Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

0
FZ
Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Görüşler

0
mascix
bu nedir ? var olan bi is ilani cevirisimi yoksa dalgami :) gunde 500$ alamaz bir sistem admin buna ne matematik izin verir nede doga kanunlari.
0
FZ
1 Nisan olsaydı şaka gözü ile bakılabilirdi belki, bilmiyorum.

Söz konusu iş ilanı, linkten de görülebileceği gibi Avustralya´nın önemli iş bulma sitelerinden Seek It ile bağlantılı, yani orada gördüm ve kısaltarak tercüme ettim. Ancak gariptir, bugün baktığımda söz konusu ilanın kaldırıldığına dair bir mesaj veriyor bana aynı site. Kimbilir belki de gerçekten bir şakaydı :)

Yine de eğlenceli bir ilan olduğunu kabul etmek lazım, her ne kadar üstteki paragraflar komik bir dille yazılmış olsa da aranan özellikler bir hayli gerçekçi ve bu özelliklere hakkıyla sahip olan bir Unix´çinin günde 500$ alacağını düşünmesem de bazı kurumlarda gayet iyi paralarla çalışabileceğine inanıyorum, özellikle de bu ülke Avustralya ise ;-)

Birkaç ay önce gördüğüm bir başka benzer ilanda ise üç aşağı beş yukarı şöyle yazıyordu: ``Allahaşkına malum şirketin sertifikaları ile böbürlenerek çıkmayın karşımıza, ihtiyacımız olan insanlar RFC belgelerini didik didik etmiş Unix ve TCP/IP uzmanlarıdır.´´

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P
0
mos
yine sundance'e mi soruyosun :)

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P

0
FZ
Herkese soruyorum esasen, yani diyecek sözü olanlara. Sundance bu konuda bir sunum yapmıştı vakti zamanında, o yüzden özellikle onun ismi geçti yoksa yani tabii ki herkes cevap verebilir :)
0
bm
Boyle paralar var, bu denenleri hakkiyla bilip duzgun uygulayabilecek insanlar icin az bile. 500 Avustralya dolari ustelik, ABD dolari degil. ABD'nin iyi zamanlarinda kisa sureli islerde bu nitelikteki adamlar saat ucreti olarak $100-150 gibi fatura kesebiliyorlar, buyuk sehirlerde $200 bile olabilir bu. Bunun net ucret olmadigini ustunden vergi filan kesilecegini, bu insanlarin haftada 40 saati dolduramadiklari zamanlar olabilecegini de dikkate alin. Bir de bu seviyede yanlis yapilirsa cogu namuslu insan saati durdurur ve hata bedava duzeltilir. Gayet tabi bu kadar paranin makul olmasi icin o isleri yaptiran sirketin ya bu hesabi tutturacak kadar para kazaniyor olmasi yahut da cok kazanacagini umid etmesi lazim.

Unix adminleri zuppe degil ama zuppeler Unix admini olduklarini iddia edebilirler tabi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

Quake 3 Kaynak Kodları Yolda

butch

QuakeCon 2005'de John Carmack tarafından yapılan kapanış konuşmasına göre Quake 3 kaynak kodları çok kısa zamanda GPL lisansı ile yayımlanacak.

/., John Carmack'ın konuşma metni