Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

0
FZ
Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Görüşler

0
mascix
bu nedir ? var olan bi is ilani cevirisimi yoksa dalgami :) gunde 500$ alamaz bir sistem admin buna ne matematik izin verir nede doga kanunlari.
0
FZ
1 Nisan olsaydı şaka gözü ile bakılabilirdi belki, bilmiyorum.

Söz konusu iş ilanı, linkten de görülebileceği gibi Avustralya´nın önemli iş bulma sitelerinden Seek It ile bağlantılı, yani orada gördüm ve kısaltarak tercüme ettim. Ancak gariptir, bugün baktığımda söz konusu ilanın kaldırıldığına dair bir mesaj veriyor bana aynı site. Kimbilir belki de gerçekten bir şakaydı :)

Yine de eğlenceli bir ilan olduğunu kabul etmek lazım, her ne kadar üstteki paragraflar komik bir dille yazılmış olsa da aranan özellikler bir hayli gerçekçi ve bu özelliklere hakkıyla sahip olan bir Unix´çinin günde 500$ alacağını düşünmesem de bazı kurumlarda gayet iyi paralarla çalışabileceğine inanıyorum, özellikle de bu ülke Avustralya ise ;-)

Birkaç ay önce gördüğüm bir başka benzer ilanda ise üç aşağı beş yukarı şöyle yazıyordu: ``Allahaşkına malum şirketin sertifikaları ile böbürlenerek çıkmayın karşımıza, ihtiyacımız olan insanlar RFC belgelerini didik didik etmiş Unix ve TCP/IP uzmanlarıdır.´´

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P
0
mos
yine sundance'e mi soruyosun :)

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P

0
FZ
Herkese soruyorum esasen, yani diyecek sözü olanlara. Sundance bu konuda bir sunum yapmıştı vakti zamanında, o yüzden özellikle onun ismi geçti yoksa yani tabii ki herkes cevap verebilir :)
0
bm
Boyle paralar var, bu denenleri hakkiyla bilip duzgun uygulayabilecek insanlar icin az bile. 500 Avustralya dolari ustelik, ABD dolari degil. ABD'nin iyi zamanlarinda kisa sureli islerde bu nitelikteki adamlar saat ucreti olarak $100-150 gibi fatura kesebiliyorlar, buyuk sehirlerde $200 bile olabilir bu. Bunun net ucret olmadigini ustunden vergi filan kesilecegini, bu insanlarin haftada 40 saati dolduramadiklari zamanlar olabilecegini de dikkate alin. Bir de bu seviyede yanlis yapilirsa cogu namuslu insan saati durdurur ve hata bedava duzeltilir. Gayet tabi bu kadar paranin makul olmasi icin o isleri yaptiran sirketin ya bu hesabi tutturacak kadar para kazaniyor olmasi yahut da cok kazanacagini umid etmesi lazim.

Unix adminleri zuppe degil ama zuppeler Unix admini olduklarini iddia edebilirler tabi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LSB 3.1 geliyor!

larweda

FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

Türk Şirketleri Açık Koda Destek Veriyor: AresWall Açık Kaynak Kodlu Oldu

FZ

FZ, memleketin-yazılım-dünyasındaki-son-gelişmeler departmanından bildiriyor:

ProG firmasından güncel bir duyur, hemen paylaşalım (vurgular bana ait).

"Bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir açılma projesini yeni yıl ile birlikte duyurmaya karar verdik. 2003 yılında geliştirmeye başladığımız ve yıllar içerisinde oldukça etkin bir firewall ürünü haline gelen Ares-Wall‘u bu yılın ilk çeyreğinde özgür yazılım camiasına bağışlayacağız.

Bilişim 2001´e 1 Kala

mambo

Türkiyenin en büyük teknoloji ve iletişim fuarı Bilişim 2001 için yoğun çalışmalar sürüyor.
25000 metrekare alanda yapılan bu devasa fuarda aklınıza gelen hemen hemen bütün büyük şirketler katılıyor.4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan fuar için bilet fiyatları 7 milyon olarak açıklanmış, ama daha önceki tecrübelere dayanarak zaten sponsor olan bütün firmalardan davetiye bulmanız mümkün. Bilet için ayrı bir ücret ödemeye gerek yok yani! Yok ben illaki para verip bilet almak istiyorum diyosanız o zaman Biletix'e bir göz atın.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

conan

Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)