Thinking About Computing

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.
Bilgisayar bilimleri konusunda önemli isimlerin katılacağı etkinlikte bilgi işlem teorisi (computing theory) tartışılacak ve son geliştirilen modellerden örnekler verilecek. Başlıca yabancı konuşmacılar: Bruno Poizat, Andrew Hodges, Carlos Martin Vide ve Alexei Stolboushkin.

Haftasonu haricinde bir de meşhur Fransız mantıkçı Bruno Poizat tarafından 1-2-3 ve 6 Mayıs tarihlerinde "How to Compute?" başlıklı bir seminer dizisi verilecek.

Katılım, içerik ve ulaşımla ilgili detayları Bilgisayar Bilimleri Bölümünden öğrenebilirsiniz. Dilerim bu etkinlik hak ettiği ilgiyi görür ve verimli geçer. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne bu etkinlikten ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyor ve bu tip etkinliklerin hızla artarak devamını diliyorum.

Görüşler

0
FZ
Söz konusu haftasonu etkinliğine katılmak için bir kayıt formu doldurmak gerekiyor (etkinlik ücretsiz ama Internet üzerinden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyorlar). Ancak kayıt formu ile ilgili komik bir durum var, Mesleğiniz/Göreviniz alanında şu tip seçenekler mevcut:

Broker (borsa ve yapay zekâ, hmm olabilir tabii)
Çiftçi (bitkiler ve mantık teoremleri!)
Diş hekimi (Locus Solus'ta çürük dişlerle yapılan bir tablo aklıma geldi)
Emniyet mensubu (ne olur ne olmaz, toplu etkinlik bu! ;-)
Ev hanımı (acaba şu Fransız hoca yakışıklı mıdır?)
İşsiz (çok vaktim var bi bakalım şu Alan Turing kimmiş? [Turing ile ilgili bir film gösterimi var da])
Parlamento üyesi (TBMM TV'yi izleyen var mı?)
Sporcu (rahmetli Turing de atletizmle ilgilenirdi)
Vasıfsız işçi (DUMURRRR :)
Veteriner (Nasıl yani?)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

sefalet

Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

ADSL Hızlanıyor

sansured

ADSL'de aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızı, 1 Kasım'dan itibaren 2 katına çıkıyor.

Haber hakkında detaylar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklaması burada.

Türk iştirakçilerin yeni sloganı: hadiii gidiyoozzz!

musshani

Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, Almanya'nın ve diğer AB ülkelerinin önümüzdeki süreçte yeniden göçmen almaya başlayacaklarını bildirdi. Şen, "Ancak alınacak göçmenler öncelikle AB'ye aday diğer 12 ülke arasından temin edilecek" dedi. Şen, bu nedenle, Türkiye'nin bir an önce Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarında vurgulanan Serbest Dolaşım hakkını talep etmesini istedi.