İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

0
FZ
Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.

Görüşler

0
kadiritu
Japonlar zıplayan robot, mimik hareketleri yapan robotların peşindeyken biz de hala yürüyen çarpmayan robotları yapmanın peşindeyiz. Geçen gün bir nette japonların yaptığı bir robotu gördüm şaştım kaldım. Robot aynı insan gibi gülüyor, çevresinde olup bitenlere tepki verebiliyor. Bizim yaptığımız en meşhur robotu söyleyeyim. Evet ne hazindir ki çizgi takip eden robot.. O da siyah zemin üzerinde beyaz çizgi olması şartıyla.. Akademisyenler hiç başarılı öğrencileri bu aktivitelere çekme peşinde olmamıştır, yazık..
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçtik diye hatırlıyorum ben, mesela bu şekilde. Tabii endüstriyel robotlarımızı bir kenara bırakırsak. Yoksa yani çizgi izleme işleriyle eğlenmek için herhalde Lego Mindstorms ile de oynamak mümkündür, o kadar araştırma geliştirme etkinliğine gerek yok.
0
kadiritu
Endüstriyel robotlara diyeceğim bir şey yok. Ama "artificial intelligence" denilen şey bizim robotlarda yok. Varolan sistemlere ek bir katkıda bulunamıyoruz. Çizgi izleyen robotlar daha geçen seneye kadar fuarlarımızda sanki bizim de akıllı robotlarımız var gibilerinden gösteriliyordu. Bunu itü de yaptı boğaziçi robot topluluğu da yaptı. Benim tepkim buna.
0
kadiritu
Bakınız verdiğiniz linkteki 5-6 robot kategorilerinden biri çizgi izleyen robot :) Sanırım hala çizgi izlemenin ötesine geçememişiz.

http://robotgunleri.org/index.php?id=cizgi
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçildiği, yapay zekâ ve robotik arakesitinde bir şeyler yapıldığı buradan da görülebileceği gibi aşikar diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Özel olarak söz konusu yarışma genelinde konuşmuyorum, tüm Türkiye çapında robotik konusunda yapılan çalışmalar bağlamında demek istiyorum yani.
0
kadiritu
Kağıt üzerinde çalışmalar var ama pratikte fazla yol alınmıyor. Youtube.com da robot kelimesini aratırsanız ne demek istediğim daha açık bir şekilde görebilirsiniz. Aklınıza gelmeyecek türde robotları yapmışlar yapanlar. Zaten Türkiyede yapılan yarışmalarda yapılanlar da burada yapılanlardan esinleniliyor. Yeni bir çalışma yok yani ortada.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

Symantec 1.44 disketlere veda etti!

parsifal

Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

1. Türkiye`de Linux Serbest Yazılım ve Konferansı

vampire

Aralık ayının 7'si ve 8'inde, Türkiye'de alanında ilk olan bir konferans artık gerçekleşiyor. Bilişimin gelişmesindeki en önemli katalizörlerden birisi olan serbest yazılımın artık herkes tarafından duyulması ve de tanınması gecikmeyecek.

1.Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı 7-8 Aralık 2001 de ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde.

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.