Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

0
anonim
Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Ahmet Sarlak´ı bıçaklayan Carlos N. daha önce de ırkçı faaliyetleri yüzünden tanınıyordu. Olaydan sonra polis tarafından evi taranan dazlağın, çok sayıda silah ve aşırı ırkçı semboller bulundurduğu ortaya çıktı. Polisin yıllardır izlediği dazlak, şiddette yatkın olduğu ve daha önce ırkçı faaliyetler yüzünden 18 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

Mölln ve Solingen´le hatırlanan Neo-Nazilerin saldırılarına bir yenisi daha böylece eklenmiş oldu. Avrupa´nın göbeğinde kendini lider gösteren bir ülkede Nazizmin tekrar tırmanışa geçmesi ve böyle bir cinayete tanık kalınmasi akıl almaz birşey. Bu haber Alman medyasında fazla ilgi görmedi. Basın olayın ırkçı bir cinayet olup olmadığını sorgulamakla meşgul.

İlk haberim böyle olmayacaktı. Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ? konusu ile ilgili Almanya yı kapsayan bir yazı düşünürken vicdanım bu haberi es geçemedi. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye´de bu konu hakkında bir şeyler yazılıp çizildi mi bilmiyorum. Yoksa hala eski politikalara devam mı ediliyor. Almanya da yaşayanları para olarak görme, onların haklarını savunmama vs... Almanya her sene kalifiye 50.000 yabancı işgücünün getirmeyi planlıyor. Göçmenlik yasası üzerine yapılan politikaların sonucu ırkçılık tırmanabiliyor. Yukarıda bir örneğini gördüğümüz gibi.

Artık kalifiye adamıda korurlar heralde canım, ya da?

İlgili Yazılar

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

GNUSTEP 0.9.4 Live CD

yuxel

Gürkan Sengün, Morphix tabanlı GNUSTEP Live'in yeni sürümünü duyurdu. Yeni GNUStep kütüphaneleri ile uygulama ve geliştirme ortamlarının yeni sürümlerini içeren dağıtım CD üzerinden çalışıyor.

GNUStep tanıtımları HTML/Flash DivX

Slashdot haberi

Fazlamesai'deki eski sürüm duyurusu

Bilişim Akademisi Hayata Geçti

FZ

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.