IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

0
spiderman
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

IBM, Hoplon Infotainment ile massive multiplayer online oyunların da (MMOGs) işlemcisi Cell ile yeni bir çözüm ortaklığına girdi. Bu ortaklıkta Cell'in görevi yaratılan sanal dünyaların ihtiyacı olan asimetrik bandgenişliğini sağlamak olarak belirlendi.

IBM Cell işlemcisinin çok hızlı (ultra-fast) bağlantıları idare edebileceği gibi binlerce kullanıcının simultane olarak paylaşımda bulunmasını da sağlıyor. Bu yeni sistemde Cell sanal gerçeklik, kablosuz download, gerçek zamanlı video görüşmeleri, interaktif TV showları ve kompleks fizik hesaplamalarını yürütürken ana sistemin admin görevlerini yani yazılım ve kullanıcı bağlantılarını oyun konsollarına, cep telefonlarına, pc'lere yoğunlaşmasını sağlıyor.

Bu sayede gelişmiş güvenlik önlemlerinin yanısıra çok hızlı bağlantı istekleri karşılanabilirken oyun dünyası içindeki grafiksel gelişimde sağlanacaktır. Bu sistemin ilk hybrid'i hazır fakat rakamları ve test sonuçları henüz meydan da yok. Fakat 3. parti kuruluşların tespiti inanılmaz hızlı ve görülen en güçlü (stabil) sistem olduğu. Fazla iddialı gelebilir fakat IBM işlemci atılımı için yaptığı yatırım düşünülürse inandırıcılığı şüphe götürmez hale geliyor.

Kaynak: PsTürkiye

İlgili Yazılar

.tr Web Sunucuları İşletim Sistemi Tesbit Çalışması

conan

Bu adresten İlker Temir'in hazırlamış olduğu Türkiye'nin İşletim Sistemi profili çıkarma çalışmasına ulaşabilirsiniz. Ocak/Şubat 2002 tarihli çalışmadan çıkan sonuçlar oldukça güzel. nmap ile incelenen 34.594 sunucudan 14.501'inin işletim sistemi tahmin edilebilmiş. Bu sonuçlara göre dağılım şöyle: %50,51 Windows, % 26,18 Linux, %13.72 Solaris, %3,77 SCO-Unix, %3,14 Dg-UNIX, %0.90 BSD, %0,33 MacOS, %0,54 AIX, %0,23 HP-UX, %0,47 IRIX ve %0,21 de diğerleri.

Biraz da Dijital Sanat

anonim

Dijital art'la ilgilenen arkadaşların ziyaret etmesi ve incelemesi gereken iki portfolyo.
Portfolyo 1, Portfolyo 2

Ayrıca bu portfolyoların sahibinin ülkemizden biri olması bizi dahada memnun ediyor :). Eline sağlık Kerem Beyit.

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.

21. Yüzyılın En Önemli Mühendislik Problemi: Kişiye Özel Öğrenme Sistemleri

FZ

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi 21. yüzyılda en önemli kabul ettiği 14 mühendislik problemini "Grand Challenges" başlığı altında yayınladı. Bu listedeki maddelerden biri de "kişiselleştirilebilen öğrenme sistemlerini geliştirmek".

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...