki çocukların bilişim destekli eğitim görmesini hedefliyor.

Devamı: Radikal Sanal Alem

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.

Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

FZ

Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.