Türk Yazılımcılarına Müjde

0
sametc
Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.
Tekom A.Ş.’nin önerisiyle yola çıkan TBV, “tr-software.com” portalı için İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ile de işbirliği yaparak projeye başladı. Altyapısını Tekom A.Ş.nin gerçekleştireceği ve başlangıç aşamasında İngilizce olarak hazırlanacak olan portalın iki yıl içinde 103 bin dolara mal olması bekleniyor. Portalın tanıtımı Nisan ayında yapılacak. TBV ve İMMİB, portal ile yazılım sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı, ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan bilişim elemanlarına proje bazında iş bulma olanağı sağlamayı ve bilişim teknolojilerindeki en yeni yaklaşımları kullanarak diğer sektör ürünlerinin tanıtımı için de örnek model oluşturmayı hedefliyor. Yazılım şirketleri portala yıllık abonelik ücreti ödeyerek üye olacaklar.

Proje ile ilgili görüşlerini aldığımız TBV Projeler Koordinatörü Tuncer Üney, projenin yaz aylarında da çeşitli kanallarla duyurulacağını belirtti. İMMİB’in de Türkiye’deki yazılım ihracatının artırılması amacıyla projeye destek verdiğini vurgulayan Üney, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtiçi ve yurtdışında iş yapmak isteyenler, bu portala şirket bilgilerini, ilgi alanlarını, referanslarını ve kullandıkları teknolojileri girecekler. Portalın İngilizce daha sonra Almanca ve diğer dillerde de hizmet vermesini hedefliyoruz. Bu projenin yazılım şirketlerine yurtdışında iş yapabilme, proje alma, yazılım geliştirme olanağını sağlayacağını düşünüyoruz. Hedefimiz ilk olarak Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa.”

Üney, projeyle ilgili olarak sektördeki ilgili kişi ve kuruluşların da görüş ve önerilerini almak için bir danışma kurulu kuracaklarını söyledi. Yurtdışında benzer çalışmaları bulunan sivil toplum örgütleriyle de bağlantıya geçeceklerini kaydeden Üney, “Türkiye’deki bütün yazılım evlerine bu projeyi duyuracağız” dedi. Üney, şöyle devam etti: “Şirketlerden yıllık abonelik ücreti alınacak ancak henüz abonelik ücreti belirlenmiş değil. İki yıldan sonra projenin maliyetini çıkaracağını düşünüyoruz.”

Projenin teknik altyapı tarafında projenin fikir babası olan Tekom A.Ş. bulunuyor. Tekom A.Ş. Genel Müdürü Murat Şahin, “Türkiye’deki yazılım şirketleri ülke içinde çok küçük bir yazılım piyasasına hitap ediyor. 300 milyon dolarlık bir yazılım pazarımız var, bu pazar krizle birlikte küçülme de yaşadı. Avrupa pazarına bireysel olarak gittiğimizde imaj sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle bu pazara sektörel olarak gitmek fikrimizi TBV’ye açtık. Bu çalışmanın bağımsız bir otorite tarafından yürütülmesini tercih ettiğimiz için projenin sadece teknik ortağı olduk." dedi.

BTHABER.net vermiş bu haberi bazılarınız duymuş olabilirsiniz bakalım yararı olacak mı diye düşünüyorum bence bu Türkiye'mizde hevesli bir cok yazılımcı var hem de çok, bu işten umutlanalım derim:))

Görüşler

0
raistlinthewiz
Evet pek fazla işe yaramayan 5-10 tane yazılım evi olarak nitelendirilen - ama SQL tabanlı delphi muhasebe programları yazmaktan öteye gidemeyen , Türk insanına bu musahabe programlarını fahiş fiyatlarla sunan birkaç yazılım evi tanıtılacak! Hiç merak etmeyin umutlanmayın. Yetenkli genç , çalışmak isteyen genç bilgisayarcılar her zamanki gibi umursanmayacak.

Birde bu muhasebe firmaları ile ilgili olarak:
Tek artıları türkçe yazılımlar. Diyebilirsinizki paramız kendi ülkemizde kalıyor. Bu konuyu tekrar ama tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. Bu güzel yazılım evlerimiz , her zamanki gibi Microsoft parnertliği yaparak, Türk insanını hem kendileri sömürüyorlar hemde SQL server işletim sistemi davasıyla microsofta sömürttürüyorlar..

Galiba konunun biraz dışına çıktım bazı bölümlerde ama bu yazılım evlerimiz hakkında sessiz kalamazdım!
0
m1a2
hay ağzına sağlık...
0
cazz
dogru soze ne denir?
0
cayfer
karanliğa küfretmeyin. Fikir ve yazılım üreterek bir tanecik olsun mum yakın. Göreceksiniz ki size de o portalda yer verilecektir. (Ne o portali ne de projeyi üretenleri tanımıyorum ama onlar namına size bu sözü verebilecek kadar meslektaşlarımı tanıyorum).
0
FZ
Ben de söz konusu oluşumdan kimseyi tanımamakla beraber cayfer hocaya katılıyor ve somut denemelere, mücadelelere girişilmeden bir aktivitenin karalanmasını anlamlı bulmadığımı belirtmek istiyorum.
0
raistlinthewiz
ben karanlığa küfretmiyorum. o bahsettiğiniz mumla beraber senelerdir çalışıyorum. karanlıkta çalışmaya alıştım artık ama ışığın yakın olduğunuda görüyorum. ve benim gibilerin de aynı durumda olduğunu biliyorum..

bu muhasebeci arkadaşlar sırf teknik destekden daha fazla para almak için , aldığınız yedekleri geri yüklemede bir şifre sistemi koymuşlar. saati 100$dan!
0
cayfer
Aziz dostum, konu o şirketlerin ne yaptiklari ya da yapmadiklari değil! Konumuz fikir ve yazılım üretmek, bunları da bu sohbeti başlatan portalde yayınlayıp satmak/dağıtmak/paylaşmak/geliştirmek/vs.
0
anonim
Muhasebe programları yazmasınlarda ne yapsınlar. Oturup groupware yazılımı hazırlasalar kac firma talep edecek bu yazilimi hadi basladilar finansal kaynaklari nerde bulacaklar. Bir kac buyuk yazilim evi disinda bu kaynagi bulabilecek firma yok. Destekleyen kuruluslar var ama programcilar acliktan olmeden o parayi vermezler. Ayrica unutmayalimki o bahsedilen delphi ve sql tabanli muhasebe programi yazan firmalar turkiye pazarina goz diken buyuk erp firmalari ile zayifda olsalar rekabet ediyorlar. Ayrica hic yutdisinda yazilan muhasebe yazilimlarinin fiyatlarını incelediniz mi?

0
FZ
Valla o tip yazılımlar konusunda çok deneyimli değilim ama bildiğim kadarı ile bazı Türk firmaları, zayıf değil bilakis çatır çatır rekabet ediyorlar SAP gibi devasa ERP firmaları ile. Altınyıldız gibi büyük şirketlerin SAP'yi yeterince esnek/düşük maliyetli bulmayıp Türk firmalarına ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımı yazdırıp gayet de güzel kullandığını biliyorum ki bu sadece benim bildiğim tek bir örnek, eminim örnekler çoğaltılabilir.
0
anonim
Evet bende birkaç ornek biliyorum. Ayrıca SAP ın dunya uzerindeki en devasa yazilimlardan birisi oldugu dusunulurse bunlar buyuk basarilar.
0
raistlinthewiz
büyük firmalar için ne güzel! ya yurdumun küçük işletmeleri açısından düşününce?
büyük firmalar için önemli değil ama küçük firmalar?
0
anonim
100$ vermeyipde kirilmis muhasebe programi arayan firmalara bir sey diyemem.
Ama sunuda soylemeliyim yazdiklari programlarla kucuk firmaları somuren yazilimevleride yok degil.
0
raistlinthewiz
bsa buralardayken çoğu kimse o 100$ı ödemeye razı!
ama nerde 100$.. kac 100$ o programlar
0
oktay
Altyapısını Tekom A.Ş.nin gerçekleştireceği ve başlangıç aşamasında İngilizce olarak hazırlanacak olan portalın iki yıl içinde 103 bin dolara mal olması bekleniyor.

Allah bereket versin.

oktay
0
barisozyurt
Bana 103 bin dolar ve bir sene versinler, tek başıma portalın kralını yazayım. Bana kalırsa bu adamlar
a- ne yaptıklarını bilmiyorlar,
b- birileri gene biryerlerden deveyi hamuduyla götürecek.
0
raistlinthewiz
dile kolay 103 bin dolar. sanırım bu portalın makinasındaki OS'i da kendileri yazacaklar bu bütçe dahilinde...
0
sundance
Alooo millet ne dediğinizi karıştırdınız herhalde iki yılda $103,000 para diil ki. Bu paraya zaten yapabilirlerse bu işi helal olsun!

Alın düşünün, ayda $500 maaş alan dört tane eleman olsa full time bu işle uğraşan. Bunların brüt maaşı yaklaşık $850 gibi bir paraya gelir, bu da ayda $3400, bunu da 24 ayla çarpın $81600 sırf dört kişinin iki yıllık kabaca maliyeti. Ne ofis giderleri ne makina maliyetleri, ne başka hiçbir şey.

Eğer bu şirketler üstü bir şeyde, gönüllüler tarafından fazlamesai modeli ile yapılacaksa amenna ama onun dışında çıplak maliyet bu. Hesap ortada.

0
FZ
Lafı ağzımdan aldın, ben de şimdi en kaba maliyetini düşünüyordum bu tip bir işin ve seninkine yakın bir hesap yapmıştım.
0
anonim
Ayrıca vergisiydi (%51 devlete giden vergi) ssk sıydı felan filan derken az bir rakam olduğunu düşünüyorum.
0
anonim
onu bunu bilmem ama sitenin su anki hali eger gelecegini yansitiyorsa durun ben size tahminde bulunayim: igrenc.
bir site dizayni ancak bu kadar basit ve kaba olabilirdi.

sahsen ben bir programci olsam sitenin soyle bir gorunumune bakip 'ulan burayi coluk cocuk isletiyor' dememek icin kendimi zor tuturim.

zaten gene bir asp sevdasidir tutturmus gidiyor, yakinda siteye girdigimizde - ilk acildiginda falan - vb script run time error merror bunlara alisik olmaliyiz ki sasirmayalim. hee 2'de bir de hafiza tasmasi da cabasi olur sanirim...

simdi bir de su fiyat hesaplamalari basladi, kusura bakmayin ama bence boyle bir giris sayfasina bu kadar para cok bile...
sanirim tum projeyi frontpage ile bitirecekler, aferim onlara...
0
SHiBuMi
Sitede ne yazdığına dönüp bir daha bak istersen. Nisan 2003'te devreye girecektir yazıyor. Açtığın sayfa da sitenin açılış sayfası değil, bilgilendirme amaçlı hazırlanmış, olması gerektiği gibi çok basit bir under construction sayfası. Böyle bir sayfada sitenin amacı ve başlangıç tarihi dışında ne olmasını bekliyorsun? Flash mı koysalardı? İki satır düzyazıyı notepad ile hazırlamakla Frontpage ile hazırlamak arasında ne fark var?
0
anonim
yaw bu hazir frontpage bisey yaw,
hayatimda bukadar igrenc bir sey görmedim! irgrenc!
hani türkiye batmamisgibi, daha cok batirmaya calisiyorlar gibi, afferim!

tarzeau, www.linuks.mine.nu
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wimbledon Tenis Turnuvası Linux'a Emanet

e2e

Bu yılki Wimbledon tenis turnuvasının bütün bilgisayar altyapısının GNU/Linux üzerinden yapılacağı belirtildi. İngiltere'de düzenlenen ve 2 hafta boyunca devam edecek şampiyonanın tüm web sitesi altyapısı ve intranet ağı, IBM tarafından oluşturulan GNU/Linux yapısı üzerinden yürütülecek.

Turnuva boyunca, resmi internet sitesi, bazıları neredeyse 80 parametreye sahip 90'a yakın istatistiki verinin depolanması ve katılımcılara, basına bilgi verilmesini sağlayan intranetin sunumu bu yapı üzerinden olacak.

Linux Şenligi 2

redial

1-4 Mayıs 2003 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Linux Şenliği 2'ye herkes davetlidir. Şenlikte çok ciddi bir oyun turnuvasının düzenleneceğini de belirtmekte fayda var ;-)

Deep Blue öldü yaşasın Deep Fritz

sundance

CNN`in haberine göre Deep Fritz adında yeni bir satranç bilgisayarı/programı, şu anki dünya şampiyonu Kramnik`le 15-30 Ekim tarihleri arasında Bahreyn`de karşılaşacak.

Kasparov`u yenerek 15 yıllık şampiyonu tahtından eden Kramnik eğer bu maçı kazanırsa $1M, berabere kalırsa $800,000, yenilirse $600,000 alacak. Daha önce Deep Blue, Kasparov ve Anand`ı yenen Deep Fritz ise saniyede 4 milyon hamle hesaplayabilme kapasitesi ile insan-makina tartışmasını yeniden alevlendireceğe benziyor.

Uzun süredir PC ortamında en güçlü satranç programı olan (Kasparov ve bir çok ünlü satranççının asistan olarak kullandığı) Fritz 6`nın çok gelişmiş bir modeli olan Deep Fritz, Deep Blue projesinden çekilen IBM`in yerine bir grup bilgisayar ve satranç uzmanı tarafından üretilmiş...

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.