Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

0
FZ

Görüşler

0
anonim
Acaba kodu kapatma ve tamamen ücretli yapma gibi birşeyler yapabilirler mi? Lisansı buna izin veriyor mu?
0
realist
Mevcut kodu kapatamaz. Tamamen bitirmezlerse bundan sonra çıkacak sürümleri istedikleri gibi yayımlayabilirler. fork() fazla gecikmeyecektir.
0
robertosmix
Yıllar yılı in-memory de ve in-disk'te biz en hızlısıyız diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler.

Şimdi de şu yaptıklarına bak. Eğer sen en hızlısı isen neden kalkıp satın alıyorsun, hatta ondan önce de kullanıyorsun?

Yakında bu MySQL'e yada PostgreSQL'e de sulanır. :)
0
acemi_
Oracle geçenlerde InnoDB'yi üreten firmayı da satın almıştı. InnoDB, MySQL'de kullanılan, stored procedure, transaction v.b. gelişmiş özellikleri destekleyen bir veritabanı motoru...
0
tongucyumruk
Hmm.. içimden bir ses diyorki bu olay özgür yazılımların "özgürlüğü" için ciddi bir sınav olacak. Her zaman bahsettiğimiz şeydir, özgür yazılımlar bize aittir, biri özgürlüğümüzü elimizden almaya kalkarsa fork() bunun için vardır vs... İşte özgür olmayan yazılımlar üreten bir firma, işte bir ton yerde kullanılan bir özgür yazılım, işte satınalma durumu. Bakalım Oracle nasıl bir strateji izleyecek, özgür yazılım camiası buna ne gibi bir tepki verecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AmigaOne ve AmigaOS4 Technology Channel´da!

dcc

Evet yanlış okumadınız! Görkem Çetin'in sunduğu Penguen'in Günlüğü programının bu haftaki konuğu AmigaOne ve yeni çıkacak olan AmigaOS4. Amigart'tan Sinan Gürkan'ın katıldığı programda AmigaOne anakartı, AmigaOS4'ten görüntüler ve ayrıca yeni MicroA1 ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Bir Üniversitede Verilen En Acayip Ders

FZ

Bill Gates, Elvis Costello'nun '45' isimli şarkısı , Clint Eastwood'un 'Dirty Harry' filmi, Beatles, Nim oyunu, şehir hız limitleri, bilgisayarların işleyişi, Turing ve Tim Berners-Lee arasındaki ortak nokta nedir?

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P