AOL T-Online tarafından satın mı alınıyor?!

0
conan
Bilmiyorum bu haberin başlığı da başımıza taş yağacak olmalı mıydı? Görünüşe göre Almanya devi Deutsche Telekom'un kuruluşu olan T-Online AOL'i satın almak için harekete geçmiş. Der Spiegel ve Sueddeutsche Zeitung gazetelerinde yazan haberlere göre satın alım yaklaşık 1 milyar dolar çerçevesinde olacakmış. Şu anda 13 milyona yakın abonesi olan T-Online AOL'in yaklasik %70'lik hissesine talip olarak kullanıcı sayısında gerçekten büyük bir artışa gidecek gibi görünüyor! Not: Haberler almanca, ingilizceye çevirmek isterseniz babelfish'i kullanabilirsiniz. ;)

Görüşler

0
murat09
AOL 'ın halen sahibi TimeWarner değilmiydi? AOL Winamp dahil birsürü (Netscape vs) sık kullanılan programın da sahibi değil mi? Şimdi AOL yi alan bunları da almış olmuyor mu? Ayrıca Almanca öğrenmeye de hiiç niyetim yok, ABD'lilerin de bunu istediğini sanmam :-)
Hitler klonlandı mı diye kuruntu yapan FM ci
0
conan
Murat,

TimeWarner ismini AOL ile ayirdi. AOL su anda inanilmaz zararlari oynayan bir sirket durumunda. O kadar kullanicinin ahi, iirenc arabirimler, super insecure sistemler, broadband ve de rekabet sonunda onlari da dize getirdi. Her ne kadar TimeWarner ile AOL hala sirketsel olarak kardes olsalar da kar beklenen sirket korkunc zararlar getirince TimeWarner olaydan uzaklasmayi secti bence.

Deutsche Telekom, nam-i diger T amerika'da oldukca atakta su siralar. Ornegin cok buyuk bir cep telefonu yatirimlari var burada. Isimi T-mobile ve civarin en iyi GSM servis saglayicisi diyebilirim. (Digerleri yani AT&T, Verizon, etc... CDMA ve TDMA tabanli iletisim sagliyorlar) Dolayisiyla zaten Amerika icinde isim yaptilar. Bence Amerika'lilarin bu konuda pek takilacaklarini dusunmuyorum.

Neyse sonucta bu tip haberler yilda en az 10 15 defa cikar ve bi anda yokolurlar. Bekleyip goriciiiiiz. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi