Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

0
ahmetozdemir
Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Görüşler

0
mturker
Katılmıyorum. Sayısı belki azdır ama Türkiyede'de özgün yazılımları olan birçok firma var. Bu cümle yanlış, hem de ciddi bir yerde söylenmiş talihsiz ve anlamsız bir cümle. Pardusçular kendilerini dev aynasında mı görmeye başladılar diyeceğim ama dilim varmıyor, bu tipte konuşmalar Pardus'tan soğutur insanı.
0
Tarık
Yazının devamını da okuduğunuz takdirde Doç. Dr. Erkan Tekman ile aynı şeyi söylediğinizi göreceksiniz. Sanıyorum yanlış anlaşılma var ortada. Oda varolan yerli firmaların tercih edilmemesinden yakınıyor.
0
bm
Ben de katilmiyorum ama haberin tamamina bakarsaniz en nihayet bir devlet gorevlisi devlete satis pesindeki bilgisayar sirketlerini devlet 'yerli' kullanmaya itiklemeli diyor. Onu devlete mal satma pesinde olanlar ve devletin yerli tarifine uyan yerli isler yapanlar dusunsun, hedef 'ozel' ile ilgili ozel sektor zaten degil. Genel bir ifade olmus ama ben o anlami cikarttim. Sizin cikarttiginiz anlami cikartmak da yanlis degil bence ama buralarda Tubitak personeli ile bu konularda cekismekten sIkIldim ben, yolu varsa oyle okumamayi tercih ediyorum biraz. Bu tarzi tavsiye de ederim, yapmazsaniz siz de cok sIkIlacaksiniz propagandanin dozu arttikca. Devletle bir alakaniz yoksa, memuru yaptiginiz isi takdir etmis etmemis ne onemi var, bilmesin daha iyi.
0
robertosmix
Ya sabır, ya sabır....
0
SHiBuMi
Evet birileri yurtdışında oturmuş, çalışmış, emek harcamış ve bir ürün çıkarmış, şimdi onu satıyor. Ben müşteri olarak bu ürün benim tüm ihtiyacımı karşılıyor mu, maliyetleri uygun mu diye bakarım. Türk olsun ama ihtiyaçlarımı varsın karşılamasın, maliyetleri de yüksek olsun mu diyeceğim? Ortada üretilmiş bir yazılım varken, Türklerin oturup sıfırdan sistem üretmesini mi bekleyeceğim?

Rekabet etmek istiyorsanız sermaye bulun, şirket kurun, ürün çıkartın, kar edin, arge yapın öyle rekabet edin. Bizim ödediğimiz vergilerle abuk subuk işlere girmekten vazgeçin.

Yok size teşvik meşvik.
0
East
Pardus internet haftası nedeniyle İzmirlilerle buluşacakmış. Güzel !!! Ama bu işte bi gariplik var. Pardusun geliştirildiği tubitak kampüsü nerde bilen var mı???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Yaz Okulu

FZ

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UYBHM) projesi kapsamında, bilim ve mühendislik alanlarında çalışan ve öncelikle hesaplamalı yöntemleri dağıtık bellekli ve çok işlemcili mimarilerde kullanma deneyimi kazanmak isteyen araştırmacılara yönelik olarak, 15 Haziran - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında, yüksek başarımlı hesaplama ve paralel programlama alanlarında iki paralel oturumla on iş günü sürecek bir yaz okulu planlanmıştır.

AMD, ATI'yi 5.4 milyar dolar ödeyerek satın aldı!

darkhunter

Yahoo'daki habere göre AMD-ATI birleşmesi gerçekleşti!

Fiyatın dudak uçuklatıcı olmasının yanı sıra, artık AMD'nin efsane platform Nforce yerine ATI yongalara yoğunlaşılacağını kestirmek pek de zor olmasa gerek :) Belki de anakart ar-ge'si artık AMD'nin kontrolünde olur (umarım)...