İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

0
FZ
Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.

Görüşler

0
kadiritu
Japonlar zıplayan robot, mimik hareketleri yapan robotların peşindeyken biz de hala yürüyen çarpmayan robotları yapmanın peşindeyiz. Geçen gün bir nette japonların yaptığı bir robotu gördüm şaştım kaldım. Robot aynı insan gibi gülüyor, çevresinde olup bitenlere tepki verebiliyor. Bizim yaptığımız en meşhur robotu söyleyeyim. Evet ne hazindir ki çizgi takip eden robot.. O da siyah zemin üzerinde beyaz çizgi olması şartıyla.. Akademisyenler hiç başarılı öğrencileri bu aktivitelere çekme peşinde olmamıştır, yazık..
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçtik diye hatırlıyorum ben, mesela bu şekilde. Tabii endüstriyel robotlarımızı bir kenara bırakırsak. Yoksa yani çizgi izleme işleriyle eğlenmek için herhalde Lego Mindstorms ile de oynamak mümkündür, o kadar araştırma geliştirme etkinliğine gerek yok.
0
kadiritu
Endüstriyel robotlara diyeceğim bir şey yok. Ama "artificial intelligence" denilen şey bizim robotlarda yok. Varolan sistemlere ek bir katkıda bulunamıyoruz. Çizgi izleyen robotlar daha geçen seneye kadar fuarlarımızda sanki bizim de akıllı robotlarımız var gibilerinden gösteriliyordu. Bunu itü de yaptı boğaziçi robot topluluğu da yaptı. Benim tepkim buna.
0
kadiritu
Bakınız verdiğiniz linkteki 5-6 robot kategorilerinden biri çizgi izleyen robot :) Sanırım hala çizgi izlemenin ötesine geçememişiz.

http://robotgunleri.org/index.php?id=cizgi
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçildiği, yapay zekâ ve robotik arakesitinde bir şeyler yapıldığı buradan da görülebileceği gibi aşikar diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Özel olarak söz konusu yarışma genelinde konuşmuyorum, tüm Türkiye çapında robotik konusunda yapılan çalışmalar bağlamında demek istiyorum yani.
0
kadiritu
Kağıt üzerinde çalışmalar var ama pratikte fazla yol alınmıyor. Youtube.com da robot kelimesini aratırsanız ne demek istediğim daha açık bir şekilde görebilirsiniz. Aklınıza gelmeyecek türde robotları yapmışlar yapanlar. Zaten Türkiyede yapılan yarışmalarda yapılanlar da burada yapılanlardan esinleniliyor. Yeni bir çalışma yok yani ortada.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

LSB 3.1 geliyor!

larweda

FSG (Free Standards Group)'un yaptığı açıklamaya göre, Nisan sonunda yapılacak Linux Desktop Summit'te LSB 3.1 tamamlanmış halde yayınlanacak. Aralarında Red Hat, Novell gibi dağıtımların ve AMD, IBM, CA, Dell, Hp, Intel gibi firmaların desteklediği FSB, Linux masaüstünün standart ve birbiriyle uyumlu ve çalışabilir yapmak için çalışmalarına devam ediyor.
Eweek haberi
Newsvine haberi

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.