ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

0
malkocoglu
ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi

Görüşler

0
malkocoglu
Bir duzeltme: Dr. Yasar'in makalesi/gorevi, yazilimbilim (yazilimin teorik tarafi) ogretimini iceriyor, fakat ana odak olarak bilimciler icin lazim olan uygulamali yazilim tekniklerinin ogretilmesi gibi gozukuyor... Bilimi ogretmek ve hakkiyla yapabilmek icin benzetim, sayisal (Matlab, Mathematica) gibi alanlarin vazgecilmezliginden bahsediyor kendisi; bu ogretimin icinde matematiksel modelleme de var mesela. Belki de teklif edilen egitim alanin ismi "Hesapsal Bilim" olarak daha iyi cevirilebilir.
0
FZ
FM´de yeni bir haber kategorisi açalım, dünya çapında Türkler diye. Sonra FM Forum´da da bir başlık açalım, yahu arkadaşlar bu kadar manyak, uçuk kaçık, çılgın ve başarılı adamımız var biz niye hala sürünüyoruz yaaaa
şeklinde :)

Aslında ben çözümü buldum, taşınalım. Ciddiyim! Yani ne kadar eğitimli TC vatandaşı varsa bir araya gelelim, aramızda para toplayalım, gidelim bir yerde arazi satın alıp taşınalım. Sonra da arada sırada bu topraklara uğrayıp bakalım, geride kalanlar birbirlerini ne kadar yemişler, kan gövdeyi nasıl götürmüş falan. Evet, evet, taşınalım gerçekten. Nereye olur bilmiyorum. Kanada´da var mıdır birkaç milyon aklı başında, yüksek eğitimli Türk´ü barındırabilecek bir bölge, ya da Kuzey Avrupa? Aslında Afrika da olabilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir.

Ne yani hep suçlular ve ipini koparmış psikopatlar bir kıtaya girip uygarlık kuracak değiller ya. Bir kere de aklı başında insanlar böyle bir cemaat ruhu ile yeni bir yere gitsinler.

FZ: Ayaküstü fantazinin, ütopyanın, distopyanın dibine koyan lanetli ruh...
0
abakana
:D

Güzel bir söz vardır, "Aptallar olmasaydı, zekanın kıymeti bilinmezdi"

Sakın bu geride kalanlar bir uygarlık oluşturmasın ? :)

Gene eller gider Mersin' e biz tam tersine...
0
malkocoglu
Iyi fikir gercekten. Benim de aklima buna benzer birsey geldi, mesela, bir deney: Amerika'dakiler buraya gelsin, biz oraya gidelim, ve hayata kaldigimiz yerden devam edelim. Amerikalilar bizim boktan Cumhuriyetle bakalim birbirlerini yemeden ne kadar devam edebilecekler, biz tabii orada Mars'a turkmonot gonderecegiz (gitmisken orada popstar yarismasi yapacagiz, ama o kadar olur artik).

Bu deneyi gercekten gormek isterdim.
0
mentat
popstar diyince yazmadan edemedim.. avrupanin en koklu (!!) demokrasisine sahip oldugu iddia edilen, dillerine, bilimlerine sahip cikan, avrupa birliginin kuruculari, modern ve zengin fransa'da uc sene once yasarkene, popstar yarismasinin hemen hemen aynisi orada da vardi. yarisma formatlari arasindaki fark ayri bi yazi konusu olur, ama hemen hemen ayniydi diyebiliriz genel hatlarla. bastaki girisimden sonra herhalde entel fransizlar izlemedi diyecegim diye bekliyorsunuz. hayir tam tersi. olay oldu, rating rekorlari kirdi, hatta sonda kazananlar (bir kadin grup, spice girls tadinda bisey sectiler L5 adli) o yilin en cok satan albumunu yaptilar, zalak bi pop muzikti aslen.

ne demek istiyorum, zalak her yerde zalak, ve heryerde tahminimizden cok daha fazla var. hele amerikada yasamak mi tobe, zalak olmak on sart orada yasayabilmek icin (sosyal hayattan bahsediyorum).

e peki bu gavur niye zengin, modern, guclu vs vs.. bu konuda nacizane, kendimce fikrim zalak olmamasindan ote calisan, emek veren, cabalayanin kazandigi bir sistem olmasi. (yasasin kapitalizm diye anlasilmaz umarim dediklerim, sosyal yapidan bahsediyorum, ama kapitalist sistemin calisana ve akilliya avantaj saglamasi, kap. sistemin yasamasi icin de bi onkosul zaten, kapa parantez artik hop) ha tabi, tarihi sebepleri, yuzyillarca dunyayi somurmus olmalari, vs vs tamamen ayri ve belki daha onemli faktorler. bizim atalar da bi zamanlar imparatorlukmus ama malesef (ya da cok sukur ki) dunyanin kanini emip somurmemisler, malesef (bu sefer sadece malesef) yan gelip yatmayi secmisler. biz de calismak, kasmak yerine kurnaz olma kismini almisiz gavurdan bunca yil boyunca sadece. nerden kisa yoldan kestirme sinif atlarim derdinde cogunluk. sokaktaki, normal vatandastan degil de, sansli, egitimli azinlikan bahsediyorum. sokaktaki vatandasin boyle davranmasi da "boyle gelmis boyle gider, ben mi kurtaracam, hem nasi kurtaracam" seklinde bence. onlara kizmak da zalak demek de ukalalik olur ve gereksiz diye dusunuyorum. zalaklari sevelim :) akilli oldugunu dusunenler de kassin, is cikartsin, tembel tenekeleri utandirsin.

cok uzattim yine..
0
FZ
Ben de yazmadan edemedim, iddiam odur ki Fransızların kültüre, sanata verdikleri önemin (ve tabii bilime verdikleri önemin) %50´sini, sadece %50´sini verelim biz kendi çapımızda, 10 sene içinde tüm dünyayı silkelemezsek bana da FZ demesinler :-P

TBMM´de bütçe planlaması yapılırken savunmaya ve diyanet işlerine aslan payı ayrıldıktan sonra geriye kalan kaynaklarımız diğerleri arasında bölüştürülür. Eğitime de üç beş kuruş kalır.

Canım memleketim sürekli bir KRİZ halinde. Soğukkanlı olarak tartışmak, plan program yapmak mümkün değil pek, biraz sivrilirseniz, işlerin yolunda gitmediğini iddia eder ve bunu gerçekçi argümanlarla, istatistisklerle desteklerseniz size vatan haini yaftasını yapıştıracak olanları bulmak zor değildir.

Ben artık ``bu ülkeyi çok seviyorum´´ sözünü uluorta söyleyenlerden, basında falan bunun altını çizenlerden acayip tırsıyor ve hemen hiçbir dediklerine güvenmiyorum. İnsan şöyle düşünüyor, yahu eğer sevginin sonucu böyle ise, allah bilir nefretin sonucu ne olurdu.

Her zaman dediğim bir şey, Fransa´yı, Almanya´yı falan geçtim, burnumuzun dibindeki Bulgaristan´ın, Yunanistan´ın okuma yazma oranına, bilgisayarlaşmasına, ekonomik gücüne yetişelim sonrasını getiririz.
0
Challenger
Doğru söylüyorsun da savunma sanayiine maalesef bu kadar fazla para ayrılması gerekiyor. Malum. Bir sürü dostumuz var. Bu dostlar her zaman bize misafirliğe gelmek istiyorlar. Geldikleri zaman da yatıya da kalıp, bizi evden atmak da istiyorlar üstelik. Keşke savunmaya bu kadar para harcamak zorunda kalmasaydık.
0
FZ
Bu sözleri derinlemesine düşünülmeden söylenmiş klişe sözler olarak kabul ediyorum.

``Vallahi siz de haklısınız ama n´apalım, malum jeostratejik (!) [söylene söylene içi boşaltılmış kavramlardan biri] bunu gerektiriyor, yoksa yani biz de isterdik para falan harcamayalım ama yani üzgünüz aslan payını bize vermek zorundasınız´´.

İşin kötüsü muhafazakârların geliştirdikleri (ki bunun en incelmiş hali ABD´de görülebilir) bu söylem genellikle ``bakın biz ne kadar gerçekçiyiz siz muhalifler ise ne kadar toz pembe görüyorsunuz dünyayı, gerçekçi değilsiniz´´ mantalitesi ile sunuluyor kitlelere.

``Gerçek´´ ilk düşünüldüğü kadar masum bir terim, kavram falan değil. Nasıl yansıtıldığına göre kitleleri dönüştürme gücünü haiz.

Sadece Türkiye´de değil, tüm dünyada ÖLDÜRME TEKNOLOJİLERİne (savunma değildir bu, silahların varoluş amacı öldürmek, yok etmek ve terör estirmektir) daha az para ayrılmalıdır. Sorunun çözümü silahlarda, roketlerde değil iletişimdedir ve bu herkes için geçerlidir. Sorunun çözümü bir kez böyle kabul ettiğinizde bu işin sonu yoktur. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Ben burada rahat uyuyacağım diye dünyanın bir başka yerinde bazı insanlar, kadınlar, çocuklar vs. açı çekiyorsa, bedenleri parçalanıyorsa bu olmaması gereken bir şeydir.

Özellikle muhafazakâr ve tutucu politikacıların geliştirdikleri detaylı dil kullanım yöntemlerine dair dilbilimci ve bilişsel bilimci üstad George Lakoff´un şu iki röportajı bir hayli ufuk ve vizyon açıcı nitelikte:

- http://www.buzzflash.com/interviews/04/01/int04003.html

- http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2003/10/27_lakoff.shtml
0
Challenger
Anlatmak istediğimi yazıya çevirirken kurduğum cümleler klişe gibi göründüyse de sonuç değişmiyor. Türkiye' nin (bildiğim kadarıyla) "Savunma Sanayii" adı altında aldığı veya geliştirdiği "Öldürme Teknolojileri" ni hiçbir masumu öldürmek için kullandığını sanmıyorum. Daha 15-20 yıl önce yaşanmış şiddetli terör saldırılarına bakmak "klişe" olan sözlerimi açıklamaya yeter diye düşünüyorum. Ordumuz herhangi bir ülkeye/millete saldırmayı düşünse de düşünmese de başkaları bize saldırmayı her daim düşünüyor. Laik bir devleti olan tek müslüman ülke olmamız nedeniyle, tamamen aşırı dinci politikalar ile yönetilen ülkelerdeki sapkın yöneticilerin ilk hedefi olmamızdan tutun da sahip olduğumuz topraklardaki zenginliklerin başkalarının iştahını kabartmasına kadar birçok neden başkalarının bize saldırmayı düşünmeleri için yeterli sebep oluyor.

Ben de savunma sanayiine daha az para ayrılmasını isterim. Ben de dünyadaki her problemin konuşularak halledilmesinden yanayım. Ben de savaş istemiyorum ve silahımı kimseye doğrultup paramağımın bir hareketiyle koskoca bir hayatın yok olmasını istemiyorum. Ama, bizim gibi düşünmeyenlere ne cevap vereceğiz? "Aaa benim silahım yok ama sen silahla saldırıyorsun ve canımı yakıyorsun, ben oynamıyorum" diyemeyiz. Topraklarımızda gözü olanlar "Onlar savunmaya daha az para harcıyorlar, bak silahları da eski, şimdi biz bunlarla saldırırsak üzeriz onları, çocuklar ölür, yapmayalım en iyisi" demiyor ki.

Maalesef o paralar oraya harcanmak zorunda kalıyor. Bunu biz istemiyoruz ama harcamak zorunda bırakılıyoruz. Bu silahların masum birilerini öldürmek için alındığını sanmıyorum. Bu kadar fazla silahla kimseye zarar vermemiş tek ülkeyiz diye düşünüyorum.
0
malkocoglu
Popstar abd'de var dogru, ama orada okumuslar (!) bu programa ilgi gostermiyor. Bizde gosteriyor, bu ilginc bir garabet, ama bu ornegi kullanmamin sebebi (o kadar olur dememe dikkat ediniz), duzgun sistem icinde bu turden garabetlerin bile FARKETMEYECEGIDIR.

Not: Fransa'ya hicbir sey icin iyi ornek kabul etmem. Bu herifler demokrasiyi bile dogru durust kurmayi beceremediler, aynen bizim jonturk, ittihatci takimi gibi salt cogunlugun yonetmesini demokrasi zannettiler. Bu tur yanlisliklar artik asildi. Tabii biz bu duzletmelere daha dahil olamadik o baska...
0
FZ
malkocoglu demiş ki:

Fransa'ya hicbir sey icin iyi ornek kabul etmem.

Sanattan başlayalım ki sanat bence en az bilim kadar ve kimi durumda insana büyük acılar getiren bilimden daha önemli bir insan etkinliğidir:

Stendahl, Proust, Balzac, Hugo, Zola, Camus, Rodin, Saint-Saens, Ravel, Bizet, Debussy, Le Corbusier, ...

Bilim ve felsefe ile devam edelim:

Pascal, Cauchy, Poincare, Laplace, Poisson, Abel, Galois, L'Hosptital, Descartes, Sartre, Foucault, ...

Unuttuğum sanatçılar ve bilimadamlarının isimlerinden ötürü buradaki insanlar özür diler ve cehaletimi bağışlamalarını ümit ederim.

Açıkçası ben de Fransa´yı pek bir şey için örnek almam, yani sanat, bilim, felsefe, vs. hariç. Bu örnek almadığım uygarlığı tarihten çıkarsam oluşacak büyük deliğe kaç kişi sığar bunun hesabını meraklı ve araştırmacı, aydın ruhlara bırakıyorum.
0
FZ
Büyük matematikçi Abel´in memleketine dair birkaç yüz kilometrelik bir hata yaptığım için üzgünüm, kendisi biraz daha kuzeyden, Norveç´ten.
0
sundance
Pardon. Kim aştı demokrasiyi ? Amerika mı ? Eh tabi, pre-mature devlet faşizmini demokrasinin önünde görüyorsan aşmışlardır, ama bana sorarsan tersinden aştılar.

Fransa´yı hiçbir konuda örnek almaman da ilginç. Klasik ´frog eaters´ yaklaşımı. Amerika neyin üzerine kuruldu peki ? Amerika´nın kendi mimarisi, kendi edebiyatı hatta kendi mutfağı bile yoktur, sen tutturmuş bir sistemden bahsediyorsun.

Peki nesi var ? Varlığı boyunca bir kez ülkesini savunmamış asli görevi jandarmalık olan bir ordusu, nerdeyse tamamı Avrupa ve Asya göçmenlerinden oluşmuş bir beyin takımı, hemen komşusu olan Kanada´nın bin katı cinayet oranı, milyonlarca işsizi evsizi ve öbezi var. Ha diyeceksin şimdi, bak işte sistem ne kadar güzel bunları birarada tutuyor işliyor. Eğer yukarda bahsettiğim tablo sana işliyor gibi gözüküyorsa zaten diyecek bir şey yok. Ama bana daha çok ´Amerika´da bunlar böyle olmazdı, orda herşeyin sistemi var. ´ modunda hezeyanlardasın gibi geliyor. Aynı ´Burası Türkiye, olur böyle´diyenlerle aynı hata bu.

0
sundance
Hımmmmm! Şimdi sevgili Malkoçoğlu kardeşim ´burası´ derken Türkiye´yi mi kastediyorsun Amerika´yı mı ? Zira bildiğim kadarıyla Amerika´dasın halihazırda :) (klavyen bile orda gördüğüm kadarıyla).
Hal böyleyken, (sözüm tabi ki meclisten dışarı) Amerika´daki her yönden öbez Amerikan vatandaşları buyursun orda kalmaya devam etsinler, sadece bizimkiler geri dönsün, burdakiler de ´ulan ipimi kopartsam da bir kapağı Amerika´ya atsam´ zihniyetinden bir sıyrılsınlar , o zaman bir görelim bakalım senin Cumhuriyet önüne koyduğun sıfat hala orda duruyor mu ?

Not: Öte yandan 1980´lerde Amerika´ya ciddi bir beyin göçü veren Arjantin´in 90´larda yaşadığı ciddi ekonomik çalkantının sebebinin bu olduğu söylenirdi. Bir röportajda bir sivil toplum kuruluşu yetkilisine bunun böyle olup olmadığı söylendiğinde verdiği cevap hala aklımda Bizim sorunumuz beyin göçüyle değil, bizim sorunumuz Amerika´ya gidip orda Amerika´lı olduktan sonra Arjantin´e dönenler asıl şeklinde.
0
malkocoglu
Sayin Sundance; Su anda Turkiye'deyim ve muteber bir boyuuk sirkette bilgi islem isine devam ediyorum. Bu oldukca patlayici yorumlarim bundan geliyor, cunku okyanusun iki tarafinin farkini artik tam mercek altina alabilmis durumdayim.

Daha once de tekrarladigim gibi; bu ise istatistiki bakmak gerekiyor. 100 insani istedigin toplumdan sec, 2'si akilli, 50'si ortalama gerisi aptal cikacak. Numaralari degistriebilirsin, ama yuzdeler ayni olacaktir. Bu sekilde bir yelpazeyi nasil organize edersin ki birbirlerinin bogazina yapisip sistemi kitlemezler, ve ICRAAT yaparlar, iste dert budur.

B**tan Cumhuriyet, Fransa bazli, gucleritekeldetoplayici bir sistemdir. Ulu liderimiz olumsuz olsa idi, islerdi. Ama hayat fani. Kurucular, kendileri olmadan isleyecek sistem kuramadilar.

Arjantin diyorsun, Brezilya diyorsun, tabii ki CIA bu adamlarin etrafinda binbir cirit atti. Peki o zaman sormazlar mi "NIYE CIRIT ATMASINA BU ADAMLAR IZIN VERDI". Iceride guclu degilsen, disaridan adami gidilarlar. Ve nitekim de gidikliyorlar.

Insanlarimiz, ki en okumusu da buna dahildir, hala sistem kurmayi degil, sahsi bazda performans gosterirlerse,ya da iyi bir LIDER gelirse basarili olacaklarini zannediyorlar.

Bunda cok yaniliyorlar. Bahsettigim BOYUK sirketimizde, hata takip (bug tracking) icin bir SISTEM kurdurmak icin ve bunun onemini anlatmak icin gobegimiz catliyor "Niye program hatasiz cikmiyor?", "niye daha iyi program yazmiyoruz?" havasindalar hala. Sahsi bakiyorlar. Insana kufur ediyorlar. Biraz daha sIkIstIrsan, "niye iyi yonetilmiyoruz" diyecekler aynen bizim okumus(!) takim gibi.


0
FZ
Arjantin diyorsun, Brezilya diyorsun, tabii ki CIA bu adamlarin etrafinda binbir cirit atti. Peki o zaman sormazlar mi "NIYE CIRIT ATMASINA BU ADAMLAR IZIN VERDI". Iceride guclu degilsen, disaridan adami gidilarlar. Ve nitekim de gidikliyorlar.

İyi diyorsun, güzel diyorsun da, Nasreddin Hoca´nın dediği gibi, "hırsızın hiç mi suçu yok!". Yani ortada koca bir imparatorluk var ve kendi çıkarları doğrultusunda terör estirdi ve estiriyor, Güney Amerika´da, Ortadoğu´da, Uzakdoğu´da. Biz, elimizden geldiğince bundan zarar görmemek için çaba sarf edelim, daha iyi bir dünya yaratmak için uğraşırken içimizdeki her türlü pisliği de eleştirelim ancak bunu yaparken dünya siyasetini şekillendiren, ortalığı hallaç pamuğu gibi atan ve bunu fiziksel gücün yanı sıra inceden inceye entelektüel manipülasyon ile yapan bir mekanizmaya karşı gıkımızı çıkarmayalım mı? Bu mudur yani?

Insanlarimiz, ki en okumusu da buna dahildir, hala sistem kurmayi degil, sahsi bazda performans gosterirlerse,ya da iyi bir LIDER gelirse basarili olacaklarini zannediyorlar.

Bu nasıl topyekûn bir suçlamadır anlamadım doğrusu. Eğer böyle ise eleştiriyi getiren kişi de ki kendisini en geniş anlamı ile okumuş yazmış kabul ederim, eleştirisinin hedefi durumdadır, o zaman dediklerine ne demek gerekir?

Kaldı ki yukarıdaki eleştiriye karşı ben de bunun yüzeysel olduğu iddiası ile cevap verebilirim. Türkiye gibi kaynamış ve halen kaynayan bir ülkede, bu kadar dinamik bir toprakta insanların sistem kurma çabalarını yok saymak siyaseti yok saymak demektir. Genellemelerin ne kadar tehlikeli olacağı gerçeği bir kez daha kendini burada belli ediyor.

Bunda cok yaniliyorlar. Bahsettigim BOYUK sirketimizde, hata takip (bug tracking) icin bir SISTEM kurdurmak icin ve bunun onemini anlatmak icin gobegimiz catliyor "Niye program hatasiz cikmiyor?", "niye daha iyi program yazmiyoruz?" havasindalar hala. Sahsi bakiyorlar. Insana kufur ediyorlar. Biraz daha sIkIstIrsan, "niye iyi yonetilmiyoruz" diyecekler aynen bizim okumus(!) takim gibi.

Valla yönetim konusunu bilemem şu anda ama yani hata takip sistemi kurdurma konusunda sorun çıkarıyor, bir programın anında hatasız yazılmasını falan bekliyorsa adresi ver mahalleden programcı arkadaşları toplayıp gelelim, oradaki yöneticileri beraber dövelim, büyük bir zevkle hem de! :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.

Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

anonim

Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Jim Starkey MySql Firmasına Geçti

inoxes

Interbase/ Firebird Sql Server'larının tasarimcisi ve SQL dünyasında guru olarak kabul edilen Jim Starkey'in sahibi olduğu Netfrastructure firması Mysql tarafından satın alındı.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf