İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

0
FZ
Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.

Görüşler

0
kadiritu
Japonlar zıplayan robot, mimik hareketleri yapan robotların peşindeyken biz de hala yürüyen çarpmayan robotları yapmanın peşindeyiz. Geçen gün bir nette japonların yaptığı bir robotu gördüm şaştım kaldım. Robot aynı insan gibi gülüyor, çevresinde olup bitenlere tepki verebiliyor. Bizim yaptığımız en meşhur robotu söyleyeyim. Evet ne hazindir ki çizgi takip eden robot.. O da siyah zemin üzerinde beyaz çizgi olması şartıyla.. Akademisyenler hiç başarılı öğrencileri bu aktivitelere çekme peşinde olmamıştır, yazık..
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçtik diye hatırlıyorum ben, mesela bu şekilde. Tabii endüstriyel robotlarımızı bir kenara bırakırsak. Yoksa yani çizgi izleme işleriyle eğlenmek için herhalde Lego Mindstorms ile de oynamak mümkündür, o kadar araştırma geliştirme etkinliğine gerek yok.
0
kadiritu
Endüstriyel robotlara diyeceğim bir şey yok. Ama "artificial intelligence" denilen şey bizim robotlarda yok. Varolan sistemlere ek bir katkıda bulunamıyoruz. Çizgi izleyen robotlar daha geçen seneye kadar fuarlarımızda sanki bizim de akıllı robotlarımız var gibilerinden gösteriliyordu. Bunu itü de yaptı boğaziçi robot topluluğu da yaptı. Benim tepkim buna.
0
kadiritu
Bakınız verdiğiniz linkteki 5-6 robot kategorilerinden biri çizgi izleyen robot :) Sanırım hala çizgi izlemenin ötesine geçememişiz.

http://robotgunleri.org/index.php?id=cizgi
0
FZ
Çizgi izlemenin ötesine geçildiği, yapay zekâ ve robotik arakesitinde bir şeyler yapıldığı buradan da görülebileceği gibi aşikar diye düşünüyorum, yanılıyor muyum? Özel olarak söz konusu yarışma genelinde konuşmuyorum, tüm Türkiye çapında robotik konusunda yapılan çalışmalar bağlamında demek istiyorum yani.
0
kadiritu
Kağıt üzerinde çalışmalar var ama pratikte fazla yol alınmıyor. Youtube.com da robot kelimesini aratırsanız ne demek istediğim daha açık bir şekilde görebilirsiniz. Aklınıza gelmeyecek türde robotları yapmışlar yapanlar. Zaten Türkiyede yapılan yarışmalarda yapılanlar da burada yapılanlardan esinleniliyor. Yeni bir çalışma yok yani ortada.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uzun Yaşamak İsteyen Okula Gitsin

FZ

Başlık, ARITeknokent grubundan Memduh Karakullukçu'nun bir e-postasına ait. Konu kısaca uzun ömür ile eğitim süresi arasındaki ilişki:

Karakullukçu'nun alıntıladığı habere göre "ortalama ömür analizlerine bakıldığında, ülkeler arasında en tutarlı pozitif etki yapan faktörun eğitim olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Okulda daha çok zaman geçiren insanların ömürleri daha uzun oluyor ve bu çok sağlam bir ampirik sonuç. Başka hiçbir faktör bu kadar tutarlı pozitif etki göstermiyor.

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

elrond

20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.

İstanbul parmaklarımın altında:Büyükşehir Belediyesi tüm İstanbul`u nete taşıdı

sidar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm İstanbul'u sokaklarına kadar incelemek isteyenler için İnternet'te yeni bir sayfa açtı. Tüm sokak, mahalle ve caddelerin dahil olduğu bu ayrıntılı İnternet Haritasi şu an beta olsa da çok güzel iş görüyor. url: http://212.174.15.14