Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

0
anonim
Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Ahmet Sarlak´ı bıçaklayan Carlos N. daha önce de ırkçı faaliyetleri yüzünden tanınıyordu. Olaydan sonra polis tarafından evi taranan dazlağın, çok sayıda silah ve aşırı ırkçı semboller bulundurduğu ortaya çıktı. Polisin yıllardır izlediği dazlak, şiddette yatkın olduğu ve daha önce ırkçı faaliyetler yüzünden 18 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

Mölln ve Solingen´le hatırlanan Neo-Nazilerin saldırılarına bir yenisi daha böylece eklenmiş oldu. Avrupa´nın göbeğinde kendini lider gösteren bir ülkede Nazizmin tekrar tırmanışa geçmesi ve böyle bir cinayete tanık kalınmasi akıl almaz birşey. Bu haber Alman medyasında fazla ilgi görmedi. Basın olayın ırkçı bir cinayet olup olmadığını sorgulamakla meşgul.

İlk haberim böyle olmayacaktı. Internet Erişimi: DialUp - ADSL - Kablo - Superonline Skyrunner vs. ? konusu ile ilgili Almanya yı kapsayan bir yazı düşünürken vicdanım bu haberi es geçemedi. Ve sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye´de bu konu hakkında bir şeyler yazılıp çizildi mi bilmiyorum. Yoksa hala eski politikalara devam mı ediliyor. Almanya da yaşayanları para olarak görme, onların haklarını savunmama vs... Almanya her sene kalifiye 50.000 yabancı işgücünün getirmeyi planlıyor. Göçmenlik yasası üzerine yapılan politikaların sonucu ırkçılık tırmanabiliyor. Yukarıda bir örneğini gördüğümüz gibi.

Artık kalifiye adamıda korurlar heralde canım, ya da?

İlgili Yazılar

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

21. Yüzyılın En Önemli Mühendislik Problemi: Kişiye Özel Öğrenme Sistemleri

FZ

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi 21. yüzyılda en önemli kabul ettiği 14 mühendislik problemini "Grand Challenges" başlığı altında yayınladı. Bu listedeki maddelerden biri de "kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerini geliştirmek".

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.