Tüm zamanların en kopuk UNIX iş ilanlarından biri

0
FZ
Microsoft Word´ün ‘Unix’i hala ‘UNIX’ olarak düzeltmeye çalıtığını biliyor muydunuz? Aman allahım ne kadar da 80´ler kokuyor değil mi?

Unix ile ilgili asıl problem şu: Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Evet yani birileri `bash´, `grep´ falan diyor da nedir ki yani bunlar? Ben söyleyeyim: bash, Bourne Again Shell demek ve aslında bu bir arayüz. İnsanları bir Unix makinası üzerinde bash yazarken pek görmezsiniz. Windows kullananlar windows yazar mı, yazmaz. `exit´ yazarlar ve sonra da `format c:´ yazarlar.

“grep” ise biraz daha detaylı bir konu. Ancak burada uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum. İşte tam da bu yüzden Unix uzmanlarına ihtiyacımız var. Benden size bir tavsiye, eğer Linux ile ilgili bir probleme takılırsanız forumlara gidip acaba bunu nasıl yapabilirim diye sormayın sakın, yapmanız gereken forumlardan birine gidip: `Bu salak Linux mudur nedir çok aptal bir şey, falanca işi yapmayı bilmiyor´ demek. Çok çok kısa süre içinde insanlar size aksini ispatlamak ve milyon farklı alternatif göstermek için yalvarıyor olacaklar. Hey, bu kıyağımı unutmayın!

Neyse, lafı uzatmayalım, aradığımız özellikler kısaca: Solaris 2.6 – 9 yönetim deneyimi, Red Hat 7 – AS 3.0 yönetim deneyimi, Jumpstart, Sun Cluster, TomCat, SunOne Application Server/Web Server, Kickstart, Veritas VM 3.5 ve Solstice Disk Suite ile disk yönetimi deneyimi. Eğer bunlara sahipseniz o zaman size yaptıracak işimiz var. 6 aylık bir iş. Günde 500$ da diyebiliriz.

Bize telefon edin ya da e-posta yazın. `bash´te `pine´ yazabilirsiniz. Ya da her neyse. Çılgınsınız! Başvurular buraya.

Not: Sundance´e soruyorum, yahu bu Unix adminleri harbiden züppe mi ya? :)

Görüşler

0
mascix
bu nedir ? var olan bi is ilani cevirisimi yoksa dalgami :) gunde 500$ alamaz bir sistem admin buna ne matematik izin verir nede doga kanunlari.
0
FZ
1 Nisan olsaydı şaka gözü ile bakılabilirdi belki, bilmiyorum.

Söz konusu iş ilanı, linkten de görülebileceği gibi Avustralya´nın önemli iş bulma sitelerinden Seek It ile bağlantılı, yani orada gördüm ve kısaltarak tercüme ettim. Ancak gariptir, bugün baktığımda söz konusu ilanın kaldırıldığına dair bir mesaj veriyor bana aynı site. Kimbilir belki de gerçekten bir şakaydı :)

Yine de eğlenceli bir ilan olduğunu kabul etmek lazım, her ne kadar üstteki paragraflar komik bir dille yazılmış olsa da aranan özellikler bir hayli gerçekçi ve bu özelliklere hakkıyla sahip olan bir Unix´çinin günde 500$ alacağını düşünmesem de bazı kurumlarda gayet iyi paralarla çalışabileceğine inanıyorum, özellikle de bu ülke Avustralya ise ;-)

Birkaç ay önce gördüğüm bir başka benzer ilanda ise üç aşağı beş yukarı şöyle yazıyordu: ``Allahaşkına malum şirketin sertifikaları ile böbürlenerek çıkmayın karşımıza, ihtiyacımız olan insanlar RFC belgelerini didik didik etmiş Unix ve TCP/IP uzmanlarıdır.´´

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P
0
mos
yine sundance'e mi soruyosun :)

Tekrar soruyorum, nedir bu kardeşim, Unix adminleri züppe mi? :-P

0
FZ
Herkese soruyorum esasen, yani diyecek sözü olanlara. Sundance bu konuda bir sunum yapmıştı vakti zamanında, o yüzden özellikle onun ismi geçti yoksa yani tabii ki herkes cevap verebilir :)
0
bm
Boyle paralar var, bu denenleri hakkiyla bilip duzgun uygulayabilecek insanlar icin az bile. 500 Avustralya dolari ustelik, ABD dolari degil. ABD'nin iyi zamanlarinda kisa sureli islerde bu nitelikteki adamlar saat ucreti olarak $100-150 gibi fatura kesebiliyorlar, buyuk sehirlerde $200 bile olabilir bu. Bunun net ucret olmadigini ustunden vergi filan kesilecegini, bu insanlarin haftada 40 saati dolduramadiklari zamanlar olabilecegini de dikkate alin. Bir de bu seviyede yanlis yapilirsa cogu namuslu insan saati durdurur ve hata bedava duzeltilir. Gayet tabi bu kadar paranin makul olmasi icin o isleri yaptiran sirketin ya bu hesabi tutturacak kadar para kazaniyor olmasi yahut da cok kazanacagini umid etmesi lazim.

Unix adminleri zuppe degil ama zuppeler Unix admini olduklarini iddia edebilirler tabi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Favori Paket Yönetim Sisteminiz nedir?

Soulblighter

http://www.osnews.com/story.php?news_id=8770 adresinde 'Favori Paket Yönetiminiz nedir?' başlığıyla anket düzenleniyor. Benim şu an için favorim (çünkü listedeki bazı paket yönetim sistemlerini bilmiyorum) Pkgtool. Bence Slackware'a program kurmak, güncellemek ve kaldırmak çok kolay. RPM'e ise hiç ısınamadım. RPM'in paket bağımlılıkları beni öldürüyor. Bir program kurmak veya güncellemek eziyet. APT ise ankete göre topuklamış gidiyor. Şu APT'yi test etmek için bir Debian kuracam bir gün valla :) APT hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım. Herkes övüyor.

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

1.474 Mp Yemin Töreni Fotoğrafı

parsifal

Fotoğrafçı David Bergman'ın Barack Obama'nın yemin töreninde Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot ayakla çektiği 220 fotoğrafın birleşmesiyle oluşturulmuş panoramik fotoğraf tif formatında yaklaşık 2 Gb yer kaplıyor.

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.