Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

0
FZ

Görüşler

0
anonim
Acaba kodu kapatma ve tamamen ücretli yapma gibi birşeyler yapabilirler mi? Lisansı buna izin veriyor mu?
0
realist
Mevcut kodu kapatamaz. Tamamen bitirmezlerse bundan sonra çıkacak sürümleri istedikleri gibi yayımlayabilirler. fork() fazla gecikmeyecektir.
0
robertosmix
Yıllar yılı in-memory de ve in-disk'te biz en hızlısıyız diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler.

Şimdi de şu yaptıklarına bak. Eğer sen en hızlısı isen neden kalkıp satın alıyorsun, hatta ondan önce de kullanıyorsun?

Yakında bu MySQL'e yada PostgreSQL'e de sulanır. :)
0
acemi_
Oracle geçenlerde InnoDB'yi üreten firmayı da satın almıştı. InnoDB, MySQL'de kullanılan, stored procedure, transaction v.b. gelişmiş özellikleri destekleyen bir veritabanı motoru...
0
tongucyumruk
Hmm.. içimden bir ses diyorki bu olay özgür yazılımların "özgürlüğü" için ciddi bir sınav olacak. Her zaman bahsettiğimiz şeydir, özgür yazılımlar bize aittir, biri özgürlüğümüzü elimizden almaya kalkarsa fork() bunun için vardır vs... İşte özgür olmayan yazılımlar üreten bir firma, işte bir ton yerde kullanılan bir özgür yazılım, işte satınalma durumu. Bakalım Oracle nasıl bir strateji izleyecek, özgür yazılım camiası buna ne gibi bir tepki verecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Sistem ve Ağ Yöneticileri Bir Araya Geliyor

Luniz

Türkiye'de ki tüm sistem ve ağ yöneticilerini bir araya toplamayı hedefleyen sosyal bir topluluk oluşturuldu.

TBase Administrative Pit Stop adı altında oluşturulan site ile bir araya gelmeyi hedefleyen grup, birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, toplantılar düzenlemek, eğlencelere katılmak vs. gibi etkinlikler ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.

PostgreSQL 7.3 duyuruldu

madness

PostgreSQL Global Development Group, nesne-ilişkisel (object-relational) Veritabanı Yönetim Sistemi (ORDBMS) olan PostgreSQL’ in 7.3 sürümünü duyurdu.

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı yönetim sistemi olan PostgreSQL, firmalara ve devlet kurumlarına günümüzde kullanımda olan ve çok gereksinim duyulan uygulamalar için çözümler sunar ve her yıl milyonlarca doların kurumların kasasında kalmasını sağlar.

Aşağıda, PostgreSQL kullanıcılarından bazılarını bu teknoloji hakkında söylediklerini bulabilirsiniz:

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.

Dünyanın ilk Açık Kodlu Birası!

zilog

BBC'de yayınlanan bir haberde dünyanın ilk açık kodlu birası tanıtıldı. Our Beer v.1 isimli bira, Kopenag'daki Information Technology University'de, fikir hakları üzerine yapılan bir workshop sırasında ortaya atılan bir fikirden doğmuş. Workshop'u yürüten Rasmus Nielsen, öğrencilerden, yazılım dışında bir açık kodlu yaklaşıma bir örnek bulmalarını isteyince, bu fikir ortaya atılmış. Creative Commons Licence altında sunulan biranın tarifine sitesinden ulaşmak mümkün.