Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

0
opheus
Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.
Gerçekleştirmek istediğiniz açık kaynak yazılım projenizi 1 şubat 2008 ile 3 mart 2008 tarihleri arasında değerlendirilmesi için sun microsystem'e ulaştırabilirsiniz. Başvuru formu , aklınıza takılan sorular ve daha fazlasını http://www.netbeans.org/grant adresinden öğrenebilirsiniz.

Görüşler

0
exxonster
"ki" birleşik burada.
0
bio
Sirketin adi da Sun Microsystems.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GUI Olimpiyatları Başladı!

FZ

GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arabirimi) olimpiyatları başladı!
Tüm skin tasarımcıları, masaüstü özelleştirici yazılım geliştiricileri GUI Olympics sitesine gidip yarışmaya katılabilirler!
Bakalım Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımız konu ile ilgilenip isimlerini masaüstlerimize altın harflerle yazdırabilecekler mi?

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

Aydın Esen Group @ Ghetto

FZ

Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.

Hayır videodaki ben değilim aslında benim ama...

FZ

ABD'deki MIT üniversitesinde çalışan bilgisayar mühendisleri vakti zamanında Arnold Schwarzenneger'in başrolde oynadığı "Running Man" filmindekine benzer işler çevirmeye başlamışlar! \r Araştırmacılar kameraya kaydettikleri bir insan konuşma videosunu işleyip söz konusu insan sanki başka şeyler söylemiş gibi bir video hazırlayabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip bir ingilizce konuşan bir kadının videosunu işleyip o kadının Japonca şarkı söyleyen bir videosunu yapmış, dudak hareketleri falan nerede ise kusursuz gibi ve seyreden deneklerin çoğu da hiçbir gariplik sezmemişler (söz konusu kadın tek kelime japonca bilmiyor tabii!)

\r \r Bu tekniğin bilgisayar oyunlarında çok ilginç efektler yaratmak ya da Marilyn Monroe gibi ölü sinema yıldızlarına yeni sözler söyletmek için kullanılabileceğini söyleyen araştırmacılar işin sakat tarafına da dikkat çekerek söz konusu tekniğin propaganda amaçlı, kitleleri yanıltma ve manipüle etme amaçlı da kullanılabileceğini belirtmişler!

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimlerinden Canlı Yayın

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü yeni dönemde canlı yayına geçiyor. Pilot olarak seçilmiş olan ders ise Türkiye'deki en özgün içerikli bilgisayar derslerinden biri: Comp 314 - Principles of Programming Languages. Canlı yayını kaçıranlar için ilgili haftanın videolarına daha sonra da ulaşmak mümkün. Ders tüm dünyanın kullanımına açık, kullanıcı adı ve parolası olmayanlar 'Login as guest' düğmesine basarak ilgili videolara ve ders malzemelerine erişebilirler. Ders için ana kaynak Programming Languages: Application and Interpretation. Söz konusu kaynak da bedelsiz olarak meraklı olan herkesin serbestçe kullanımına açıktır.

Dersi veren Chris Stephenson dersi şu sözlerle anlatıyor: