Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

0
ahmetozdemir
Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

Görüşler

0
mturker
Katılmıyorum. Sayısı belki azdır ama Türkiyede'de özgün yazılımları olan birçok firma var. Bu cümle yanlış, hem de ciddi bir yerde söylenmiş talihsiz ve anlamsız bir cümle. Pardusçular kendilerini dev aynasında mı görmeye başladılar diyeceğim ama dilim varmıyor, bu tipte konuşmalar Pardus'tan soğutur insanı.
0
Tarık
Yazının devamını da okuduğunuz takdirde Doç. Dr. Erkan Tekman ile aynı şeyi söylediğinizi göreceksiniz. Sanıyorum yanlış anlaşılma var ortada. Oda varolan yerli firmaların tercih edilmemesinden yakınıyor.
0
bm
Ben de katilmiyorum ama haberin tamamina bakarsaniz en nihayet bir devlet gorevlisi devlete satis pesindeki bilgisayar sirketlerini devlet 'yerli' kullanmaya itiklemeli diyor. Onu devlete mal satma pesinde olanlar ve devletin yerli tarifine uyan yerli isler yapanlar dusunsun, hedef 'ozel' ile ilgili ozel sektor zaten degil. Genel bir ifade olmus ama ben o anlami cikarttim. Sizin cikarttiginiz anlami cikartmak da yanlis degil bence ama buralarda Tubitak personeli ile bu konularda cekismekten sIkIldim ben, yolu varsa oyle okumamayi tercih ediyorum biraz. Bu tarzi tavsiye de ederim, yapmazsaniz siz de cok sIkIlacaksiniz propagandanin dozu arttikca. Devletle bir alakaniz yoksa, memuru yaptiginiz isi takdir etmis etmemis ne onemi var, bilmesin daha iyi.
0
robertosmix
Ya sabır, ya sabır....
0
SHiBuMi
Evet birileri yurtdışında oturmuş, çalışmış, emek harcamış ve bir ürün çıkarmış, şimdi onu satıyor. Ben müşteri olarak bu ürün benim tüm ihtiyacımı karşılıyor mu, maliyetleri uygun mu diye bakarım. Türk olsun ama ihtiyaçlarımı varsın karşılamasın, maliyetleri de yüksek olsun mu diyeceğim? Ortada üretilmiş bir yazılım varken, Türklerin oturup sıfırdan sistem üretmesini mi bekleyeceğim?

Rekabet etmek istiyorsanız sermaye bulun, şirket kurun, ürün çıkartın, kar edin, arge yapın öyle rekabet edin. Bizim ödediğimiz vergilerle abuk subuk işlere girmekten vazgeçin.

Yok size teşvik meşvik.
0
East
Pardus internet haftası nedeniyle İzmirlilerle buluşacakmış. Güzel !!! Ama bu işte bi gariplik var. Pardusun geliştirildiği tubitak kampüsü nerde bilen var mı???
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 18 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 18 Eylül'de başlayacak.


Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.

RTÜK çıktı çıkacak...

anonim

Günlerdir konuşulan rtük yasası üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan köşke geri gönderildi.
Ayrıntılar için... internethaber.com

İnsan Gözü Ne Kadar Yanılabilir?

FZ

Başka bir deyişle durmakta olan şekilleri ciddi ciddi hareket ediyor, dönüyor gibi görebilir mi? Ya da düzgün kareleri dalgalanıyor gibi görebilir mi? Görsel algı ne menem bir şeydir? Olmayan bir şeyi zihnimiz nasıl yaratır?

Abartıyorsun diyenler Akiyoshi Kitaoka´nın son eserlerine bakıp dumura uğrayabilirler.

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.