Thinking About Computing

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.
Bilgisayar bilimleri konusunda önemli isimlerin katılacağı etkinlikte bilgi işlem teorisi (computing theory) tartışılacak ve son geliştirilen modellerden örnekler verilecek. Başlıca yabancı konuşmacılar: Bruno Poizat, Andrew Hodges, Carlos Martin Vide ve Alexei Stolboushkin.

Haftasonu haricinde bir de meşhur Fransız mantıkçı Bruno Poizat tarafından 1-2-3 ve 6 Mayıs tarihlerinde "How to Compute?" başlıklı bir seminer dizisi verilecek.

Katılım, içerik ve ulaşımla ilgili detayları Bilgisayar Bilimleri Bölümünden öğrenebilirsiniz. Dilerim bu etkinlik hak ettiği ilgiyi görür ve verimli geçer. İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü'ne bu etkinlikten ötürü teşekkürlerimi sunmak istiyor ve bu tip etkinliklerin hızla artarak devamını diliyorum.

Görüşler

0
FZ
Söz konusu haftasonu etkinliğine katılmak için bir kayıt formu doldurmak gerekiyor (etkinlik ücretsiz ama Internet üzerinden kayıt yaptırmanızı tavsiye ediyorlar). Ancak kayıt formu ile ilgili komik bir durum var, Mesleğiniz/Göreviniz alanında şu tip seçenekler mevcut:

Broker (borsa ve yapay zekâ, hmm olabilir tabii)
Çiftçi (bitkiler ve mantık teoremleri!)
Diş hekimi (Locus Solus'ta çürük dişlerle yapılan bir tablo aklıma geldi)
Emniyet mensubu (ne olur ne olmaz, toplu etkinlik bu! ;-)
Ev hanımı (acaba şu Fransız hoca yakışıklı mıdır?)
İşsiz (çok vaktim var bi bakalım şu Alan Turing kimmiş? [Turing ile ilgili bir film gösterimi var da])
Parlamento üyesi (TBMM TV'yi izleyen var mı?)
Sporcu (rahmetli Turing de atletizmle ilgilenirdi)
Vasıfsız işçi (DUMURRRR :)
Veteriner (Nasıl yani?)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...

Ünlü Türk Bilgisayar Bilimcileri ve Mühendisleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü, ünlü matematikçi Cahit Arf adına bir matematik yarışması düzenliyor. Yarışmanın adını görünce aklıma şu soru geldi:

Acaba matematikte Cahit Arf, fizikte Feza Gürsey gibi kendi alanında dünyaca tanınmış bilgisayar mühendisimiz veya bilgisayar bilimcimiz var mı?

Bilgi Üniversitesi – Novell İşbirliği

sametc

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Novell'in Türkiye'deki tek Yetkili Test ve Eğitim Merkezi oluyor. Bu işbirliğiyle Novell'in tüm sertifika sınavları ve eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek.

Tüm dillerin kökeni Anadolu mu?

FZ

Yeni Zelandalı iki bilim adamının Nature dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Sanskritçeden İngilizceye kadar bütün Hint-Avrupa dilleri 8 bin yıl önce Anadolu'da doğmuş.

Russell Gray ve Quentin Atkinson'ın 'evrimci biyoloji' tekniklerine dayanan araştırmasına göre Hititçe, Yunanca, Latince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Sanskritçe, Kelt dilleri, Farsça ve Rusçanın tohumlarının Anadolulu ilk çiftçiler tarafından atıldığını ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. GlaxoSmithKline ilaç firmasının Biyoinformatik bölümünden David Searls, Gray ve Atkinson'ın dil ağacının gelişimiyle ilgili değerlendirmesinin bilinen tarihi olaylarla da çakıştığını söyledi.

Kaynak: Radikal

Açık Kodlu CRM Yazılımı Vtiger CRM Şimdi Türkiye’de

anonim

Dünya'da 140.000'den fazla şirketin, 10 dilde kullanmış olduğu açık kaynak kodlu müşteri ilişkileri yönetimi sistemi Vtiger CRM, şimdi Türkçe olarak Türk işletmelerinin dinamiklerini arttırmak üzere sunuluyor.