Oracle Berkeley DB'yi Satın Aldı

0
FZ

Görüşler

0
anonim
Acaba kodu kapatma ve tamamen ücretli yapma gibi birşeyler yapabilirler mi? Lisansı buna izin veriyor mu?
0
realist
Mevcut kodu kapatamaz. Tamamen bitirmezlerse bundan sonra çıkacak sürümleri istedikleri gibi yayımlayabilirler. fork() fazla gecikmeyecektir.
0
robertosmix
Yıllar yılı in-memory de ve in-disk'te biz en hızlısıyız diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler.

Şimdi de şu yaptıklarına bak. Eğer sen en hızlısı isen neden kalkıp satın alıyorsun, hatta ondan önce de kullanıyorsun?

Yakında bu MySQL'e yada PostgreSQL'e de sulanır. :)
0
acemi_
Oracle geçenlerde InnoDB'yi üreten firmayı da satın almıştı. InnoDB, MySQL'de kullanılan, stored procedure, transaction v.b. gelişmiş özellikleri destekleyen bir veritabanı motoru...
0
tongucyumruk
Hmm.. içimden bir ses diyorki bu olay özgür yazılımların "özgürlüğü" için ciddi bir sınav olacak. Her zaman bahsettiğimiz şeydir, özgür yazılımlar bize aittir, biri özgürlüğümüzü elimizden almaya kalkarsa fork() bunun için vardır vs... İşte özgür olmayan yazılımlar üreten bir firma, işte bir ton yerde kullanılan bir özgür yazılım, işte satınalma durumu. Bakalım Oracle nasıl bir strateji izleyecek, özgür yazılım camiası buna ne gibi bir tepki verecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C64 Türkiye #5 Çıktı!

dcc

C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.

Turing Günleri 2004: Kuantum Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri 2004 etkinliğinin bu seneki konusu kuantum bilgi işlem. Yerli ve yabancı pek çok uzman ve araştırmacının katılacağı bu beyin fırtınası için yerinizi şimdiden ayırtın.

FM sitesinde daha önce kuantum bilgi işlemle ilgili önemli haberler yayınlanmıştı:

- QCL Programlama Dili (Bunu geliştiren sıkı Özgür Yazılım taraftarı Dr. Oemer de etkinlik davetlileri arasında ;-)
- Kuantum noktaları ve programlanabilir madde
- Pratik kuantum şifreleme
- Shor Algoritması NMR yöntemi ile gerçekleştirildi

Etkinlik programı ise şöyle:

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.