Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

0
vst
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.
Hüseyin Çelik açılış konuşmasında, Türkiye'nin çağın gerekleri neyse ona uyacağını belirtti. Bill Gates'in Türkiye'ye gelmesinin ardından yapılan ihale spekülasyonlarının gerçek olmadığını belirten Çelik, bu bağlamda bir çok yazılı soru önergesine de cevap vermek zorunda kaldığını söyledi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Mic~1 tan sağladıkları rant(lar) yüzünden asla linux'a yüz vermeyecekleri açık, fakat kamuoyunda bakın linux'ada şans veriyoruz ama olmuyor işte denmek için açılmış güzide kurum.
0
BufferedReader
goyaaa office programlarinin tanesini 2$ 'a vermisler. openoffice gibi daha kalitelisi ve bedavasi varken....
0
slowhand
yarın öbürgün linux tabanlı işletim sistemleri ile ilgili soru geldiğinde bakın biz yaptık ama ilgi yok diyebilmek için göstermelik yapılmış bir iş (bence)

destek vermek bu konuda linux tabanlı işletim sistemlerinin önünü açıp eşit fırsat vermek istiyorsan milli eğitim olarak okulların bilgisayar lab. larıan linux tabanlı işletim sistemi kurdurur insanlara seçme şansı verirsin böylece bundan daha yararlı işler yapmış olursun. ama bu konudada ümidim yok ben ege de eczacılık fakültesinde okuyorum burada bile böyle bir imkan yok bilgisayar derslerinde hep microsoft işletimsistemleri ve onun üzerinde çalışan programlar anlatıyorlar (bildiğim kadarıyla diğer fakültelerdede durum aynı) ancak bizim bilgisayar hocamız son bir yıldır (özel çabasıyla) openoffice anlatıyor. yani uzun lafın kısası linux tabanlı işletim sistemlerini bizim ülkemizde işi zor ancak özel çabayla bir yerlere geliyorve kitlelere değil kişilere ulaşıyor.

nedersiniz bu konuda birazda şuç bizde mi?
0
mos
merhaba;

gereksiz bir tartisma baslatan biri olmak istemiyorum; ama bu bakis aciniz -en azindan ifade ettiginiz sekliyle- cok fanatik olmus.

eger MS Office 2$ 'a veriyorsa paketi, bakim/guncelleme v.s. gibi konularda kurnaz sozlesme maddeleri de kaktirmamissa ortada kotu bir alisveris oldugunu soylemek komik olur.

zira koru korune "hem daha iyisi hem bedava olani varken..." demek de komik. hangi yonlerden daha iyi mesela? kime gore ve neye gore daha iyi? bir suru parametre var "iyi" yi etkileyen. evet acik kaynak kodlu, beni abidik gubidik lisans sozlesmelerine hapsetmeyen, gelismeye acik, bedava ve tam tesekkullu bir ofis paketi ÇOK İYİdir. ama yukarida bahsettigim kosullarda tercih sebebi olmayabilir.

0
banger
tamam ben ms programlarını kullanmıyorum ama bisey sormak istiyorum sizce openoffice ms officeden dahamı kaliteli??? merak ediyorumda neresi kaliteli ??? bence daha biraz yol alması gerekir..
0
yilmaz
ms office başlı başına çok büyük bir yazılım herşey var içinde ev kullanıcısına lazım olmayacak yüzlerce özellikde var. işte burda openoffice devreye giriyor. işine yaramayacak malzemeye o kadar para vereceğine OpenOffice kullan. yada korsan alacağına OpenOfice kullan. 2.0 çıktı mı bilmem ama (betası vardı) bence birçok kişinin ihtiyacını görür
0
ae
İçinde gereksiz bir çok şey var demek doğru bir yaklaşım olabilir ama, bedavaya çok daha iyisi var demek yiğidin hakkını yemek olur.

Eşim'in okulu open office tercih etmişti, ama kelime işlem, tablolama programları üzerinde yeterince hakimiyet sağlanamadığı için rapordur, plandır çıkartana kadar akla kara seçip ne yapalım böyle kalsın dediğimiz olmuştur.

İddalı bir ürün iseniz son kullanıcı tarafından çok daha rahat kullanılabiliyor olmanız lazım. MS in yaptığı da bu, kullanıcı tarafı kolay, akıllı arabirimler ile gönüllere yerleşiyorlar. Ne zaman OO bu kıstası yakalar o zaman "bakın bu hem bedava hemde onun kadar kullanışlı ve rahat" deme hakkımız olur.

Sevgilerle
0
yilmaz
OpenOffice 2.0 ı deneyin. bu görüşünüz değişecektir. Access database i bile açıyor. artık ne yapsınlar. Ortada bir de maaliyet var. Ama ben okullarda o kadar da MS Office e ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
0
FZ
75.000 + 1
0
Soulblighter
Milli Eğitim Bakanı keşke bu 75 bin kullanıcının kaçı Slackware, kaçı Debian kullanıyor onu da söyleseydi. Valla merak ediyorum... :)
0
bm
Ne ogretecekler, mufredat nedir, kullanilan programlar nelerdir nerede yaziyor? TI.com'daki habere de baktim, konusmalarin ozetlerinden baska birsey gecmemis. [1]

Bu arada bakan nereden biliyormus TR'de kac Linux kullanicisi oldugunu? Bu istatistiklerin yayinlandigi bir yer var mi?

[1] Hangi genel mudurluge bagli oldugunu, acilista hangi muhteremlerin oldugunu anlatan haberlerin disinda bir de krokimiz var: http://www.ibm.com/news/tr/tr/2005/06/kroki.html
0
yilmaz
kroki niye yan duruyor. kesin milli eğitimin işidir. millet yolu bulamasın diyedir.
0
msf
Yetkinlik merkezinin web adresi klym.meb.gov.tr [klym.meb.gov.tr] den bu tarz bilgilere ulaşılabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNUSTEP 0.9.4 Live CD

yuxel

Gürkan Sengün, Morphix tabanlı GNUSTEP Live'in yeni sürümünü duyurdu. Yeni GNUStep kütüphaneleri ile uygulama ve geliştirme ortamlarının yeni sürümlerini içeren dağıtım CD üzerinden çalışıyor.

GNUStep tanıtımları HTML/Flash DivX

Slashdot haberi

Fazlamesai'deki eski sürüm duyurusu

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.