Thinking About Computing

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.
Bilgisayar bilimleri konusunda önemli isimlerin katılacağı etkinlikte bilgi işlem teorisi (computing theory) tartışılacak ve son geliştirilen modellerden örnekler verilecek. Başlıca yabancı konuşmacılar: Bruno Poizat, Andrew Hodges, Carlos Martin Vide ve Alexei Stolboushkin.

Haftasonu haricinde bir de meşhur Fransız mantıkçı Bruno Poizat tarafından 1-2-3 ve 6 Mayıs tarihlerinde "How to Compute?" başlıklı bir seminer dizisi verilecek.

Katılım, içerik ve ulaşımla ilgili detayları Bilgisayar Bilimleri Bölümünden öğrenebilirsiniz. Dilerim bu etkinlik hak ettiği ilgiyi görür ve verimli geçer. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne bu etkinlikten ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyor ve bu tip etkinliklerin hızla artarak devamını diliyorum.

Görüşler

0
FZ
Söz konusu haftasonu etkinliğine katılmak için bir kayıt formu doldurmak gerekiyor (etkinlik ücretsiz ama Internet üzerinden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyorlar). Ancak kayıt formu ile ilgili komik bir durum var, Mesleğiniz/Göreviniz alanında şu tip seçenekler mevcut:

Broker (borsa ve yapay zekâ, hmm olabilir tabii)
Çiftçi (bitkiler ve mantık teoremleri!)
Diş hekimi (Locus Solus'ta çürük dişlerle yapılan bir tablo aklıma geldi)
Emniyet mensubu (ne olur ne olmaz, toplu etkinlik bu! ;-)
Ev hanımı (acaba şu Fransız hoca yakışıklı mıdır?)
İşsiz (çok vaktim var bi bakalım şu Alan Turing kimmiş? [Turing ile ilgili bir film gösterimi var da])
Parlamento üyesi (TBMM TV'yi izleyen var mı?)
Sporcu (rahmetli Turing de atletizmle ilgilenirdi)
Vasıfsız işçi (DUMURRRR :)
Veteriner (Nasıl yani?)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber maratonu

conan

Tıpkı eski günlerdeki gibi bir haber maratonu yapayım dedim :)
İki release haberi: Fedora Core 2 test 3 ve de Gentoo 2004.1 yayınlandı. Mirrorlara saldırın ;)
Cisco ve Ericsson VOIP üzerine çalışmak icin işbirliğine karar vermişler. Birlikte Network şirketlerine telefon santral ekipmanları satacaklarmış.
AXA sigorta ve finans şirketi Google'ı Adwords reklam sisteminde AXA diye aratınca başka şirketleri çıkarttığı gerekçesiyle dava ediyor [Google News]
Symantec yeni Windows SSL açığını kullanan bir wormun bilgilerini ele geçirmiş. Bu açığı kullanan zararlı program zaten piyasada dolaşıyordu.
Intel yeni chipi Dothan'i piyasaya Mayıs ayında sürecekmiş.
RSA'nın RSA-576'nın kırılması halinde vaad ettiği 10bin dolarlık ödül bir bilim adamları topluluğunun cebine gidiyor. Bu işi 100 kadar bilgisayar kullanarak yapmışlar :)
Dublin Teknoloji enstitüsü uzaktan eğitimi Linux ile benimsemeye karar vermiş
AMD de OSDLnin saflarında yerini almaya karar vermiş.
Şimdilik bu kadar :)

PostgreSQL 7.3.6 Duyuruldu!

madness

7_3_STABLE üzerine yapılan çeşitli çalışmaları ve hata düzeltmelerini içeren PostgreSQL 7.3.6 sürümü duyuruldu.
Bu sürüm, diğer ara sürümler gibi, dump/reload işlemine gereksinim duymamaktadır. PostgreSQL 7.3.X kullanıyorsanız, direk olarak bu sürüme geçebilirsiniz.

indirmek için: http://www.postgresql.org/mirrors-ftp.html
bittorent: http://bt.postgresql.org
Türkiye web yansısı: http://www.PostgreSQL.web.tr

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

FZ

Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.