OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

İlgili Yazılar

Ünlü Türk Bilgisayar Bilimcileri ve Mühendisleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü, ünlü matematikçi Cahit Arf adına bir matematik yarışması düzenliyor. Yarışmanın adını görünce aklıma şu soru geldi:

Acaba matematikte Cahit Arf, fizikte Feza Gürsey gibi kendi alanında dünyaca tanınmış bilgisayar mühendisimiz veya bilgisayar bilimcimiz var mı?

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

VMware Server artık bedava

ykarslioglu

Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

C64 Türkiye #5 Çıktı!

dcc

C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)