Kamu Sektörü Linux Yetkinlik Merkezi Açıldı

0
vst
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kamu Sektörü Linux Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürünün ve IBM Türk Genel Müdürünün katılımlarıyla Ankara'da açıldı.

Konuşması sırasında Türkiye'de 75 Linux kullanıcısı var. diyen bakan, akabinde 75,000 diyerek bunu düzeltti.
Hüseyin Çelik açılış konuşmasında, Türkiye'nin çağın gerekleri neyse ona uyacağını belirtti. Bill Gates'in Türkiye'ye gelmesinin ardından yapılan ihale spekülasyonlarının gerçek olmadığını belirten Çelik, bu bağlamda bir çok yazılı soru önergesine de cevap vermek zorunda kaldığını söyledi.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Mic~1 tan sağladıkları rant(lar) yüzünden asla linux'a yüz vermeyecekleri açık, fakat kamuoyunda bakın linux'ada şans veriyoruz ama olmuyor işte denmek için açılmış güzide kurum.
0
BufferedReader
goyaaa office programlarinin tanesini 2$ 'a vermisler. openoffice gibi daha kalitelisi ve bedavasi varken....
0
slowhand
yarın öbürgün linux tabanlı işletim sistemleri ile ilgili soru geldiğinde bakın biz yaptık ama ilgi yok diyebilmek için göstermelik yapılmış bir iş (bence)

destek vermek bu konuda linux tabanlı işletim sistemlerinin önünü açıp eşit fırsat vermek istiyorsan milli eğitim olarak okulların bilgisayar lab. larıan linux tabanlı işletim sistemi kurdurur insanlara seçme şansı verirsin böylece bundan daha yararlı işler yapmış olursun. ama bu konudada ümidim yok ben ege de eczacılık fakültesinde okuyorum burada bile böyle bir imkan yok bilgisayar derslerinde hep microsoft işletimsistemleri ve onun üzerinde çalışan programlar anlatıyorlar (bildiğim kadarıyla diğer fakültelerdede durum aynı) ancak bizim bilgisayar hocamız son bir yıldır (özel çabasıyla) openoffice anlatıyor. yani uzun lafın kısası linux tabanlı işletim sistemlerini bizim ülkemizde işi zor ancak özel çabayla bir yerlere geliyorve kitlelere değil kişilere ulaşıyor.

nedersiniz bu konuda birazda şuç bizde mi?
0
mos
merhaba;

gereksiz bir tartisma baslatan biri olmak istemiyorum; ama bu bakis aciniz -en azindan ifade ettiginiz sekliyle- cok fanatik olmus.

eger MS Office 2$ 'a veriyorsa paketi, bakim/guncelleme v.s. gibi konularda kurnaz sozlesme maddeleri de kaktirmamissa ortada kotu bir alisveris oldugunu soylemek komik olur.

zira koru korune "hem daha iyisi hem bedava olani varken..." demek de komik. hangi yonlerden daha iyi mesela? kime gore ve neye gore daha iyi? bir suru parametre var "iyi" yi etkileyen. evet acik kaynak kodlu, beni abidik gubidik lisans sozlesmelerine hapsetmeyen, gelismeye acik, bedava ve tam tesekkullu bir ofis paketi ÇOK İYİdir. ama yukarida bahsettigim kosullarda tercih sebebi olmayabilir.

0
banger
tamam ben ms programlarını kullanmıyorum ama bisey sormak istiyorum sizce openoffice ms officeden dahamı kaliteli??? merak ediyorumda neresi kaliteli ??? bence daha biraz yol alması gerekir..
0
yilmaz
ms office başlı başına çok büyük bir yazılım herşey var içinde ev kullanıcısına lazım olmayacak yüzlerce özellikde var. işte burda openoffice devreye giriyor. işine yaramayacak malzemeye o kadar para vereceğine OpenOffice kullan. yada korsan alacağına OpenOfice kullan. 2.0 çıktı mı bilmem ama (betası vardı) bence birçok kişinin ihtiyacını görür
0
ae
İçinde gereksiz bir çok şey var demek doğru bir yaklaşım olabilir ama, bedavaya çok daha iyisi var demek yiğidin hakkını yemek olur.

Eşim'in okulu open office tercih etmişti, ama kelime işlem, tablolama programları üzerinde yeterince hakimiyet sağlanamadığı için rapordur, plandır çıkartana kadar akla kara seçip ne yapalım böyle kalsın dediğimiz olmuştur.

İddalı bir ürün iseniz son kullanıcı tarafından çok daha rahat kullanılabiliyor olmanız lazım. MS in yaptığı da bu, kullanıcı tarafı kolay, akıllı arabirimler ile gönüllere yerleşiyorlar. Ne zaman OO bu kıstası yakalar o zaman "bakın bu hem bedava hemde onun kadar kullanışlı ve rahat" deme hakkımız olur.

Sevgilerle
0
yilmaz
OpenOffice 2.0 ı deneyin. bu görüşünüz değişecektir. Access database i bile açıyor. artık ne yapsınlar. Ortada bir de maaliyet var. Ama ben okullarda o kadar da MS Office e ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
0
FZ
75.000 + 1
0
Soulblighter
Milli Eğitim Bakanı keşke bu 75 bin kullanıcının kaçı Slackware, kaçı Debian kullanıyor onu da söyleseydi. Valla merak ediyorum... :)
0
bm
Ne ogretecekler, mufredat nedir, kullanilan programlar nelerdir nerede yaziyor? TI.com'daki habere de baktim, konusmalarin ozetlerinden baska birsey gecmemis. [1]

Bu arada bakan nereden biliyormus TR'de kac Linux kullanicisi oldugunu? Bu istatistiklerin yayinlandigi bir yer var mi?

[1] Hangi genel mudurluge bagli oldugunu, acilista hangi muhteremlerin oldugunu anlatan haberlerin disinda bir de krokimiz var: http://www.ibm.com/news/tr/tr/2005/06/kroki.html
0
yilmaz
kroki niye yan duruyor. kesin milli eğitimin işidir. millet yolu bulamasın diyedir.
0
msf
Yetkinlik merkezinin web adresi klym.meb.gov.tr [klym.meb.gov.tr] den bu tarz bilgilere ulaşılabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve...

Blackberry patent: 612M$ Baby

ekrems

Amerika'da tabir yerindeyse moda olan ve her an e-mail alıp gönderebilmenizi sağlayan blackberry aldı cihazlar ve bunlara servis sağlayan yazılımlarla ilgili olarak NTP ve RIM (Research in Motion) arasındaki dava tarafların aralarında anlaşmasıyla nihayet sonuçlandı. Sonuç: RIM, NTP'ye patent ihlallerine karşılık 612,5 milyon dolar ödeme yapacak. RIM, blackberry adlı araçların üretip yaygınlaştırmışken 1992'de kurulmuş olan NTP firmasının 2001 yılında açtığı patent davasının gazabına uğradı...

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.

Democracy Player ve Videocasting

batasoy

Democracy Player'da Türkçe: artık Videocasting'leri takip etmek ve geleceğin televizyonu olan Internet TV'ye adım atmak daha kolay. Son derece başarılı arayüzü, kolay kullanımı ve daha da önemlisi programın yaratıcı firmanın ortaya çıkardığı Broadcast Manager ile, artık siz de kendi yayınınızı yapabileceksiniz! Detaylar dergimizin Nisan sayısında; ancak programı bugün indirerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.