Postmodern Müzik

0
FZ
Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.

Görüşler

0
conan
Tabii ki o odadaki frekans karmasasi ve vucudun cesitli organlarina verebilecegi zarari da dusunmek bile istemiyorum heheh ;)
0
FZ
Sayın katılımcılar şimdi lütfen telefonlarınızı koltuklara bırakın ve 2 saatliğine salonu terk edin. Konserimiz bittiğinde içeri girebilirsiniz ya da biz size kaydı Internet üzerinden postalarız ;-)

Sonuç olarak demem odur ki: Yaratıcılık sınır tanımıyor. Ama tabii bu işe LeMan'dan Erkut Abi ve Erdener Abi ne der, bunu bilemem, bilmek de istemem :)
0
tongucyumruk
-Erdener abi cep melodisinden konser verdim abi
-Verme

-Erkut naaber cep melodisinden konser veriyom gelmek dinlemek istersen sana da bir koltuk ayarlarım...
-Tabii müzik ruhun gıdasıdır ama gel önce bir ayran içelim seninle
(sonraki kare)
-Alın bunu 10 yıl boyunca radyasyona maruz bırakın sonra Radyoloji üzerine doktora yapacak. Ardından müzikoloji üzerine 20 yıl eğitin ve afrika tamtamlarının melodik yapısı üzerine tez hazırlatın. Eğer hala uslanmamışsa Mozart'ın tüm eserlerini 30 yıl süreyle dinletin.
0
FZ
HIAARRGGHH Ulan Erkut, kabusun olacam senin olm! :)))
0
FZ
Sayın dinleyiciler, konser esnasında cep telefonlarının KAPATILMAMASI önemle rica olunur diye anons yapmışlar mıdır acaba? ;-)
0
anonim
TAKDİR TEBRİK BUNU AKIL EDEN AKLA ŞAPKACÇIKARILIR
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Megamarketi Çıldırtmak

anonim

GNU/Linux, Microsoft, virüsler, kodlar, yeni donanımlar, C++.... Bütün bu karmaşanın arasında insan dinlenmek için de okumak istiyor. Mehmet Emin Arı´nın yeni öyküsü "Bir Megamarketi çıldırtmak..." Umberto Eco´nun Denemelerinden yapılan “Bütün büyük sistemler çıldırmaya çok yatkındır” alıntısıyla başlıyor.

Yaptığınız iş her neyse biraz ara verin ve bir göz atın dinlenmek için. Ayrıca hazır başlamışken sitedeki diğer bilimkurgu öyküleride ilginizi çekebilir. Ama dinlenme işini de fazla abartmayın :)

Linux Flash Player 9 Beta hazır!

conan

Adobe, Flash 9'un Linux versiyonunun Betasının hazır olduğunu bildirdi. Versiyonun numarası ise 9.0.21.55. Aynı anda Windows için versiyon 9.0.21.75 de yayınlandi.

Bu versiyonda hepimizi delirten ses, video senkronizasyon probleminin ALSA kütüphaneleri kullanılmak suretiyle çözülmüş olması gerekiyor.

CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

desenturk

"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."

Artık Neredesin? diye sormak yok!

anonim

sobbe™ yepyeni bir mobil teknoloji olarak Turkcell kullanıcılarının hizmetine giriyor. Bu servis ile kişiler arkadaşlarının nerede olduklarını gerçek zamanlı olarak Kısa Mesaj Servisi (SMS) ve 10 milyon Türk kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook üzerinden öğrenebilecekler.

LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

ali_deren

Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.