ceviz.net'ten 1000$ ödüllü programlama yarışması

0
Yns_
Ceviz.NET, bu akşam yeni yapılandırdığı programlama yarışmasını duyurdu.

Yarışma 2 ay sürmekle beraber, birinciye 1000$, ikinciye 750$, üçüncüye ise 500$ verilmekte.
Yarışma kapsamında yarışmacılardan , yönetim arayüzü masaüstü uygulaması olarak yapılmış olan, sunucuda çalışan bir kullanıcı arayüzü olan, veritabanı kullanılarak yapılmış bir blog yazılımı yapmaları istenmekte.

Ayrıntılar icin yarisma.ceviz.net.

Görüşler

0
jfever
yarışma şartlarını okurken kendimi bir an ihale şartnamesi okuyormuş gibi hissettim.

neyse bi'şey demiyorum.
0
mkavici
aynı şeyi hissetmedim desem yalan olur, bu kadar sınırlamanın (kullanılacak dil bazında) sebebini anlayamadım
0
musaulker
İsmini Delphi Programlama yarışması diye değiştirseler daha iyi olur.. Yarışma varmış hadi katılalım heyecanıyla açıp, delphi şartını görünce (bilmek zorunda mıyım..) hüsrana uğrayan tek ben miyim?
0
auselen
Dolar mı, Türk lirası mı?
0
Yns_
Baslikta ufak bir hata olmuş, yarisma web sitesinden de gorulebilecegi gibi oduller $ bazinda.
0
FZ
Düzeltildi. Teşekkürler.
0
anonim
Yarisma sitesinde YTL degil $ olarak belirtilmis. Ayrica yarisma kurallari vs. soylenildigi gibi sanki bir ihale sartnamesi.
0
tb
Ben 1500 vericem.. :-)
0
bgencer
Ceviz.net bu istediği blog yazilimini ticari olarak kullanmayacağını da garantiliyor mu acaba. Yarışma kuralları neden bu kadar kısıtlayıcı? Unix üzerinde yazacaksam ve crossplatform çalışacak bir yazılım yapacaksam neden kabul edilmiyor? Açık kod kavramı kötü niyetli kullanılıyor olabilir mi?

Kurallar, yarışma adı altında "iş" yaptırılıyor hissi veriyor. Ayrıca, verilecek ödüllerin toplamı yazılımın değerini karşılamıyor ne yazık ki.
0
bio
Kurallar, yarışma adı altında "iş" yaptırılıyor hissi veriyor.

Buyuk ihtimalle oyle, ancak bu kadarcik odulle ise yarar bir urun elde etmeleri zor. Bu kadar kapsamli bir projeyi "1000$ vereyim yaz" desen bile yazacak adam zor bulunur, kaldi ki "sen yaz, begenirsek 1000$ veririz" diye baslayinca hic olmaz.

Yine de katilanlar bilir tabii, belki "LGPL olacakmis, kazanamasam da sanim yurur" diyenler cikar (onlar da bosversin yarismayi, kurallari falan, yazsinlar gonullerince... :-)))

0
eyildirim
Yarısmaya katılan projelerı tıcarı olarak degerlendırmek gıbı bır planımız yok acıkcası.. Yınede LGPL'ın dogası geregı bırı cıkıp bunu yapabılır.. Buna da kımsenın ıtırazı olmaz sanırım.. Ancak hayır, duymak ıstedıgınız buysa yarısmanın amacı yazdıgınız kodların uzerıne yatıp kose olmak degıl.. (Bır blog yazılımından nasıl kose olunucagı ıse ayrı bır tartısma konusu tabı)

Varolan sınırlamalara gelınce.. Takdır edersınız kı yazılan her kodu degerlendırebılecek nıtelıkte jurı bulmak zor.. Yoksa sınırlama bızımde hosumuza gıtmıyor.. Ancak X dılıyle ıle gelıstırılmıs herhangı bır uygulamaya bakıp "hımm guzele benzıyor ama ben bunu okuyamıyorum" demek saglıklı bır degerlendırme ıcın yeterlı degıl.. Bır sekılde ıyı bıldıgımız teknolojıler uzerıne odaklanmamız gerekıyordu..

Ve tabı aslına bakarsanız yarısmayı duzenlerken her sevıyeden katılım olacagını da dusunmuyorduk.. Daha cok sektore yenı atılmıs heveslı genclere omuz vermek amacıyla yapıldı bu.. Dolayısıyla paradan zıyade onemlı olan Ceviz.Net'ın takdırı ve referansı.. ve tabı bazıları ıcın 1000$'ın hala buyuk bır para oldugu da akıldan cıkarılmamalı..

Is mevzuna gelınce.. Dogrusu bu tıp bır projeyı yonetım olarak cıkarmamız bır ıkı haftadan fazla surmezdı.. Ama bız yaklasık bır aydır bu ısın ustundeyız ve ben suan bıle bununla vakıt kaybedıyorum.. Dolayısıyla bu tıp bır ıs modelını tercıh etmek ıcın aptal olmamız gerekıyor..

Kaldıkı Ceviz.Net kenarında kosesınde "mevcut projelerınız yarısma kılıfı altında salak uyelerımıze olu essek fıyatına yaptırılır" yazan bır tıcarethane de degıl.. Bır bılısım toplulugu..

Oyleyse yorum yaparken bıraz daha ozenlı olmak lazım..
0
Yns_
Keşke 'eleştirmek' için eleştiriler gelmeseydi de ben de adamakıllı cevap yazabilseydim;

Kafası karışıp, dünyanın sonunun geldiğini düşünenler için:
http://yarisma.ceviz.net/2007/ya
0
jfever
Uzun bir aradan sonra yorumları takip etme imkanı buldum. (uzun bir ara= 2 gün?)

Yola iyi niyetle çıkmış olmanız sizi eleştirenleri haksız kılmaz. Tek celsede eleştirmek için eleştiriyorsunuz diyip silip atamazsınız. Yine iyi niyetli olmanız, at gözlüğü takmış olmanızı da haklı çıkarmaz.

Alev alev yanmasın, polemik olmasın diyorum ama şunları söylemeden geçemeyecegim:

Burada düzenlediğiniz yarışmayı -mazur görün- komik yapan iki nokta var.

Birincisi; yarışma için talep edilen ürünün değeri toplam dağıtılacak ödül miktarından fazla. Akıllarda soru işareti uyandıran ilk nokta budur. Bu işi hakkıyla kotarabilecek herhangi bir şirketten teklif alarak kolaylıkla sınayabilirsiniz. Sponsor bulmanın zorlukları malum velakin yarışma şartları böyle olduğu sürece şirketlerin sponsor olmaları da güçleşir. Dilerseniz sektör profesyonellerine bu konuyu danışabilirsiniz.

İkincisi; bütün dilleri bilen jüri üyesi bulmak çok güç argümanıdır. Bütün programlama dilleri yaklaşık olarak birbirine benzerler evet farklılıklar, kolaylıklar sunanlar olacaktır. Yeni bir programlama dili nasıl tasarlanır dersini okumuş profesyoneller sanıyorum ki herhangi bir dili değerlendirecek yetiyi kısa bir süre kaynakları inceleyerek kazanacaklardır, en azından böyle olması gerekir. Yok efendim kodları virgül nereye konmuş, kaç satır yazmış gibi değerlendirecekseniz, adamın kurduğu yapıyla ilgilenmeyecekseniz daha fazla konuşmayayım.

Bonus; böyle bir yarışma konusuyla katılımcılardan nasıl bir yaratıcılık göstermesini bekliyorsunuz ki? İş açık ve net belli, kullanılacak dil ve mimari de belli, geriye ne kaldı? Neyi yarıştırıyoruz?
0
eyildirim
Odul artı prestij yarısmayı ekonomık kılıyor.. Bu sızın ıcın oyle olmayabılır.. Ama "bence boyle, oyleyse komık" demek sızın komıklıgınız..

Ikıncısı; zaten kısıtlı olan vaktımı jurı uyelıgı yaparak harcadıgım yetmıyormus gıbı ustune bırde Java ogrenmeye kasmak hıc akıl karı degıl.. Kı atıyorum ıkı hafta ıcınde edınecegım Java bılgısı ıle Jurı uyelıgı yapmam daha komık degıl mı? Yoksa bu da mı sızın komıklıgınız?

Hayır, gercekten bunun bır saka oldugunu dusunmeye basladım yavas yavas.. Iyı nıyetle bır yarısma duzenlıyoruz lakın gelen yorumlara bakarsak nıyetımız adam carpmak, kodun ustune yatıp kose olmak falan..

Kısaca her telden jurı bulamadıgımız ve odul olarak ortaya bır ferrarı koyamadıgımız ıcın uzgunuz.. Temennım kısa zamanda gayet cıddı bır yarısma duzenleyıp bıze "yarısma nasıl yapılır"ı ogretmenız..

Bu konuda bızden daha deneyımlı oldugunuz su goturmez..

Bonus; Evet, elma ve armut da meyvadır zaten.. Hatta bıraz daha kasarsak, "elma bıtkıdır agac da oyledır, oyleyse maydanoz elmadır" da denılebılır.. Gerıye ne kaldı kı?
0
PHC
ceviz.net in prestiji hakkında bilgi verir misiniz? Yarışmayı kazanan kişi bu prestiji ne şekilde kullanabilir?
Örnek vermek gerekirse , ibm in düzenlediği bir yarışmada dereceye girmeniz ve bunu CV nize koymanız size birçok kapının açılmasında yardımcı olabilir , ceviz.net in prestijinin böyle bir katkısı olabilir mi?
Belirlediğiniz kurallar çerçevesinde yarışmaya katılacak olan kişinin minimum bilmesi gerekenler delphi, javascript(ajax),php veya asp.net(c#),mysql ve bir miktar tasarım diyelim. Bunlara üretim aşamasına geçicek kadar hakimiyeti olan bir kişi için ödül çok düşük. Grup olarak katılımlarda muhtemelen ödülün paylaşılacağını ve getirilen kısıtlamaları düşünürsek , yarışma sonunda kararlı , kullanışlı ve geliştirmeye elverişli bir yazılımın çıkmasını düşünmek biraz fazla iyimser olur.
ceviz.net olarak birlikte birkaç haftada böyle bir yazılım çıkarabiliriz demişsiniz, yapabilmek ile yapmak arasında biraz fark var. Kordinasyon ve proje yönetimi gibi. Eminim birçoğumuzun çevresinde en az bir programlama diline hakim insanlar var , fakat biraraya gelip işe yarar birşeyler üretmek o kadar kolay değil.
0
eyildirim
Ceviz.Net'ın prestiji hakkında bılgı edınmek ıstıyorsanız uyelerımızle gorusebılırsınız.. Ben sımdı "bız boyle ıyıyız, soyle muhtesemız" sebeklıgıne gırmeyeyım..

Ve aday olacaklar ıcın endıselemeyı bırakın artık lutfen.. Kımsenın bogazına yapısmıyoruz yarısmaya katılmaları ıcın.. Lutfedıp katılan da zaten yarısmayı ekonomık buluyor demektır.. (Ha kımse katılmazsa sayet, bızı tukuruklerınızle bogabılırsınız)

Is mevzuna gelınce, soyledıklerınız neyı ıspat eder emın degılım ama zannımca bızım hala bu yarısmayı bırı adına duzenledıgımızı falan dusunmektesınız.. Ya da "elestırecek bırsey kalmadı, barı sıze gıydıreyım" gıbı bır refleksle "sızde bu projeyı ıkı haftada bıtırecek kabılıyet yok" demeye getırıyorsunuz..

Acıkcası orasını tam anlayamadım..
0
Mingitau
Nedense arkadaşlar herhangi bir firmadan proje anlaşması yaptıklarında elde edecekleri kazançları beklemişler yarışma adını duyunca...

Ancak ne istenen ürünün ticari bir anlamı var ne de verilecek olan ödülün.Neden illaki açık platform ile yapılması gereksin bazı şeylerin? Böyle bir farz mı var açık kaynak aleminde?


Biraz dikkat dilirse burada hedeflenen insanların ticari yaşamda kullanacakları şeyleri öğrenmesidir. Biraz daha açarsak henuz aşmış maaşlar alamayan akbili/kentkartı ve pasosu ile şehir içinde seyahat etmek durumunda olan bilişimde kendine gelecek görenlerin, görmek isteyenlerin katılımını bekliyoruz. Tabii bu başkaları katılamaz anlamında değil.

Ayrıca bir bilişim sitesiyle multimilyar dolar büyüklüğünde bir uluslararası şirketi karşılaştıran arkadaşı da anlayamadım. IBM yarışması olsa CV'ye yazılabilirmiş, Ceviz.net olunca yazılmazmış. Bence CV nize ekleyip eklememek sizin kararınıza kalmış birşey. Tabiiki CV nizdeki Ceviz.net ibaresi büyük şirketlerde işe girmenize yardım etmeyebilir. Ama IBM ibaresini gören kobilere yönelik yazılım üreten bir şirketin işe alımla ilgili görevlisi de beklentilerinizi karşılayamayacaklarını düşünebilir. Dünyadaki tüm yazılımcılarda büyük şirketlerde çalışıyor değiller.
0
majesty
"Biraz dikkat dilirse burada hedeflenen insanların ticari yaşamda kullanacakları şeyleri öğrenmesidir."

Ticaret hayatında illa ki ticari ürünler kullanılacak diye bir kural yok diye biliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

bio

Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Çin'de Bilgisayar Adaletin Temelidir!

noworriesci

Ne yargıç, ne de jüriler karışıyor. Çin'de resmen uygulamaya geçen yöntemle suçun ve suçlunun verileri bir sisteme giriliyor, cezaya bilgisayar karar veriyor.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?