Postmodern Müzik

0
FZ
Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.

Görüşler

0
conan
Tabii ki o odadaki frekans karmasasi ve vucudun cesitli organlarina verebilecegi zarari da dusunmek bile istemiyorum heheh ;)
0
FZ
Sayın katılımcılar şimdi lütfen telefonlarınızı koltuklara bırakın ve 2 saatliğine salonu terk edin. Konserimiz bittiğinde içeri girebilirsiniz ya da biz size kaydı Internet üzerinden postalarız ;-)

Sonuç olarak demem odur ki: Yaratıcılık sınır tanımıyor. Ama tabii bu işe LeMan'dan Erkut Abi ve Erdener Abi ne der, bunu bilemem, bilmek de istemem :)
0
tongucyumruk
-Erdener abi cep melodisinden konser verdim abi
-Verme

-Erkut naaber cep melodisinden konser veriyom gelmek dinlemek istersen sana da bir koltuk ayarlarım...
-Tabii müzik ruhun gıdasıdır ama gel önce bir ayran içelim seninle
(sonraki kare)
-Alın bunu 10 yıl boyunca radyasyona maruz bırakın sonra Radyoloji üzerine doktora yapacak. Ardından müzikoloji üzerine 20 yıl eğitin ve afrika tamtamlarının melodik yapısı üzerine tez hazırlatın. Eğer hala uslanmamışsa Mozart'ın tüm eserlerini 30 yıl süreyle dinletin.
0
FZ
HIAARRGGHH Ulan Erkut, kabusun olacam senin olm! :)))
0
FZ
Sayın dinleyiciler, konser esnasında cep telefonlarının KAPATILMAMASI önemle rica olunur diye anons yapmışlar mıdır acaba? ;-)
0
anonim
TAKDİR TEBRİK BUNU AKIL EDEN AKLA ŞAPKACÇIKARILIR
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Pozitif e-dergi Ağustos Sayısı Çıktı

anonim

Bu ay içeriğinin diğer aylara oranla daha zayıf olduğunu söylemek gerek. PozitifPC yetkilileri bunun sebebinin yeniden yapılanma sürecinde olduklarına ve çalışmalarına bu yönde ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da duyurdu. Yine de dergide çarpıcı başlıklar yok değil. Bunlardan bazıları şöyle:

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Aydın Esen Group @ Ghetto

FZ

Kasım ayında GHETTO’da ayakta alkışlanan bir konser sonrasında bütün izleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en önemli caz kompozitör ve piyanistlerinden Aydın Esen, Ocak ayında tekrar GHETTO’da. İki yaşında piano çalmaya başlayıp, tek haneli yaşlarından itibaren İstanbul Konservatuarında çalışmış olan, Esen 1980′lerde konservatuardan piano ve kompozisyon dallarında birincilikle mezun olduğunda caz müziği, çağdaş klasik müzik ve ana akım müzikleri bir araya getiren kendine has bir tarz ortaya koymaya başladı.