Thinking About Computing

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.
Bilgisayar bilimleri konusunda önemli isimlerin katılacağı etkinlikte bilgi işlem teorisi (computing theory) tartışılacak ve son geliştirilen modellerden örnekler verilecek. Başlıca yabancı konuşmacılar: Bruno Poizat, Andrew Hodges, Carlos Martin Vide ve Alexei Stolboushkin.

Haftasonu haricinde bir de meşhur Fransız mantıkçı Bruno Poizat tarafından 1-2-3 ve 6 Mayıs tarihlerinde "How to Compute?" başlıklı bir seminer dizisi verilecek.

Katılım, içerik ve ulaşımla ilgili detayları Bilgisayar Bilimleri Bölümünden öğrenebilirsiniz. Dilerim bu etkinlik hak ettiği ilgiyi görür ve verimli geçer. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne bu etkinlikten ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyor ve bu tip etkinliklerin hızla artarak devamını diliyorum.

Görüşler

0
FZ
Söz konusu haftasonu etkinliğine katılmak için bir kayıt formu doldurmak gerekiyor (etkinlik ücretsiz ama Internet üzerinden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyorlar). Ancak kayıt formu ile ilgili komik bir durum var, Mesleğiniz/Göreviniz alanında şu tip seçenekler mevcut:

Broker (borsa ve yapay zekâ, hmm olabilir tabii)
Çiftçi (bitkiler ve mantık teoremleri!)
Diş hekimi (Locus Solus'ta çürük dişlerle yapılan bir tablo aklıma geldi)
Emniyet mensubu (ne olur ne olmaz, toplu etkinlik bu! ;-)
Ev hanımı (acaba şu Fransız hoca yakışıklı mıdır?)
İşsiz (çok vaktim var bi bakalım şu Alan Turing kimmiş? [Turing ile ilgili bir film gösterimi var da])
Parlamento üyesi (TBMM TV'yi izleyen var mı?)
Sporcu (rahmetli Turing de atletizmle ilgilenirdi)
Vasıfsız işçi (DUMURRRR :)
Veteriner (Nasıl yani?)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Plazma #2 Çıktı

anonim

Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

ABD Ordusu İçin Dünya Simülasyonu

FZ

``There´´ isimli oyun firması, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere sanal bir dünya modeli geliştiriyor. Söz konusu model gerçek dünyanın 1:1 ölçekli simülasyonu olacak.

Söz konusu bilgisayar modelinin gelecekteki çatışmalarla ilgili önceden planlama yapabilme amacına hizmet edeceği belirtiliyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3507531.stm

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

TEGV Oyun Programcısı Arıyor

FZ

2 yılı aşkın bir süredir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vafkı (TEGV) bünyesinde matematik öğretmeni olarak çalışan, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek için çaba sarf eden değerli dostum ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden arkadaşım Ferit Pehlivanoğlu bana az önce bir e-posta iletisi gönderdi. İçeriğine bakınca kendi kendime dedim ki: "Bu onurlu işin altından kalksa kalksa FM camiası kalkar!" Buyrun mektubu hep birlikte okuyalım ve ardından mümkünse hemen harekete geçelim:

"... bildiğin üzere 2 yıldır Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda 7. ve 8. sınıflara gönüllü olarak matematik dersi veriyorum. Ders sonlarında matematiği sevdirmek için bir oyun oynardık hep (belki lise zamanlarından sen de hatırlarsın). Şimdi bu oyunu tüm Türkiye'deki çocukların bilgisayarda oynayabilmesi için çalışma başlattık. Sana ve arkadaşlarına da bu küçük proje için ihtiyacımız var. Vakıf maalesef herhangi bir ödemede bulunamıyor. Olay tamamen gönüllülükten geçiyor. Aşağıda oyun hakkında ayrıntılı bilgi var. Haziran sonu, Temmuz başı gibi biterse hemen tüm birim ve parklara dağıtım yapacağız. Ben hiç Flash bilmiyorum ancak bu oyun Flash'ta sanırım yapılabilir. Tasarım, ikonlar ve diğer görsel öğeler tamamen sizlerin inisiyatifine kalmış. Eger yardımcı olabilirseniz cok seviniriz. En kısa sürede görüşmek üzere, iyi çalışmalar ve güzel günler. Şimdiden çok teşekkürler (sonuç ne olursa olsun önemli olan bizlere zaman ayırmanız, cok sağolun).