IBM'in Playstation 3 işlemcisi Cell ile Son Marifeti

0
spiderman
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.
Cell Broadband Engine yani Playstation 3'ün kalbi diyebileceğimiz işlemciyi IBM yeni kullanım alanlarına sürmeye devam ediyor. Fakat bu defa Motorstorm ya da Oblivion gibi oyunları oynatmak için değil.

IBM, Hoplon Infotainment ile massive multiplayer online oyunların da (MMOGs) işlemcisi Cell ile yeni bir çözüm ortaklığına girdi. Bu ortaklıkta Cell'in görevi yaratılan sanal dünyaların ihtiyacı olan asimetrik bandgenişliğini sağlamak olarak belirlendi.

IBM Cell işlemcisinin çok hızlı (ultra-fast) bağlantıları idare edebileceği gibi binlerce kullanıcının simultane olarak paylaşımda bulunmasını da sağlıyor. Bu yeni sistemde Cell sanal gerçeklik, kablosuz download, gerçek zamanlı video görüşmeleri, interaktif TV showları ve kompleks fizik hesaplamalarını yürütürken ana sistemin admin görevlerini yani yazılım ve kullanıcı bağlantılarını oyun konsollarına, cep telefonlarına, pc'lere yoğunlaşmasını sağlıyor.

Bu sayede gelişmiş güvenlik önlemlerinin yanısıra çok hızlı bağlantı istekleri karşılanabilirken oyun dünyası içindeki grafiksel gelişimde sağlanacaktır. Bu sistemin ilk hybrid'i hazır fakat rakamları ve test sonuçları henüz meydan da yok. Fakat 3. parti kuruluşların tespiti inanılmaz hızlı ve görülen en güçlü (stabil) sistem olduğu. Fazla iddialı gelebilir fakat IBM işlemci atılımı için yaptığı yatırım düşünülürse inandırıcılığı şüphe götürmez hale geliyor.

Kaynak: PsTürkiye

İlgili Yazılar

VMware Server artık bedava

ykarslioglu

Sanal makine dünyasında lider konumunda olan VMware Şirketi'nin giriş düzeyindeki sanal sunucusu olan GSX Server, "VMware Server" adıyla ve herhangi bir ücret talep edilmeksizin kullanıcıların hizmetinde... Şu anda beta aşamasında olan yazılımı hemen indirip deneyebilirsiniz. VMware yetkilileri, bu yolla rakiplerine göre daha fazla sayıda masaüstünde kendilerine yer edineceklerini ve "enterprise" düzeydeki işler ve kritik görevler için var olan daha üst düzey ürünlerine geçişin hızlanacağını umuyorlar. Benim için heyecan verici bir haber, çünkü -ve maalesef- henüz wine ile çalıştırmayı başaramadığım bir-iki programcık kalmıştı :-)

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki adreste:
http://www.vmware.com/products/server/

Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

butch

Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.