Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

0
ahmetozdemir
Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Görüşler

0
mturker
Katılmıyorum. Sayısı belki azdır ama Türkiyede'de özgün yazılımları olan birçok firma var. Bu cümle yanlış, hem de ciddi bir yerde söylenmiş talihsiz ve anlamsız bir cümle. Pardusçular kendilerini dev aynasında mı görmeye başladılar diyeceğim ama dilim varmıyor, bu tipte konuşmalar Pardus'tan soğutur insanı.
0
Tarık
Yazının devamını da okuduğunuz takdirde Doç. Dr. Erkan Tekman ile aynı şeyi söylediğinizi göreceksiniz. Sanıyorum yanlış anlaşılma var ortada. Oda varolan yerli firmaların tercih edilmemesinden yakınıyor.
0
bm
Ben de katilmiyorum ama haberin tamamina bakarsaniz en nihayet bir devlet gorevlisi devlete satis pesindeki bilgisayar sirketlerini devlet 'yerli' kullanmaya itiklemeli diyor. Onu devlete mal satma pesinde olanlar ve devletin yerli tarifine uyan yerli isler yapanlar dusunsun, hedef 'ozel' ile ilgili ozel sektor zaten degil. Genel bir ifade olmus ama ben o anlami cikarttim. Sizin cikarttiginiz anlami cikartmak da yanlis degil bence ama buralarda Tubitak personeli ile bu konularda cekismekten sIkIldim ben, yolu varsa oyle okumamayi tercih ediyorum biraz. Bu tarzi tavsiye de ederim, yapmazsaniz siz de cok sIkIlacaksiniz propagandanin dozu arttikca. Devletle bir alakaniz yoksa, memuru yaptiginiz isi takdir etmis etmemis ne onemi var, bilmesin daha iyi.
0
robertosmix
Ya sabır, ya sabır....
0
SHiBuMi
Evet birileri yurtdışında oturmuş, çalışmış, emek harcamış ve bir ürün çıkarmış, şimdi onu satıyor. Ben müşteri olarak bu ürün benim tüm ihtiyacımı karşılıyor mu, maliyetleri uygun mu diye bakarım. Türk olsun ama ihtiyaçlarımı varsın karşılamasın, maliyetleri de yüksek olsun mu diyeceğim? Ortada üretilmiş bir yazılım varken, Türklerin oturup sıfırdan sistem üretmesini mi bekleyeceğim?

Rekabet etmek istiyorsanız sermaye bulun, şirket kurun, ürün çıkartın, kar edin, arge yapın öyle rekabet edin. Bizim ödediğimiz vergilerle abuk subuk işlere girmekten vazgeçin.

Yok size teşvik meşvik.
0
East
Pardus internet haftası nedeniyle İzmirlilerle buluşacakmış. Güzel !!! Ama bu işte bi gariplik var. Pardusun geliştirildiği tubitak kampüsü nerde bilen var mı???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UPDATE people SET living = 0 WHERE name LIKE `Edgar Codd´

FZ

Günümüzde işletim sistemleri ve TCP/IP yazılımlarından sonra belki de en çok kullanılan yazılım türü olan ilişkisel veritabanlarının temellerini atan, veritabanı literatürüne katkıları tarihe altın harflerle geçen Dr. Edgar Codd bugün aramızdan ayrıldı.

IBM´de çalışırken matematikteki küme ve bağıntı (ilişki) konularını inceleyerek bunları veri modelleme, sorgulama, güncelleme gibi pratik ve önemli problemlere uygulayıp SQL dilinin ve RDBMS (Relational Database Management System) olarak da tabir edilen İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının gerçekleştirilmesine öncülük eden Codd´un anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Türk Bilgisayarcılar Parmak İzinden Robot Resim Çizme Teknolojisi Geliştirdi

FZ

Gazi Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu başkanlığında yürütülen bir projeyle, dünyada ilk kez parmak izinden yüz tanımlayan bir sistem geliştirildi.

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Yepyeni Bir Kayıt Ortamından En Güncel MP3ler

FZ

İnsan düşünmeden edemiyor acaba bunların telif hakkı nedir diye. Herhalde bitmiştir ve kopyalamakta sorun yoktur. Yaklaşık 100 yıllık MP3 parçalarından bahsediyoruz tabii ki, hani şu silindir üstüne kaydedilmiş olanlardan.

http://cylinders.library.ucsb.edu/ adresinden 1905, 1912, 1902, vs. yıllarındaki müzik kayıtlarını, konuşmalarını dinlemeniz, zamanda yolculuk yapmanız mümkün. Bunları dinlerken belki de Edison'un oradan bir yerden size göz kırptığını hissedebilirsiniz...