Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

0
FZ

Görüşler

0
anonim
Acaba kodu kapatma ve tamamen ücretli yapma gibi birşeyler yapabilirler mi? Lisansı buna izin veriyor mu?
0
realist
Mevcut kodu kapatamaz. Tamamen bitirmezlerse bundan sonra çıkacak sürümleri istedikleri gibi yayımlayabilirler. fork() fazla gecikmeyecektir.
0
robertosmix
Yıllar yılı in-memory de ve in-disk'te biz en hızlısıyız diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler.

Şimdi de şu yaptıklarına bak. Eğer sen en hızlısı isen neden kalkıp satın alıyorsun, hatta ondan önce de kullanıyorsun?

Yakında bu MySQL'e yada PostgreSQL'e de sulanır. :)
0
acemi_
Oracle geçenlerde InnoDB'yi üreten firmayı da satın almıştı. InnoDB, MySQL'de kullanılan, stored procedure, transaction v.b. gelişmiş özellikleri destekleyen bir veritabanı motoru...
0
tongucyumruk
Hmm.. içimden bir ses diyorki bu olay özgür yazılımların "özgürlüğü" için ciddi bir sınav olacak. Her zaman bahsettiğimiz şeydir, özgür yazılımlar bize aittir, biri özgürlüğümüzü elimizden almaya kalkarsa fork() bunun için vardır vs... İşte özgür olmayan yazılımlar üreten bir firma, işte bir ton yerde kullanılan bir özgür yazılım, işte satınalma durumu. Bakalım Oracle nasıl bir strateji izleyecek, özgür yazılım camiası buna ne gibi bir tepki verecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

kosumi

Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

MySQL popüler ama sınırlı

SHiBuMi

InfoWorld'de yer alan haberde MySQL AB CEO'su Marten Mickos "MySQL'in gücünden ve ölçeklenebilirliğinden hiçbir şüphemiz yok, birçok alanda alternatif olmayı başardık, ancak henüz ERP (kurumsal kaynak planlama), CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) gibi geniş kapsamlı uygulamalar için DB2 ve Oracle 9i gibi sistemlerin sunduğu çözümlerle boy ölçüşebilecek durumda değiliz" dedi.

TBD Bilim Kurgu Yarışması

FZ

Bilimkurgu, bilimsel buluşların, teknolojik gelişmelerin, gelecekteki olayların ve toplumsal değişimlerin insanlar üzerindeki etkilerini araştıran bir edebiyat ve sinema türüdür. Bu tür yapıtlarda sergilenen bilimsel, teknolojik ve toplumsal değişimler kahramanların eylemleri aracılığıyla günümüzü ve geleceğimizi sorgular.

Özellikle son otuz yılda bilişim teknolojilerinde yaşanan ilerleme, bugün bir bilişim devrimine dönüşmüştür. Bu devrim doğal olarak bilimkurgu türünün inceleme alanlarından biridir. Aslında bilişim teknolojileri ve bilimkurgu, yirminci yüzyılın başlarından günümüze dek biri “değiştiren”, diğeri de “değişimi inceleyen” olarak işbirliği içerisindedir. İşte bu işbirliğinden aldığı güçle TBD Bilişim Dergisi 1998 yılından bu yana bilimkurgu öykü yarışması düzenlemektedir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TBD Bilişim Dergisi Bilimkurgu Öykü Yarışması’na aşağıdaki koşullar kabul eden bütün öykücülerimizi davet ediyoruz.

7d6 Demoparty

Tarık

7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.