AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

0
conan
Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)

Görüşler

0
murat09
AOL 'ın halen sahibi TimeWarner değilmiydi? AOL Winamp dahil birsürü (Netscape vs) sık kullanılan programın da sahibi değil mi? Şimdi AOL yi alan bunları da almış olmuyor mu? Ayrıca Almanca öğrenmeye de hiiç niyetim yok, ABD'lilerin de bunu istediğini sanmam :-)
Hitler klonlandı mı diye kuruntu yapan FM ci
0
conan
Murat,

TimeWarner ismini AOL ile ayirdi. AOL su anda inanilmaz zararlari oynayan bir sirket durumunda. O kadar kullanicinin ahi, iirenc arabirimler, super insecure sistemler, broadband ve de rekabet sonunda onlari da dize getirdi. Her ne kadar TimeWarner ile AOL hala sirketsel olarak kardes olsalar da kar beklenen sirket korkunc zararlar getirince TimeWarner olaydan uzaklasmayi secti bence.

Deutsche Telekom, nam-i diger T amerika'da oldukca atakta su siralar. Ornegin cok buyuk bir cep telefonu yatirimlari var burada. Isimi T-mobile ve civarin en iyi GSM servis saglayicisi diyebilirim. (Digerleri yani AT&T, Verizon, etc... CDMA ve TDMA tabanli iletisim sagliyorlar) Dolayisiyla zaten Amerika icinde isim yaptilar. Bence Amerika'lilarin bu konuda pek takilacaklarini dusunmuyorum.

Neyse sonucta bu tip haberler yilda en az 10 15 defa cikar ve bi anda yokolurlar. Bekleyip goriciiiiiz. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ZümrüdüFramework

lifesdkver0_1

Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

Dünya Sayısal Kütüphanesi WDL Açıldı

FZ

BM Dünyanın Bilgisi Kütüphanesini Açtı

4. yüzyılda Arap yarımadasında ne tür bilimsel gelişmeler oluyordu? Peki ya aynı dönemde Çin'deki ve Güney Amerika'daki politik durum nasıldı? 5. yüzyılda Japonya'daki edebiyatı İskandinav mitolojik metinleri ile kıyaslamak ister misiniz?

İnsanlık tarihindeki dönüm noktalarını temsil eden kültür hazineleri olan özgün eserler sayısal ortama aktarıldı ve Birleşmiş Milletler desteği ile http://www.wdl.org adresinde yayına sunuldu.

Dünya haritası üzerinde istediğiniz zaman aralığına kısıtlayabileceğiniz etkili ve basit bir navigasyon yapısı sunan World Digital Library içinde tarihteki ilk roman kabul edilen Japonca eserden tutun, Arap bilginlerin ilk cebir metinlerine dek türünün ilk örneği olan belgelere ve bunlarla ilgili uzmanların açıklamalarına erişmeniz mümkün.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.