Slackware GNU/Linux'un Babası Ağır Hasta!

0
FZ
Son haberlere göre Slackware GNU/Linux'un mimarı Patrick Volkerding tam olarak ne olduğu belli olmayan ve tedavisi aranan bir hastalığın pençesinde.

Volkerding'in kamuya son mesajını buradan okuyabilirsiniz. (Mesajın bir kopyası da burada.)

Görüşler

0
conan
Hastaliginin teshisi yapilmis gibi. Yaklasik uc senedir yanlis tedavi sonucunda Pat'in bu hale gelmesi cok uzucu. Emailini okurken oldukca uzuldum dogrusu. :( Simdi ise bir haftadir durumunda biraz daha iyilesme goruluyor anlasilan. Umarim bu iyilesme devam eder ve kotu durumdan bir an once kurtulur.
0
Challenger
Gerçekten de e-postayı okurken gözlerim doldu. Kendisine acil şifalar dilemekten ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve çalışmalarına devam eder.
0
irresistible
Hastaligi tam olarak ne dir?
0
T-u-N-i-X
Umarım bir an önce düzelir.... Bu arada sormadan edemeyeceğim, kendisine birşey olursa Slackware'in durumu ne olur ? Yani kaldığı yerden devam eder mi ? Nasıl olur yani ?
0
Soulblighter
Patrick için dua edelim. Slackware devam eder diye düşünüyorum. Mutlaka sahiplenen biri olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...

W32.Randex.E

PARALEL

Symantec, W32.Randex.E adında, aynı güvenlik açığının avantajlarını kullanan yeni bir Trojan keşfetti. Yine 2.seviye olarak tanımlanan bu Trojan, yaratıcısının IRC (Internet Relay Chat)’yi kullanarak bir bilgisayarı uzaktan kontrol etmesine imkan veriyor.

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...