Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

0
ahmetozdemir
Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Görüşler

0
mturker
Katılmıyorum. Sayısı belki azdır ama Türkiyede'de özgün yazılımları olan birçok firma var. Bu cümle yanlış, hem de ciddi bir yerde söylenmiş talihsiz ve anlamsız bir cümle. Pardusçular kendilerini dev aynasında mı görmeye başladılar diyeceğim ama dilim varmıyor, bu tipte konuşmalar Pardus'tan soğutur insanı.
0
Tarık
Yazının devamını da okuduğunuz takdirde Doç. Dr. Erkan Tekman ile aynı şeyi söylediğinizi göreceksiniz. Sanıyorum yanlış anlaşılma var ortada. Oda varolan yerli firmaların tercih edilmemesinden yakınıyor.
0
bm
Ben de katilmiyorum ama haberin tamamina bakarsaniz en nihayet bir devlet gorevlisi devlete satis pesindeki bilgisayar sirketlerini devlet 'yerli' kullanmaya itiklemeli diyor. Onu devlete mal satma pesinde olanlar ve devletin yerli tarifine uyan yerli isler yapanlar dusunsun, hedef 'ozel' ile ilgili ozel sektor zaten degil. Genel bir ifade olmus ama ben o anlami cikarttim. Sizin cikarttiginiz anlami cikartmak da yanlis degil bence ama buralarda Tubitak personeli ile bu konularda cekismekten sIkIldim ben, yolu varsa oyle okumamayi tercih ediyorum biraz. Bu tarzi tavsiye de ederim, yapmazsaniz siz de cok sIkIlacaksiniz propagandanin dozu arttikca. Devletle bir alakaniz yoksa, memuru yaptiginiz isi takdir etmis etmemis ne onemi var, bilmesin daha iyi.
0
robertosmix
Ya sabır, ya sabır....
0
SHiBuMi
Evet birileri yurtdışında oturmuş, çalışmış, emek harcamış ve bir ürün çıkarmış, şimdi onu satıyor. Ben müşteri olarak bu ürün benim tüm ihtiyacımı karşılıyor mu, maliyetleri uygun mu diye bakarım. Türk olsun ama ihtiyaçlarımı varsın karşılamasın, maliyetleri de yüksek olsun mu diyeceğim? Ortada üretilmiş bir yazılım varken, Türklerin oturup sıfırdan sistem üretmesini mi bekleyeceğim?

Rekabet etmek istiyorsanız sermaye bulun, şirket kurun, ürün çıkartın, kar edin, arge yapın öyle rekabet edin. Bizim ödediğimiz vergilerle abuk subuk işlere girmekten vazgeçin.

Yok size teşvik meşvik.
0
East
Pardus internet haftası nedeniyle İzmirlilerle buluşacakmış. Güzel !!! Ama bu işte bi gariplik var. Pardusun geliştirildiği tubitak kampüsü nerde bilen var mı???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.